Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

tomi, snucie teorii spiskowych zawsze Ci dobrze wychodziło... :usmiech:
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: mancini »

NEVIL heloł ;) to było 50 lat temu ( data rozpoczęcia budowy spodka to 1964r ) i wtedy kto słyszał ze będzie tyle aut, ze każdy na mecz swoje szanowne 4 litery przywiezie autem :)

W spodku nie bylem, ale jeździłem na hale do Wrocławia ( Hala Stulecia ) i to samo, masakra. Półtora godziny przed meczem nie ma gdzie auta postawić.

Zobacz teraz jak i gdzie się buduje nowoczesne kompleksy sportowe ( Zielona Góra, Gdańsk, Gdynia )
Kontakt:
Awatar użytkownika

mancini

, Lubin nigdy nie dorówna wielkością Katowicom i Wrocławiowi. A kto powiedział, że wszyscy muszą zaparkować samochód pod halą sportową ? Lubinianie mogą korzystać z dobrze rozwiniętej w naszym mieście komunikacji autobusowej, a wielu z uwagi na to, że hala będzie w centrum, dotrze tam po prostu pieszo. Przyjezdni spoza granic miasta gdy przyjadą swoim samochodem raz, czy dwa na mecz, zorientują się, że swój pojazd trzeba zaparkować nieco dalej od hali i trzeba kawałek drogi przejść pieszo, lub dojechać autobusem. Nie widzę tutaj żadnego problemu.Wielu posiadaczy samochodów chciałaby parkować podobnie jak to czyni codziennie , czyli zaparkować pod drzwiami do swego bloku ,a tam, tuż przy hali. Niestety, z pewnych wygód trzeba czasami zrezygnować i trzeba się z tym pogodzić. Ja z Przylesia dotrę do tej hali pieszo w 15 minut i dobrze mi taki spacerek zrobi :-)
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

No ale powiedzcie mi jaka będzie różnica komunikacyjna między halą na Osirze a obok stadionu?

Patrzycie przez pryzmat obecnego układu dróg.

Po wybudowaniu nowej obwodnicy w obu przypadkach skomunikowanie terenu - odległość od obwodnicy będzie praktycznie taka sama.
A nawet ta na Osirze będzie lepiej skomunikowana (dojazd z Przylesia i z Ustronia, Legnicy i Polkowic z zupełnie innych stron, dodatkowo możliwość dojazdu z drugiej strony od Odrodzenia).

Obok stadionu w zasadzie jeden wjazd i tyle.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

NEVIL, uwierz mi, że 80-90% ludzi na hale przyjedzie autami.

Nevil i MarDo mam do was pytanie czy chodzicie, jesli tak to jak czesto chodzicie na mecze czy to recznej, sietkowki, noznej ??

Czy wiecie jak wyglada sezon pilki recznej ?? I kiedy jest ?? Sezon sie zaczyna we wrzesniu ( jest cieplo ludzie jeszcze sie przejda ) pazdziernik, zima do kwietnia ( watpie aby jak pada deszcz lub zima snieg chcialo sie ludziom isc, nie wspominajac o zimnie ), poczatkiem maja sezon sie konczy. Ludzie sa wygodni ( ja tez ) i jezdza autami, i beda jezdzic. Jesli nie dojada autem to odpuszcza sobie mecz :)

Myslicie ze przyjezdni, ktorzy chca zobaczyc mecz beda chcieli zostawiac auto gdzies na parkingu, tluc sie komunikacja na hale czesto pierwszy raz bedac w Lubinie ?? Nie sadze, sam czesto jezdzac do innych miast na mecze na pewno na takie bym nie poszedl, dla mnie to jest kpina z kibicow. Zamiast popularyzowac sport ( niszowy co by nie mowic w Lubinie jakim jest pilka reczna czy siatkowka ) to sie ludziom to utrudnia.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Nie ma sensu dalej dyskutować, bo sprawa miejsca powstania hali już z pewnością została przesądzona. Będzie przy OSiR-ze. I nasze dalsze dysputy w tym temacie na nic się zdadzą. :-)
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

mancini pisze:Myslicie ze przyjezdni, ktorzy chca zobaczyc mecz beda chcieli zostawiac auto gdzies na parkingu, tluc sie komunikacja na hale czesto pierwszy raz bedac w Lubinie ??
No ale nadal nie rozumiem dlaczego koło Osiru mieliby się "tłuc komunikacją" a koło stadionu nie?

Dlaczego niby na Osir przyjezdni nie mogliby dojechać tak samo jak pod stadion?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Nevil bedzie gdzie bedzie, wazne aby byla co nie znaczy ze miejsce jest dobre ;) W kazdym badz razie rozbaczymy jak to bedzie :)

MarDo to byla odpowiedz na post NEVILA. Czytanie ze zrozumieniem nie boli ;)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

mancini pisze:Nevil i MarDo mam do was pytanie czy chodzicie [...]

Myslicie ze przyjezdni [...]
mancini pisze:MarDo to byla odpowiedz na post NEVILA. Czytanie ze zrozumieniem nie boli ;)
Na pewno?
Skoro tak, to dlaczego pisałeś per "Wy"?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Pytanie bylo czy chodzicie na mecze ?? to sie zgadza jak najbardziej. Zreszta odpowiedzi nie otrzymalem :)

Kolejna czesc, ktora jest pisana po linii przerwy byla to odpowiedz na post NEVILA z dnia 7.12.2010 z godziny 13:56. Przeciez nie bede pisal tego w kolejnym poscie :)

Nie sztuka jest powycinac fragmenty i sie pozniej czepiac :)

Juz jest jasne, czy mam jeszcze jasniej tlumaczyc :)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

mancini pisze:Kolejna czesc, ktora jest pisana po linii przerwy byla to odpowiedz na post NEVILA z dnia 7.12.2010 z godziny 13:56. Przeciez nie bede pisal tego w kolejnym poscie :)
I w tej właśnie części użyłeś słowa "myślicie" (w liczbie mnogiej, a nie "myślisz"), co sugeruje, że nadal piszesz do nas obu.
A teraz się wypierasz.
mancini pisze:Nie sztuka jest powycinac fragmenty i sie pozniej czepiac :)
Ale to przecież nie ja się czepiam (patrz uwaga dot. czytania ze zrozumieniem).

Nie zmienia to jednak faktu, że nadal nie podałeś racjonalnych (moim zdaniem) argumentów dlaczego koło stadionu jest lepsze miejsce na halę niż na Osirze.
Wciąż widzę tylko odpowiedź w stylu "bo tak!"

Nie ważne czy pisałeś to to Nevila czy do mnie - jeżeli przyjezdni nie będą chcieli "tłuc się komunikacją" na Osir - tak samo nie będą "tłuc się komunikacją" na stadion.
więc Osir-Stadion 0:0.
Dojazd samochodem? Tak samo "starą" obwodnicą na stadion jak i "nową" na Osir.
Osir-Stadion 1:1.

Za to Osir ma kilka istotnych zalet których lokalizacja na stadionie nie ma:
- jest blisko mieszkańców a nie na "zadupiu" i można dojść piechotą i z Przylesia i z Ustronia (na kręgielnię na przykład zawsze chodziłem piechotą, a na stadion raczej piechotą nikt nie pójdzie)
- jest blisko innych obiektów, więc wszelkie imprezy pozasportowe w hali (targi, wystawy, itp) można zahaczyć idąc na zakupy.
- z hali na Osirze mogą skorzystać szkoły (stadion za daleko)
- terminarz rozgrywek nie koliduje z giełdą.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Precz z halą na osirze, bo....
bo....:
bo:
- nie podoba mi się ten pomysł
- bo nie
- bo na pohybel
- bo za daleko ze ścinawy
- bo nie
- bo tysiące ;))) samochodów nie pomieści się na parkingu
- bo nie
- bo górnik tylko na trzeźwo chodzi na mecze piłki nożnej i na mecze piłki ręcznej, a co za tym idzie - jedzie własnym autem, i znów nie będzie gdzie zaparkować
- bo zakorkuje się obwodnica nowa - przecież wyjazd z hali ma być właśnie na tą obwodnicę
- bo nie
- bo zupa była za słona

Niech żyje wódzia...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

terminarz za to koliduje z pilka nozna ( co ma do tego gielda )

widze jak wpuszczaja szkoly, za to druzyny beda trenowac na sali gimnastycznej szkoly ( po za tym po co szkole taka hala, wpusc tabun dzieciakow na hale - ciekawe jak ta hala bedzie wygladac )

ile u nas jest tych wystaw i kto je organizuje :D ( smiech na sali )

na dzien dzisiejszy do parkingi i lepszy dojazd to ma stadion :)
Kontakt:
Awatar użytkownika

mancini, przeczytaj post w tym temacie sprzed 4 lat. Napisał go ,,mis21" i jest umieszczony pod datą 05.01.2006 , godz 9:52 Z autorem zgadzam się całkowicie. Link - http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=1 ... c&start=30
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

mancini,
na dzien dzisiejszy do parkingi i lepszy dojazd to ma stadion :)
.... a na ,,dzień późniejszy" dojazd do stadionu przy Osirze będzie też bardzo dobry. Przecież posuwamy się do przodu i nie żyjemy cały czas dniem dzisiejszym :usmiech:
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM