Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Początkujący

Sam nie wiem.Jak się przyjmowałem do Bud-centrum to właśnie tak było.Szkolenie BHP i na następny dzień pod ziemie.Ale jak to jest w ZG to nie wiem.Jade jutro załatwić zaświadczenie że moja umowa o prace w Bud-centrum wygasa 22maja i że wydadzą mi świadectwo pracy w poniedziałek.Mam nadzieje że mi taki papierek wystawią,zawsze jak coś załatwiałem w biurze to były problemy,nawet z najdrobniejszym zaświadczeniem.
Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Tak ślusarz-mechanik na t-56.Dzwoniłem właśnie do mojej starej firmy i dowiedziałem się że świadectwo pracy moge odebrać w poniedziałek rano.Więc na BHP spóźnie się,ale w kadrach to już wiedzą.Na szczęście kadrowa załatwiła mi to na poniedziałek,choć jakby prezes się uparł to mogliby mi wydać później.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Kochani tak czytam Wasze forum i aż ciśnie mi sie pytanie na usta a raczej na klawiaturę:)
Jestem 32 letnim górnikiem strzałowym,posiadającym również uprawnienia na wiertnice samojezdne ( TAMROCK, WIR , DEZAM ).Obecnie pracuje w Kopalni Soli w Klodawie ale tutaj raczej nie dorobie emeryturki wiec trzeba myslec przyszlosciowo:)Moje pytanie do Was -jako swiatłych sytuacji w rejonie Lubina brzmi:
Jakie mam szanse dostac sie do pracy na ZG Polkowice-Sieroszowice lub na ZG Rudna?
Moje kwalifikacje:
wyksztalcenie srednie techniczne-technik mechanik maszyn i urzadzen gornictwa podziemnego
kursy:gornik strzalowy,operator samojezdnych wiertnic przodkowych,ratownik gorniczy
ponadto chec do pracy,uczciwosc i sumiennosc.POZDRAWIAM!
aCHA I JESLI MOZECIE PODAJCIE JAKAS LINKOWNIE DO PRZESYLANIA CV I LISTU MOTYWACYJNEGO NA ZG POLKOWICE LUB RUDNA
Jestem 32 letnim górnikiem strzałowym,posiadającym również uprawnienia na wiertnice samojezdne ( TAMROCK, WIR , DEZAM ).Obecnie pracuje w Kopalni Soli w Klodawie ale tutaj raczej nie dorobie emeryturki wiec trzeba myslec przyszlosciowo:)Moje pytanie do Was -jako swiatłych sytuacji w rejonie Lubina brzmi:
Jakie mam szanse dostac sie do pracy na ZG Polkowice-Sieroszowice lub na ZG Rudna?
Moje kwalifikacje:
wyksztalcenie srednie techniczne-technik mechanik maszyn i urzadzen gornictwa podziemnego
kursy:gornik strzalowy,operator samojezdnych wiertnic przodkowych,ratownik gorniczy
ponadto chec do pracy,uczciwosc i sumiennosc.POZDRAWIAM!
aCHA I JESLI MOZECIE PODAJCIE JAKAS LINKOWNIE DO PRZESYLANIA CV I LISTU MOTYWACYJNEGO NA ZG POLKOWICE LUB RUDNA
Nowy(a) na forum

napewno masz duże szanse na znalezienie pracy. Tylko musisz troche odczekac. Poskladaj papiery wszedzie, gdzie to jest mozliwe i czekaj. Z czasem ponawiaj te próby. Masz wykształcenie, kursy i staż pracy na dole- czyli główne elementy decydujące o szansach przy przyjeciu do kopalni. Nie rozczarowuj sie, jezeli bedziesz musial czekac pare/parenascie miesiecy. Kazdy przez to przechodzi (jezeli nie ma znajomosci).
Powodzenia
Powodzenia
Początkujący

Djann według mnie masz duże szanse.Wiertacze to najbardziej poszukiwani operatorzy.Do tego oczywiście górnik strzałowy.Składaj papierki bo twoje kwalifikacje są bardzo dobre iposzukiwane w KGHM.Oczywiście jak przedmówca napisał,może to troche potrwać,ale warto.Zarobki napewno atrakcyjniejsze niż na soli i wiele dodatków.
djann musisz odwiedzać www.kghm.pl i tam na dole strony jest link praca, jak pojawi sie jakaś oferta wtedy możesz składać dokumenty na konkretne stanowisko, inaczej mogą nie przyjąć.
Nowy(a) na forum

Początkujący

Sam nie wiem ile to jest na dzień dzisiejszy 8 grupa na taśmowym.Ja właśnie od takiej stawki będe zaczynał.Odchodzi na ubezpieczenie i związki jakieś 150zł(oczywiście nie przymuowe).myśle że na konto wpłynie jakieś 1700-1800zł.Oczywiście szału to nie robi jak na kopalniane warunki,ale to najniższe zarobki.Mam nadzieje że po roku uda mi się przeniść na komore albo najlepiej na operatora,to już lepsza kasa.Oczywiście najlepsza kasa jest na oddziałach górniczych,ale na to musze jeszcze zaczekać.
Nowy(a) na forum

hmmmm...
1.czyli jkeśli dobrze rozumiem kokosów nie ma na początku przez jaki okres czasu?
2.kiedy moge liczyc ze bede strzalowym na przodku w dziale gorniczym?
3.bede wtedy zarabial na ręke ponad 4000pln(10 lat pracy ogolnie-6 lat na kopalni)????
4.jakie sa dodatkowe pieniazki w ciagu roku ??14tka??barborka??nagroda z zysku??
5.jaki socjal dla dzieci-typu wczasowe albo cos w podobie??
Czekam na odpowiedzi na powyzsze pytania i pozdrawiam:)
1.czyli jkeśli dobrze rozumiem kokosów nie ma na początku przez jaki okres czasu?
2.kiedy moge liczyc ze bede strzalowym na przodku w dziale gorniczym?
3.bede wtedy zarabial na ręke ponad 4000pln(10 lat pracy ogolnie-6 lat na kopalni)????
4.jakie sa dodatkowe pieniazki w ciagu roku ??14tka??barborka??nagroda z zysku??
5.jaki socjal dla dzieci-typu wczasowe albo cos w podobie??
Czekam na odpowiedzi na powyzsze pytania i pozdrawiam:)
Nowy(a) na forum

1. To zalezy jak dla kogo. Według mnie na poczatku masz z sobotami.. z 2200 zł, wiec az tak zle nie jest. Wiadomo dla kawalera, jak masz rodzine, to juz gorzej
2. Z tego co wiem, 29 lat trzeba miec na instruktora strzalowego, i trzeba kurs zrobic. Ale wczesniej chyba trzeba pracowac jako gornik strzałowy, ktory wymaga tez kurs na "górnik strzałowy" i pare lat przepracowac jako gornik strzałowy
3. Jezeli mowisz o pracy jako strzałowiec, to mysle ze gdzies ok tylu masz szanse zarobic. Jako poczatkujacy gornik, masz ok 2700 na wypłacie, masz pare lat stazu na dole, czyli karta gornika wieksza, mysle ze na samym poczatku bedzie ok 3700. No moze sie myle, ale tak mi sie wydaje.
4. 14 nastka, zyski, barborka, kredkowe (jak masz dzeci), "urlopowe" (inaczej to sie nazywa), i chyba to wszystko
5. Jak pracujesz w Zg to jest baaaardzo duza oferta dla dzieci, wycieczki latem, kolonie, obozy. Ofert jest ogrom, za w sumie.. smieszne pieniadze. 2 tyg nad polskim morzem za 390zł. Sa tez zagraniczne. Sanatoria dla pracownikow, wycieczki tygodniowe dla malzonkow. Sporo tego jest.
2. Z tego co wiem, 29 lat trzeba miec na instruktora strzalowego, i trzeba kurs zrobic. Ale wczesniej chyba trzeba pracowac jako gornik strzałowy, ktory wymaga tez kurs na "górnik strzałowy" i pare lat przepracowac jako gornik strzałowy
3. Jezeli mowisz o pracy jako strzałowiec, to mysle ze gdzies ok tylu masz szanse zarobic. Jako poczatkujacy gornik, masz ok 2700 na wypłacie, masz pare lat stazu na dole, czyli karta gornika wieksza, mysle ze na samym poczatku bedzie ok 3700. No moze sie myle, ale tak mi sie wydaje.
4. 14 nastka, zyski, barborka, kredkowe (jak masz dzeci), "urlopowe" (inaczej to sie nazywa), i chyba to wszystko
5. Jak pracujesz w Zg to jest baaaardzo duza oferta dla dzieci, wycieczki latem, kolonie, obozy. Ofert jest ogrom, za w sumie.. smieszne pieniadze. 2 tyg nad polskim morzem za 390zł. Sa tez zagraniczne. Sanatoria dla pracownikow, wycieczki tygodniowe dla malzonkow. Sporo tego jest.
Informacje
Bing [Bot] » 2 gości