Regulamin forum
Nasze miasto w sieci, nowe lubińskie strony i rozwój na polu informatyki.
Bywalec

Dziś mamy dwóch władców: internautę, od którego widzimisię zależy nasz los oraz narzędzia statystyczne, dzięki którym zyskujemy wiedzę o naszym czytelniku. Problem w Lubinie polega m.in. na tym, że rozwój technologiczny oraz szalony postęp mediów elektronicznych sprawiły, że nasze elity nie rozumieją tego.
CAŁY TEKST TUTAJ
CAŁY TEKST TUTAJ
Bywalec

Trochę wspomnień, czyli kolejny flashback:
Było to w czsach, gdy Smródka sięgała powyżej kolan, a kaczki nie musiały udawać, że pływają, jak dzieje się to dziś, na wysokości Cuprum Stodoły. Choć tak między nieistniejącym bogiem a prawdą, to wpuszczony w ten fragment rzeki beton (z czasu budowy galerii) sprawił, że to miejsce stało się apływalne.
cały tekst TUTAJ
Było to w czsach, gdy Smródka sięgała powyżej kolan, a kaczki nie musiały udawać, że pływają, jak dzieje się to dziś, na wysokości Cuprum Stodoły. Choć tak między nieistniejącym bogiem a prawdą, to wpuszczony w ten fragment rzeki beton (z czasu budowy galerii) sprawił, że to miejsce stało się apływalne.
cały tekst TUTAJ
Bywalec

"Kogo chcę? Człowieka, który szanuje ludzi. Rozmawia z nimi. Jest aktywny nie tylko trzy miesiące przed wyborami, ale przez całą kadencję. Człowieka, który nie tylko mówi, że wspiera, ale faktycznie to robi. Człowieka, który biorąc gruby szmal z parlamentu przeznacza część diety na cele społeczne. Wspiera biedne dzieciaki, które nie są winne swojej sytuacji materialnej."
CAŁY TEKST TUTAJ
CAŁY TEKST TUTAJ
Bywalec

Tymczasem wiadomo, że w czasach, w których produkcja przestaje tworzyć rozwój miasta, kołem zamachowym rozwoju staje się turystyka będąca efektem np. promocji danego miasta/miejsca.
Zastanawiam się co w lubińskim przypadku mogłoby być taką maskotką Lubina… może Pijany Mistrz?
CAŁY TEKST TUTAAAAAAAJ
Zastanawiam się co w lubińskim przypadku mogłoby być taką maskotką Lubina… może Pijany Mistrz?
CAŁY TEKST TUTAAAAAAAJ
Bywalec

Każdy orze jak może Andrzej. A wystarczy przecież tylko i aaż dobrze pisać 
Bywalec

I gdzie to szumnie, z przedęciem zapowiadane otwarcie lubińskiej sceny legnickiego teatru? Gdzie ta magiczna przestrzeń mająca przywrócić ducha artystycznego Lubina?
Bywalec

Z tego co pamiętam, szumnie dumnie zapowiadano huczne otwarcie na grudzień, co swego czasu skomentowałem mówiąc, że z tym ludźmi to można, ale komuś na głowę nas......rać, ale nie zbudować coś pozytywnego.
Jedyne co łączy tych ludzi to organiczna nienawiść do Raczyńskiego (może oprócz Głomba), a to niestety zbyt mało, by budować cokolwiek, co mamy nazwać kulturą itd.
Jedyne co łączy tych ludzi to organiczna nienawiść do Raczyńskiego (może oprócz Głomba), a to niestety zbyt mało, by budować cokolwiek, co mamy nazwać kulturą itd.
Bywalec

Oczywiście w Lubinie- nie gra się takich filmów. Udać się musiałem więc do pobliskiej Legnicy. Tak, tam w kinie Piast można zobaczyć tę produkcję. Na początku zaskoczenie bo pierwszy raz byłem w tym kinie. Przemiła Pani bileterka, mało ludzi na sali, nikt nie je, nikt nie siorbie z plastikowych kubków coli i nie migają światełka telefonów komórkowych. No bo przecież, my wszyscy, jesteśmy tacy kulturalni, że wyłączamy dzwonki w naszych telefonach komórkowych, zapominając jednocześnie o tym, że świecące wyświetlacze telefonów też niektórym przeszkadzają.
Cały tekst przeczytasz TUTAJ [/i]
Cały tekst przeczytasz TUTAJ [/i]
Bywalec

Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli ten region ma w ogóle przetrwać, odkrywka jest jedynym wyjściem. Możemy kląć, płakać i zaciskać zęby. Ale tak jest.
Cały tekst przeczytasz TUTAJ
Cały tekst przeczytasz TUTAJ
Bywalec

Tekst "Jak nie odkrywka to co" znajdziecie również w naTemat.pl Tomasza Lisa, pod tym adresem:
http://maddogowo.natemat.pl/10311,felek ... ywka-to-co
http://maddogowo.natemat.pl/10311,felek ... ywka-to-co
Bywalec

Bywalec

Teraz Maddogowo i Lubiniak w jednym miejscu. Uznałem, że nie ma sensu bawić się w milion różnych serwisów, skoro można połączyć wszystko w jedno.
Dlatego też pod adresem www.przemek.saracen.pl znajdziecie połączenie Maddogowa i Lubiniaka. Póki co przerzucam materiały z Lubiniaka tak, że możecie pieścić zmysły starszymi rzeczami póki co.
Dlatego też pod adresem www.przemek.saracen.pl znajdziecie połączenie Maddogowa i Lubiniaka. Póki co przerzucam materiały z Lubiniaka tak, że możecie pieścić zmysły starszymi rzeczami póki co.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość