Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Koniec świata we Wrocławiu ;-)

Post autor: NEVIL »

Koniec świata we Wrocławiu. Jak spędzisz tu ostatni dzień?
Obrazek
Magistrat organizuje konkurs pt. "Koniec świata we Wrocławiu". Trzeba opowiedzieć, jak spędziłoby się ostatni dzień istnienia świata w stolicy Dolnego Śląska. Forma nie ma znaczenia, a nagrody są całkiem rozrywkowe.

- Przepowiednie i konkurs traktujemy jako dobrą zabawę i takie też podejście premiujemy wśród uczestników. Naszym zamiarem nie jest obrażenie czy naśmiewanie się z czyichś uczuć, przeciwnie, pokazujemy, że mamy dystans do siebie i do tzw. mainstreamu - piszą organizatorzy konkursu. Prace zawierające oryginalny opis sposobu, w jaki uczestnik spędzi ostatni dzień świata w naszym mieście, można składać do 10 grudnia do północy, za pośrednictwem formularza zamieszczonego na stronie organizatora. Proponowane formy to m.in. tekst, film, fotografia, komiks i rysunek. Ogłoszenie wyników zaplanowano na 18 grudnia. Wśród złożonych prac zostaną wybrane równorzędnie trzy najlepsze.

W skład każdego z trzech pakietów z nagrodami ufundowanymi przez partnerów konkursu wchodzą: zaproszenie o wartości 250 zł dla 2 osób do jednej z wrocławskiej restauracji (La Maddalena, Marina, Złota), wjazd dla dwóch osób na taras widokowy Sky Tower, zaproszenie dla dwóch osób na seans filmowy do kina Nowe Horyzonty oraz "Leksykon architektury Wrocławia" (wydawnictwo Via Nova).

W komisji konkursowej zasiądą: fotograf Adam Hawałej, aktor i dyrektor Capitolu Konrad Imiela, rzecznik prezydenta miasta Paweł Czuma, Ewelina Bartoszewska-Kman (redakcja www.wroclaw.pl) oraz Agnieszka Kołodyńska-Walkow, naczelna portalu Kreatywny Wrocław.

Regulamin konkursu dostępny jest na stronie magistratu.

Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3575 ... z2DA01akhY
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący
NEVIL pisze: Magistrat organizuje konkurs pt. "Koniec świata we Wrocławiu". Trzeba opowiedzieć, jak spędziłoby się ostatni dzień istnienia świata w stolicy Dolnego Śląska. Forma nie ma znaczenia, a nagrody są całkiem rozrywkowe.
Ej, zróbmy taki konkurs dla Lubina! Mogę ufundować jakąś nagrodę spożywczą.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Magda_S »

andros pisze:Taki konkurs dla Lubina...?
Ale do kogo ten adres... Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że w Lubinie ktoś to podchwyci...
defetyzm - niewiara w powodzenie sprawy, w zwycięstwo; przewidywanie porażki z góry, przed decydującą rozgrywką.
defetysta - człowiek szerzący defetyzm.
Etym. - fr. défaitisme (wyraz z czasu wojny 1914-18) 'defetyzm' i défaitiste 'klęskowiec, defetysta' od défaite 'porażka, klęska' z défaire 'rozwiązać; wycieńczyć; pobić; zadać klęskę'; zob. de-; faire 'czynić' z łac. facere, zob. fakcja.
Kontakt:
Awatar użytkownika

andros, to Ci się dostało. I po co Ci to było... :-) Ale nasza koleżanka jest młodsza od nas, zapewne przebojowa, więc może zapuka do właściwych bram i świetliście przedstawi projekt. Myślę, że można ,,zapukać" do galerii Cuprum Arena.
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

andros, jak pamiętasz, był tu na naszym forum człowiek, o nicku realista. I co się z nim stało ? Nie ma chłopa. A takie świetlane wizje rozwoju naszego miasta nam przedstawiał. Jak dla mnie to on był nie realistą, a utopistą. W czasie gdy rozwijał swoje projekty na naszej stronie i na stronie stworzonej przez niego, doszło do spotkania z naszym forumowym tomi. Nawet we wrocławskiej prasie o tej inicjatywie realisty pisano. Zdjęcie ich obu też zamieszczono. Mam na kompie, zresztą już je wklejałem na naszym forum. A więc tak. Realista już tutaj się nie pokazuje, bo uznał za porażkę swoje wizje. A tomi ? tomi, chciał sobie z naszego forum zrobić odskocznię do dalszej kariery politycznej. Niestety, jego działania spaliły na panewce. Napisałem to po to, żebyś andros wiedział, że realiści nieraz marnie kończą... ;-)
===================================
A w Lubinie mieszkam już od 41 lat. To tak dla informacji... :-)
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

100 lat ? Daj Ci Boże zdrowie. Sobie też tego życzę... :-)
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Andrzeja, jest 5 razy w roku, jak zdążyłem policzyć w kalendarzu. Ja obchodzę nietypowo, bo 10 listopada, ale i tak większość składa mi życzenia w ostatnim dniu listopada. A że Andrzeje to fajne chłopaki ? No jakże nie miałbym tego potwierdzić... :-)
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM