ZuluGula
ZuluGula
PRZEBUDOWYWAC ! UNOWOCZEŚNIAC ! BUDOWAC nowe !! i robić wszystko aby sie nie kojazyło z SZARĄ KOMUNA tak jak np. okolice ratusza i sama dawna RATUSZOWA w której nie jeden stracił majatek i zdrowie a nie jedna kobitka CNOTE :) ZMIENIAC !! ZMIENIAĆ i jeszcze raz ZMIENIAC a wszystkim bedzie sie napewno żyło pzyjemniej !!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: biskup »

To proste. Galeria musi być na kształt kamieniczek (taki był pierwszy projekt), Bloki przerobić na kamieniczki i co najważniejsze, trzeba zamknąć ulice wokół ratusza (zrobić z nich "deptaki"). Przydałby się również remont ratusza. Pozdrawiam i czekam na inne propozycje.
Administrator
Administrator
Kontakt:
Administrator
Administrator

Post autor: Junglos »

biskup : ja mysle ze to co napisales to dobry pomysl ... i jestem za zamknieciem ulicy :)
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dzięki, że popierasz mój pomysł. Tam nie można ani przejść chodnikiem, ani przejechać ulicą. To jest dla mnie jedna z największych pomyłek w projektowaniu Lubina (nie licząc bloków w rynku).
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Kryzbi »

No przydało by się Lubinkowi małe przemeblowanko... jestem za tym aby wyburzyć ten kwadrat co znajduje się w centrum... (tam gdzie jest BigStar,Jubiler...) to tylko zabiera dużo miejsca... zamiast tego mogło by powstać jakieś centrum handlowe podobne do domu towarowergo tylko takie 3 piętrowe huh :D jak już iść na całość to iśc :P :hihi: albo niech nic tam nie budują.. im większe centrum tym lepiej.. chyba : ]
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

andros pisze:A czy taki jest finalny projekt "galerii"?

Co do kamieniczek - nic nie słyszałem, żeby prezydent miał jakiś pomysł.
Taki był na samym początku w grudniu. ->temat "Galeria Rynek"
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

andros, mamy kilku uzytkwonikow z Rynku, tyle ze osattnio sie nie udzielają :?
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Myślę że z zamknięciem drogi w okół ratusza jest to bardzo dobry pomysł:) powinni zrobić tam jakieś fajne chodniczki...:) w tym temacie można rozmawiać co najlepiej było by zmienić w Lubinie...:)rozmowa by trwała bardzo długo :)bo jest wiele miejsc które było by warto wyremontować... ale i tak LUBIĘ LUBIN :P :D
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Cóż, nasze miasto pieknością nie grzeszy. Zamknięcie ulic wokół Ratusza? Po co?
W Rynku póki co nie ma gdzie usiąść, beton tylko dookoła, żadnej przyzwoitej kawiarenki na przykład. Po chodniku pochodzić to sobie mogę zdziećmi nie ruszając się z Ustronia. Wiem, że marudzę ale takie częściowe rozwiązania są do bani. Marzy się gruntowna przebudowa Rynku, z przebudową minimum elewacji paskudnych bloków,ale to pewnie nierealne jest. Przynajmniej nie w tym wieku, może jak bloki się zacznąrozpadać to cośztego będzie. Póki co to urzekają mnie stare fotografie naszego miasta.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

JasioJasio, moglbiby wyburzyc bloki i przesiedlic ludzi, choc to nie realne ;D i zrobic ryneczek cos a'la Wrocek lub Leszno (w Lesznie rynek wymiata w kazda strone) :D
reeee
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Wyburzyć to pewnie nie, ale odnowićelewacje nawzór kamieniczek pewnie się da.

PS Rynek w Lesznie faktycznie jest ok.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

hmm...więc pozostało nam tylko żałować że nie mamy większego ładniejszego rynku...gdzie można pospacerować i posiedzieć...:) i oczywiście miło spędzić czas...:):P
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

wyburzyc bloki i przesiedlic ludzi
czyli jak wyburzac, to dac ludziom nowe mieszkanka ;-)
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Optymista z Ciebie - wierzysz w dawanie ludziom nowych mieszkanek
może na początek z jednej strony rynku :) potem z drugiej. tylko czy to się opłaci? z drugiej strony te bloki nie są nowe kiedyś trzeba będzie wyburzyć. plan jakiś władza powinna mieć i powoli go realizować.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM