Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Skype ulepszy wkrótce jakość wszystkich rozmów
Obrazek
Twórcy popularnego klienta VoIP Skype zapowiadają poprawienie jakości połączeń głosowych. Wkrótce ma do nas trafić aktualizacja, która w znaczący i odczuwalny sposób polepszy jakość dźwięku w czasie rozmów. Bez względu na to, czy będzie się rozmawiać z domu, czy z zatłoczonej ulicy.

Technologią, która ma zmienić jakość rozmów, nazywa się advanced audio processing technology. Brzmi dosyć skomplikowanie, ale według twórców Skype'a to dosyć proste. Chodzi głównie o to, by aplikacja lepiej współpracowała z poszczególnymi częściami smartfona czy tabletu, dzięki czemu dostarczy nam dźwięk lepszej jakości. Dla przykładu za pomocą advanced audio processing technology Skype będzie mógł wykorzystać dodatkowe mikrofony i np. tylną kamerę w telefonie. Ma to się przełożyć na dużo lepszą jakość dźwięku i większy komfort rozmowy.

Aktualizacja ma dotrzeć na wszystkie platformy obsługiwane przez Skype, w tym Androida, iOS-a, Windows Phone'a i Windowsa. Nie wiemy dokładnie, kiedy nowa wersja aplikacji zostaniee wydana. Na pewno wszyscy czekamy na nią z niecierpliwością...

źródło: http://softonic.natemat.pl/118361,skype ... ich-rozmow
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Rugrites »

Teraz po ostatniej akutalizacji skype wprowadził coś takiego że wszyscy znajomi u mnie są afk nie podoba mi się to zawsze było spoko dostępny zajęty a teraz każdy na zaraz wracam nie wiem ale nie tylko ja tak mam inni użytkownicy też. To jest nie fajne.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Komentarz:

marych

przydałby się interpreter miedzy Kaczyńskim a resztą świata.

----------------------------

Robert Jacek

Idę o zakład, że coraz szybsze procesory i coraz tańsze pamięci masowe w ciągu dekady umożliwią tłumaczenie mowy "w locie" pomiędzy najpopularniejszymi językami.
Jeżeli chodzi o polski, to nie będę wymagający i z okazji świąt życzyłbym sobie chociaż instrukcje obsługi/etykietę w PL do każdego kupionego w kraju sprzętu ;)
A jak już w końcu się ziści, no to wtedy kolejne dekady będziemy czekali na tłumacza tekstowego :)

P.S. Żeby nie było, że ze mnie maruda - tłumacz googla jest naprawdę dość przyzwoity.

-----------------------

watyklan

Ciekawe jak by tłumaczyła Wałęsę.

--------------------------------

mrs.courvoisier

na szczęście polska język trudna język i żaden geniusz microsoftu sobie z tym nie poradzi w związku z czym cenzura Polaków nie obejmie

=======================
Microsoft rozpoczyna rewolucję? Wprowadza Skype Translator - automatyczne tłumaczenie rozmów głosowych!
Obrazek
Microsoft ogłosił właśnie uruchomienie pierwszej, testowej wersji Skype Translator - narzędzia, które tłumaczy w czasie rzeczywistym głosowe rozmowy prowadzone przez komunikator. To już rewolucja, czy jeszcze musimy na nią poczekać?

Prezentacja najnowszej usługi stworzonej przez Microsoft zrobiła na mnie wrażenie. Chodzi o Skype Translator (jeszcze w wersji Preview) - narzędzie, które w czasie rzeczywistym tłumaczy rozmowy głosowe prowadzone przez komunikator.

Właśnie, głosowe, nie tylko tekstowe. Jak widać na poniższym filmie dwie grupy dzieci w Mexico City i Tacoma mogły w zasadzie swobodnie rozmawiać w swoich językach. Każda z fraz była powtarzana przez oprogramowanie już w przetłumaczonej formie.

Microsoft wyjaśnia, że Skype Translator to efekt prac trwających dekadę. Oprogramowanie wykorzystuje uczenie maszynowe - technologię, w której maszyny same się uczą wykorzystując "zdobyte doświadczenia". Im więcej dana maszyna rozwiązuje określonym problemów, tym lepiej sobie z nimi radzi - "uczy się" i "zapamiętuje" jak zachowywać się w określonych sytuacjach.

Pierwsze oprogramowanie tego typu zostało zaprezentowane przez Microsoft w roku 2012. Wtedy to wystąpienie Ricka Rashida, szefa działu, Microsoft Research, zostało "na żywo" przetłumaczone na język mandaryński. Microsoft pracuje też nad bardziej zaawansowanym rozwiązaniem, które stworzy nasz awatar "mówiący" w obcym języku. Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj.

Ze Skype Translator Preview będą mogli skorzystać jeszcze w tym miesiącu użytkownicy systemu Windows 8.1 i Windows 10 Technical Preview. Program oferuje w tej chwili tłumaczenie mowy pomiędzy hiszpańskim i angielskim oraz tłumaczenie wiadomości tekstowych w 40 językach.

Dalszy rozwój narzędzia Microsoftu zależy od... użytkowników. To właśnie dzięki tłumaczeniu rozmów milionów osób system Microsoft ma szansę nabyć odpowiedniej wprawy, by w przyszłości działać na większą skalę.

Głęboko wierzymy, że automatyczne tłumaczenie Microsoftu przyniesie lepsze efekty niż Tłumacz Google. Poza tym sporym wyzwaniem wydaje się tłumaczenie rozmów pomiędzy większą ilością języków. Prawdziwym wyczynem będzie chociażby umożliwienie tłumaczenie pomiędzy angielskim a np. niemieckim, włoskim czy francuskim. W tej chwili do dyspozycji mamy przecież jedynie dwa języki (jeśli chodzi o mowę).

Skorzystanie ze Skype Translator wymaga rejestracji pod tym adresem.

źródło + video: http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... lator.html
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

Jestem ciekawa czy ktoś korzysta jeszcze ze skype ;). Ja się już jakiś czas temu przeniosłam na videorozmowę na facebooku.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: barteezz19 »

Skype to już trochę przeżytek.

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM