Komentarze:
pamejudd
No i fajnie że laska zdała. Jeśli to prawda o tym "prawym tylnym kole", to egzaminator który uznał coś takiego za powód do przerwania egzaminu jest debilem i powinien zostać skierowany na badania psychologiczne.
-------------------------------
arturaspl
wszystkie osoby zdajace prawko powinny przejsc badania psychiatryczne i psychologiczne, egzaminatorzy podwojnie, a ustawodawcy potrojne badania. po to aby wszyscy mieli pewnosc ze i system i kursanci sa zdrowi psychicznie.
podobnych patologii jak ta z rybnika jest wiele.
----------------------------
boniek155
Życzę jej wszystkiego dobrego. Każdy wie jak jest w Polsce. Mój szwagier jest egzaminatorem. Im większa ilość oblanych egzaminów tym większe premie. Mój kumpel prawo-jazdy robił w Anglii. Zdał za pierwszym razem, choć jak sam przyznał zrobił kilka błędów min. nie włączył kierunkowskazu. Egzaminator zwrócił mu uwagę ale nie oblał. U nas tylko się czeka na czyjeś potknięcie.
===========================
Na oczach Polski uciekała "elką" po oblanym egzaminie. Ale prawko już zdobyła [WIDEO]
- Ile w tym waszym pier.... WORD-zie można zdawać prawo jazdy? - rzuciła kursantka, gdy usłyszała, że znów oblała. A potem uciekała autem egzaminatorowi, co zobaczyła cała Polska. Po przejściach z egzaminatorami w Rybniku, postanowiła zdawać w Opolu. I była bezbłędna.
O niecodziennym egzaminie na prawo jazdy w listopadzie ub. roku głośno było w całym kraju. 18-latce puściły nerwy po tym, jak dowiedziała się, że nie zaliczyła kolejnego podejścia.
Kursantka ucieka egzaminatorowi
Gdy egzaminator wysiadł z auta, by usiąść na miejscu kierowcy, dziewczyna raptownie ruszyła. Mężczyzna zaczął krzyczeć i ruszył w pogoń za samochodem. Po kilkudziesięciu metrach dziewczyna zatrzymała pojazd.
- Co pani robi, pani zwariowała? - pytał zdenerwowany, gdy udało mu się wsiąść do auta.
- Ile można w tym waszym pierd... WORD-zie zdawać prawo jazdy? - rzuciła dziewczyna.
- Powiem pani tak; to nagranie zostanie skierowane na policję, zostanie pani skierowana na badania psychologiczne - odparł egzaminator wypraszając dziewczynę z auta. Zapobiegawczo nie wysiadł, tylko z miejsca pasażera przesiadł się na miejsce kierowcy.
Ostatecznie 18-latka na żadne badania psychologiczne nie trafiła, jedynie jej portfel uszczuplił się o 600 złotych. Za jazdę bez uprawnień otrzymała mandat w wysokości 500 złotych, dodatkowe 100 zł za jazdę bez zapiętego pasa.
Oblali ją osiem razy
- Dowiedziałem się przez przypadek, że to ona - mówi Wiesław Wojtyna, instruktor nauki jazdy z opolskiego NOT-u, do którego dziewczyna zgłosiła się na lekcje jazdy.
- Opowiadała mi, że bardzo się wtedy zdenerwowała, bo egzaminator powiedział jej, że tylnym prawym kołem najechała na podwójną ciągłą linię. To był jej szósty egzamin, do głosu doszły emocje. Po tym zdarzeniu miała jeszcze dwa podejścia w WORD-zie w Rybniku pod okiem egzaminatora nadzorującego, ale za każdym razem nie zdawała manewru na łuku. Egzaminatorzy ponoć twierdzili, że nie dość dobrze się rozgląda - relacjonuje instruktor.
Dziewczyna uznała, że takie podejście egzaminatorów w Rybniku wynika z jej wcześniejszego zachowania, dlatego po naradzie rodzinnej postanowiła swoich sił spróbować w Opolu.
Z panem Wiesławem przejeździła 10 godzin. - Podejrzewam, że to wydarzenie bardzo się na niej odbiło. Wiedzieli o tym wszyscy, w szkole na pewno też rozmawiali. Odebrałem ją pozytywnie, umiała jeździć, robiła drobne błędy, ale poza tym wszystko było OK. Gdy zbliżał się termin egzaminu w Opolu, była bardzo zdenerwowana. Bała się, że tutaj egzaminatorzy rozpoznają ją i znowu nie zda - wspomina Wiesław Wojtyna.
Edward Kinder, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Opolu podkreśla, że w tzw. profilu kandydata, który otrzymuje ośrodek egzaminacyjny, nie ma żadnych adnotacji z innych ośrodków. - Dzięki temu egzaminatorzy do takiej osoby podchodzą bez uprzedzeń - tłumaczy.
Zdała i pozwała WORD
18-latka egzamin w Opolu zdała za pierwszym podejściem. Pojechała na egzaminie bezbłędnie.
W sprawie incydentu z Rybnika nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Będzie walczyć przed sądem o naruszenie jej dóbr osobistych, bo w filmiku, który przedostał się do mediów WORD w Rybniku nie zasłonił jej twarzy.
źródło + video:
http://opole.gazeta.pl/opole/1,35114,15 ... e_.html#MT