Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Niedawno na forum pisałam o skandalicznym smrodzie fekaliami lubińskiej rzeczki w Parku Wrocławskim. I muszę pochwalić się sukcesem: w wyniku moich interwencji w Urzędzie Miejskim rurę wypuszczającą fekalia do rzeczki zabetonowano. I być może w lubińskiej rzeczce pojawiłaby się pierwsza rybka, gdyby nie...Wczoraj na spacerze przechodząc Parkiem Wrocławskim wzdłuż rzeczki moje nozdrza uderzył smród szamba. Skąd ten smród? Starzy Lubinianie mówią, że w Parku Wrocławskim na wysokości MPWiK znajduje się stare, wielkie podziemne szambo, teraz najprawdopodobniej zapomniane i nigdy nie czyszczone. Taki relikt dawnych czasów w Lubinie, z tą różnicą, że niegdyś nie śmierdziało. Nie wiem, ile jest prawdy w plotce i nie mam pojęcia, czy szambo ma ujście do rzeczki. Jedno jest pewne: powyżej Parku Wrocławskiego w mieście rzeczka już nie śmierdzi. Niedługo nastąpi uroczyste otwarcie parku, park jest piękny, dinozaury wyglądają imponująco. Kiedy jednak ludzi spacerujących po parku, którzy tu też przyjdą po świeże powietrze, uderzy w nozdrza smród szamba, to czy...cała przebudowa i upiększenie parku nie okaże się psu na buty. Z Urzędu Miejskiego wyszedł news, że w Urzędzie Miejskim ukonstytuował się CEP - jednostka organizacyjna d/s administrowania Parkiem Wrocławskim i ptaszarnią. CEP będzie potrzebował urzędników i będzie to oczywiście praca dla znajomych i rodziny członków Zarządu Urzędu Miejskiego. Na administrację pójdą oczywiście pieniądze. Mała konkluzja: jeżeli Urząd Miejski ma za dużo pieniędzy, to może by przeznaczył na likwidację albo modernizację lub oczyszczenie szamba w Parku Wrocławskim? CEP może i jest potrzebny, ale my już nie młócimy...
Informacje
Bing [Bot] » 1 gość