Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Na mój głos nie ma co liczyć. Mówię to otwarcie.

=====================================================

Jest kandydat na prezydenta Lubina. Władze Platformy Obywatelskiej zdecydowały, że najlepszym pretendentem na prezydenta to Marek Wojnarowski, raddny powiatu i szef powiatowych struktur partii.

- W Lubinie przyszedł czas na zmiany. Debata przedwyborcza co do kandydatów i tego co proponują będzie bardzo ciekawa – uważa europarlamentarzysta Piotr Borys. Daje tym samym do zrozumienia, że dwanaście lat władzy jednego prezydenta powoduje pewnego rodzaju wypaczenie sprawowania władzy.

– Decyzja należy do mieszkańców Lubina, wierzę w ich mądrość. Marek Wojnarowski jako kandydat na prezydenta został rekomendowany w piątek. Dzisiaj nad akceptacją kandydatury będzie decydowała rada powiatowa PO w Lubinie.

Przedstawiciele Platformy zwracają uwagę na „stan wojny” który ma miejsce w Lubinie. Prezydent walczy ze wszystkimi dookoła. Spiera się z powiatem, nie może porozumieć z Radą Miejską, Zarządem Powiatu, a nawet władzami województwa.

– Proponuję dialog i kompromis – mówi Wojnarowski wskazując na Starostwo Powiatowe, gdzie Rada Powiatu wraz z Zarządem Powiatu wspólnie zrealizowały szereg inwestycji służących mieszkańcom Lubina i powiatu.

- Marek Wojnarowski ma bardzo duże doświadczenie samorządowe – przypomina Borys. Nie ukrywa, że celem Platformy Obywatelskiej jest doprowadzenie wyborów na prezydenta Lubina do II tury.

źródło : http://www.powiat-lubin.pl/glowna/archi ... ojnarowski
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

NEVIL pisze: Na mój głos nie ma co liczyć. Mówię to otwarcie.
na moj tez. jakos ciezko mi uwierzyc w zwyciestwo PO w miescie, ktore jako jedno z nielicznych na Dolnym Slasku opowiedzialo sie przeciw PO w wyborach prezydenta RP.
Awatar użytkownika
DLU
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
.

Post autor: DLU »

Lubinianin głosujący na PO - to strażak, gaszący pożar benzyną
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Saracen »

No cóż. Trzeba to powiedzieć. W tej sytuacji Raczyński już nie musi prowadzić kampanii. Można mu już teraz pogratulować wygranej.

PO nie wyciągnęła wniosków po przegranej w wyborach prezydenckich- chodzi o Lubin.

No ale cóż, jak się traktuje partię, jako rodzinno- towarzyską firmę...
Kontakt:
Awatar użytkownika

Prawdziwe oblicze Marka Wojnarowskiego

=======================================================

Cytat :

,,Jaką decyzję - zdaniem radnej - mieszkańcy powinni więc podjąć podczas zbliżających się wyborów? – Przede wszystkim trzeba wziąć udział w wyborach i wybrać mądrze. Nie dajmy znów zwieść się partiom, które blokują inwestycje, jak rynek, halę czy park Wrocławski. Do dziś pamiętam słowa Marka Wojnarowskiego, który przed wyborami parlamentarnymi powiedział do mnie: „w polityce nie na tym to polega, aby być dobrym, tylko aby umieć zachować pozory”. Nie dajmy się zwieść tym pozorom – apeluje do mieszkańców radna Szydłowska. "

źródło : http://www.lubin.pl/aktualnosci,11897,s ... iasto.html

czytaj też : http://klientnaszpan.blogspot.com/searc ... ojnarowski
Obrazek
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

warto pamiętać również słowa Raczyńskiego " jak ja nie wybuduję hali to nikt jej nie wybuduje" ewentualnie gdy go zapytano o wnioski unijne to stwierdził (przytaczam sens a nie dokładny cytat) "szkoda lasów na składanie niepotrzebnych papierów". jakie efekty? sami wiemy.

ale wracając do tematu Wojnarowski różni się od Raczyńskiego chyba tylko tym, że ten drugi nie dba nawet o pozory.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Kontakt:
Awatar użytkownika

Należy też pamiętać , ze Teraz Lubin, PO i PIS stworzyły cichą koalicję w radzie miasta, blokującą większość inicjatyw pochodzących od Prezydenta Lubina.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

Nevil, jaką cichą?
Oficjalną koalicję na rzecz zablokowania rozwoju Lubina. Nawet zresztą nie próbują stwarzać pozorów, że w kolejnej kadencji takiej koalicji nie będzie.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

blokującą większość inicjatyw pochodzących od Prezydenta Lubina.
to nie jest prawda, jedyne co zablokowali Radni to pomysł złego wydania 17 mln, czyli na dinozaury, macie jakieś inne przykłady? Czy tylko powtarzacie slogany? Jeśli próbuje się zarządzać przez konflikt jak to obecnie nasz miłomściwie nam panujący, to potem trzeba tak mówić.
Rada Miejska w Lubinie podjęła 273 uchwały z tego na wniosek prezydenta 187(wszystkie przyjęte), czyli zaledwie 68% aktywności prezydenta. Prezydent Raczyński nie zrealizował 5 uchwał Rady Miejskiej. Zarządzanie przez nieobecność?? To bardzo nowatorska ale i głupia metoda. dla porównania Rada Miejska w Głogowie podjęła 415 uchwał, z tego 80% było inicjatywą Prezydenta. Wszystkie uchwały z inicjatywy Rady oraz Prezydenta, których wykonanie zostało powierzone Prezydentowi zostały zrealizowane. Rada Miejska w Legnicy podjęła 463 uchwały. Z inicjatywy Prezydenta podjęto ok. 80% uchwał. Prezydent Krzakowski zrealizował wszystkie uchwały podjęte przez Radę Miasta.
źródło: http://nasz-region.pl/art,1647,komu_sie ... nie,9.html

I jeszcze jeden niemały drobiazg, mnie nie interesuje mnie to skąd Wojnarowski czy Cybulski dostają polecenia, Robert twierdzi że z warszawy może ma racje. Pytanie skąd Robert dostaje polecenia i po co jeździ tak często do Wrocławia? Nie po polecenia czasem? Czy dlatego Lubin codziennie przyjmuje z Wrocławia po dwie ciężarówki śmieci??
Wyznacznikiem działań Samorządowców powinien być interes tylko i wyłącznie naszego miasta i powiatu, takie jest moje zdanie.

Inną kwestią jest sprawa dotycząca prezydenta który przecież 8 lat temu po wyborach dogadał się z Teraz Lubin i była przez chwilę koalicja mająca większość TERAZ LUBIN i Lubin 2006, czyli całkowicie a'partyjna. Mogli ale nie chcieli ,zerwali ją bez istotnego powodu. Ponieważ przyświeca im idea "idziemy na wojnę", no i poszli.

Jeśli przeciwstawianie się głupiemu zadłużaniu miasta które według różnych źródeł może sięgnąć w 2011 roku 75 mln lub 100 mln to warto si przeciwstawiać, bo te długi będą spłacały nasze dzieci, a w Lubinie zagości stagnacja. Gdy w 2003 roku na początku urzędowania Raczyński grzmiał że Lubin tonie w długach, wynosiły one zaledwie 21 mln.

Warto pamiętać i korzystać ze wszystkich dostępnych źródeł a nie tylko z tego co Prezydent podaje do wiadomości.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

tomi pisze:jedyne co zablokowali Radni to pomysł złego wydania 17 mln, czyli na dinozaury, macie jakieś inne przykłady? Czy tylko powtarzacie slogany?
Oj tomi tomi. I kto tu powtarza slogany?
Dinozaury miały kosztować co najwyżej kilkaset tysięcy.

(Dla porównania Gojdź chce organizaować referenda dla mieszkańców, choć sam nie wie po co - kwota wyjdzie podobna jak nie większa)
tomi pisze:warto pamiętać również słowa Raczyńskiego " jak ja nie wybuduję hali to nikt jej nie wybuduje"
I co? Nie miał racji?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

ma jakieś kiepskie informacje, ale nie będę cię przekonywał tu masz cytat:
Zainteresowanie, a nawet sympatia, którą ludzie, okazują dinozaurom jest zjawiskiem zaiste tajemniczym. Tak tajemniczym, że aż niewytłumaczalnym. Zupełnie niezrozumiałym jest dla mnie parcie prezydenta miasta do wstawienia w Parku wrocławskim dinozaurów za 17 milionów.
a tu link do tego samego artykułu i zapisu z sesji miasta gdzie skarbnik potwierdza 17 mln na park wrocławski z dinozaurami. http://lubin.miasta.pl/content/view/6254/419/
(Dla porównania Gojdź chce organizaować referenda dla mieszkańców, choć sam nie wie po co - kwota wyjdzie podobna jak nie większa)
kwota? to nieprawdziwe informacje, referenda (różne dane mówią o 160 - 200 tys) są nawet mniej kosztowne niż rozbudowane poza granice przyzwoitości dochody kolesi Roberta Raczyńskiego, nawet 2 tys dziennie, jeden taki koleś zwolniony i można dwa razy zapytać mieszkańców o ich zdanie, a gdzie kwota 17 mln.
Celowość? Mówił po co, jeśli nie zrozumiałeś to twój pech. Referenda w najważniejszych kwestiach to najwyższy poziom społeczeństw demokratycznych. To dobry kierunek. Ale oczywiście możesz mieć inne zdane.

najśmieszniejsze jest to, że ty to wszystko wiesz.
Proponuje zostawić Wojnarowskiego i jego temat dla niego, chcesz pogadać o reszcie załóż nowy temat.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

tomi pisze:a tu link do tego samego artykułu i zapisu z sesji miasta gdzie skarbnik potwierdza 17 mln na park wrocławski z dinozaurami. http://lubin.miasta.pl/content/view/6254/419/
No właśnie, czyli kłamiesz tomi:
17 mln na Park Wrocławski, nie na same dinozaury tak jak napisałeś...
Dinozaury to kwota kilkuset tysięcy, czyli mniej niż te wasze referenda.
Pożytku z jednego i drugiego nie będę nawet porównywał.

A kolesie Gojdzia będą zarabiać mniej?
A przed Raczyńskim prezesi miejskich spółek zarabiali mniej?
Ja już nie będę przypominał ile to się zarabiało za rządów np. pana Milki...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

haha, aleś przywalił, wnioskuję z tego że brak Ci tematów do merytorycznej rozmowy, no ale przywykłem już do Ciebie.
Rewitalizacja Parku wrocławskiego miała kosztować 17 mln którego główną atrakcją miały być dinozaury. Przyjęła się potocznie forma nazywania tej inwestycji dinozaurami i taki potoczny sens miała moja wypowiedź, i Ty o tym doskonale wiesz.

Pudło, ale możesz dalej próbować.

Co do Gojdzia do jestem przekonany że jego kolesie będą zarabiać mniej, jeśli nie to bądź pewien, że też będę protestował.
Kontakt:
Awatar użytkownika

tomi, jak zwykle stara się ,,odwrócić kota ogonem", co już stało się jego zwyczajem... ;-)
Obrazek
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

NEVIL pisze: blokującą większość inicjatyw pochodzących od Prezydenta Lubina.
proszę o przykłady.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM