Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Planuję zaciągnąć kredyt hipoteczny w wysokości 130 tys zł na zakup mieszkania z rynku wtórnego w cenie 240 tys zł, a więc będę potrzebował kredytu w wysokości 110 tys zł.
Pytanie gdzie zaproponują mi najlepsze warunki? Czy ktoś ostatnio zaciągał kredyt hipoteczny?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

W sieci masz wiele rankingów, zestawień kredytów. Przeglądałeś sobie ? Może warto byłoby się zapoznać.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pita »

enio pisze:W sieci masz wiele rankingów, zestawień kredytów. Przeglądałeś sobie ? Może warto byłoby się zapoznać.
Wiem, że mam - ale gdzie szukać tych wiarygodnych? Chyba nie na stronie PKO BP czy mBanku?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

No nie nie :P Oni tam podają wyłącznie jakie oni mają akurat promocje.
Zerknij sobie na przykład tutaj:
http://www.comperia.pl/ranking-kredytow ... znych.html
Comperia w ostatnim czasie tworzy wiele rankingów w tym zakresie. Możesz się mniej więcej zapoznać z tym jak to wygląda.
Może lepiej byłoby skontaktować się z doradcą kredytowym?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Dzięki za cynk!

Z tego co czytam i dobrze zrozumiałem, to obecnie koszta kredytów hipotecznych spadają? Czyli jest dobry czas na ich zaciągnięcie?

Znasz może jakiś doradców?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Tak ponieważ stopy procentowe ciągle spadają. Tak więc o ile nie jest to dobry czas na oszczędzanie ( zakładanie sobie kont oszczędnościowych czy lokat) to jednak kredyty warto jest obecnie brać.
Doradcy możesz albo poszukać na mieście albo po prostu wersja dla leniwych : zostaw swój numer na stronie comperia. Powinien się do Ciebie odezwać ktoś ogarnięty w temacie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

enio pisze:Tak ponieważ stopy procentowe ciągle spadają. Tak więc o ile nie jest to dobry czas na oszczędzanie ( zakładanie sobie kont oszczędnościowych czy lokat) to jednak kredyty warto jest obecnie brać.
Doradcy możesz albo poszukać na mieście albo po prostu wersja dla leniwych : zostaw swój numer na stronie comperia. Powinien się do Ciebie odezwać ktoś ogarnięty w temacie.
Dzięki za podpowiedź. I to jest tak, że później wszystko przez nich załatwiam?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Na pewno sprawa jest ułatwiona jednak sam również wiele rzeczy musisz załatwić i podpisać. W koncu taki kredyt hipoteczny to poważne zobowiązanie a nie jakieś hop siup, które załatwisz sobie w jeden dzień.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Jestem delikatnie mówiąc zajętym człowiekiem - firma jest na mojej głowie. Dlatego interesowałoby mnie minimum formalności.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

W takim razie rozmowa z doradcą finansowym jest jak najbardziej wskazana. Samemu na pewno trzeba by było na to poświęcić sporo czasu. Wiem sam jak brat dużo kombinował zanim wziął kredyt.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: razmus »

Ja polecam sprawdzić sobie różne oferty banków, bo teraz jest ich tak sporo, że trudno jest wybrać coś od razu. Wejdź sobie na i porównaj kilkanaście ofert. To będzie najszybszy sposób na wybranie najlepszego rozwiązania.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: minot »

To życiowa decyzja która będzie się ciągnąć przez lata. W raiffeisen mają ciekawy jak na mój gust kredyt mieszkaniowy. Jego uroda polega na tym, że 2 razy w roku można zmniejszyć raty o połowę a raz nawet wcale nie płacić.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

minot, odpowiedź po 3 latach nie ma sensu.
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: minot »

NEVIL pisze:minot, odpowiedź po 3 latach nie ma sensu.
Tak sądzisz? Rzetelne informacje dzisiaj są w cenie a wiedza nic nie kosztuje i dobrze jak się komuś przyda.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Andrzej1 »

Weźcie pod uwagę fakt, że w wielu bankach są ukryte opłaty, na które nie zwraca się od razu uwagi. Właśnie dlatego powinniście podejść do tematu racjonalnie i zacząć od lektury takich poradników jak https://konto-w-banku.pl/konto-getin-ba ... aty-warto/ To będzie najsensowniejsze, szczególnie w przypadku gdy nie specjalizujecie się w tego typu kwestiach.
Zablokowany

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM