Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Gołota - Saleta

Post autor: NEVIL »

Gołota - Saleta: podano oficjalną datę walki
Przemysław Saleta zmierzy się z Andrzejem Gołotą w walce wieczoru podczas gali Polsat Boxing Night, która odbędzie się 23 lutego w Ergo Arenie. Podczas gali zobaczymy również 5 innych zawodowych pojedynków bokserskich. Wydarzenie pokaże w systemie PPV Cyfrowy Polsat - poinformował Polsat Sport News.
Obrazek
Walka Przemysława Salety z Andrzejem Gołotą była od dłuższego czasu zapowiadana, ale nie podawano oficjalnego terminu. W sobotę odbyło się specjalne spotkanie prasowe, na którym ujawniono datę. wyczekiwaną przez polskich kibiców boksu.

Przemysław Saleta powiedział, że zamierza podejść poważnie do tego starcia. Wkrótce rozpocznie przygotowania. Ma już wybranych sparingpartnerów.

Tej walki od dawna wyczekiwali kibice nad Wisłą. Obaj pięściarze najlepsze lata kariery mają za sobą, ale ciągle ich nazwiska budzą wielki szacunek. Gołota to czterokrotny pretendent do tytułu mistrza świata w wadze ciężkiej. Saleta to były mistrz Europy w tej samej kategorii wagowej.

źródło: http://eurosport.onet.pl/boks/golota-sa ... czelive.tv
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Wszystko dla kasy, a zainteresowanie walką na pewno będzie. Jak dotychczas to nie zapłaciłem ,,złamanego grosza" za wcześniejsze transmisje w systemie PPV, bo wszystko można było obejrzeć bez żadnych problemów w necie. Teraz też nie zamierzam nikomu płacić.
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Tak Gołota i Saleta prezentowali się na ważeniu. Zobacz wideo
Obrazek
Już tylko godziny dzielą nas od walki Andrzeja Gołoty z Przemysławem Saletą, która w sobotni wieczór odbędzie się na gali Polsat Boxing Night w gdańskiej Ergo Arenie. W piątek obaj zawodnicy wzięli udział w oficjalnym ważeniu i udzielili ostatnich wywiadów przed pojedynkiem.

Saleta wniósł na wagę 104,9 kg. "Andrew" okazał się kilka kilogramów cięższy - jego waga wynosi obecnie 110,1 kg. To o 6 kg mniej niż miało to miejsce podczas jego pojedynku z Tomaszem Adamkiem w 2009 roku.

- Czuję się znacznie lepiej niż w tamtej walce. Poprawiłem pracę lewą ręką i jestem znacznie szybszy. Najważniejsze, żeby wygrać! Jestem dobrej myśli i spodziewam się zwycięstwa - przyznał Andrzej Gołota.

Dziennikarz Polsatu Sport Mateusz Borek przypomniał mu słowa, które wypowiedział niedawno, goszcząc w studiu tej telewizji. - Jeżeli Saleta chce krwi i bólu, to na pewno go dostanie - rzucił wówczas 45-letni pięściarz. W piątek potwierdził swoje plany. - Tak będzie! Będzie go bolało! - zapewnił z uśmiechem "Andrew".

Jego rywal również podchodzi do walki z dużym optymizmem.

- Kiedy zaczynałem trenować ważyłem 117 kg. Chciałem zrzucić wagę do 105 kg, ale wydawało mi się to nierealne. Dziś ważę 104,9 kg. Jak widać, udało mi się cel osiągnąć. Jak człowiek waży mniej, a ma taką samą wydolność, to sił starcza mu na dłużej. Gołota waży więcej ode mnie, ale i tak znacznie mniej niż ważył w walce z Adamkiem. Na pewno jest więc w lepszej formie - przyznał Przemysław Saleta.

- Spodziewam się dużych emocji. Liczę na to, że wygra lepszy i że tego wieczoru będę to ja. Planuję zaatakować od pierwszej rundy i chcę dać z siebie wszystko, ale to jest sport. Jeśli przegram, nie będę płakał, ale już dziś mogę zapewnić, że niezależnie od wyniku jest to moja ostatnia walka - dodał rywal Gołoty.

Więcej: http://sport.wp.pl/kat,135674,title,Tak ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Przemysław Saleta znokautował Andrzeja Gołotę
Ten pojedynek przejdzie do historii polskiego boksu. W krwawym starciu dwóch 45-letnich weteranów zawodowych ringów Przemysław Saleta znokautował Andrzeja Gołotę w walce wieczoru Polsat Boxing Night.
Obrazek
Wielu kibiców pukało się w głowę, kiedy dowiedziało się o konfrontacji dwóch leciwych pięściarzy. Obawiano się, że pojedynek Gołoty z Saletą będzie karykaturą boksu, a nie jego wizytówką. W sobotni wieczór obydwaj panowie udowodnili, że te obawy były bezpodstawne i stworzyli w Ergo Arenie wspaniałe widowisko.

Przez sześć rund trwała wymiana cios za cios. Raz częściej atakował Saleta, raz Gołota. W końcu skumulowane ciosy zaczęły dawać o sobie znać. Gorzej zniósł je Gołota, który na początku walki bardzo dobrze operował lewym prostym.

W miarę rozwoju walki mocne ciosy Salety coraz częściej dochodziły celu. Pod koniec trzeciej rundy Gołota się zachwiał, ale uratował go gong. Wydawało się, że na początku czwartej odsłony Saleta dokończy dzieła, ale dość nieoczekiwanie to "Endrju" zepchnął rywala do defensywy

Decydująca o losach pojedynku okazała się szósta runda. Na głowę Gołoty spadło kilka solidnych "bomb", tym razem do końca starcia było daleko i Saleta zdążył rzucić rywala na deski. Suma przyjętych ciosów połączona z potwornym zmęczeniem spowodowały, że czterokrotny pretendent do tytułu mistrza świata nie był w stanie wstać, zanim sędzia doliczył do dziesięciu.

Po niezwykle emocjonującym, stojącym na dobrym poziomie pojedynku Saleta pokonał przed czasem Gołotę. Złośliwi powiedzą, że zdobył pas Polsatu, ale tak naprawdę wygrał znacznie więcej. Swoim występem i komentarzem po walce zaskarbił sobie sympatię kibiców, którzy dotąd nie darzyli go szacunkiem, na jaki sobie zasłużył wieloletnią karierą w sportach walki.

- To zwycięstwo nic nie znaczy. Andrzej zawsze pozostanie numerem jeden polskiej wagi ciężkiej - podkreślił po zwycięstwie Saleta po czym oficjalnie ogłosił zakończenie sportowej kariery. Gołota podobnej deklaracji nie chciał złożyć.

źródło: http://sport.interia.pl/boks/news-przem ... nId,936411
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM