Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krzepa8 »

A ty Martinez w jakiej firmie pracujesz i na jakim stanowisku? Dobre sa tam zarobiki?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Martinez »

Ja robie w Bud-centrum.Teraz mam angaż operatora,wcześniej jako mechanik.Zarobki nieszczególne-mam 2000złbrutto.Z dodatkiem zmianowym i na dojazdy wychodzi około 1650zł na ręke.Na powierzchni zarabiałem dużo lepiej,ale zachciało mi się kopalni.Jak zaczynałem w tej firmie to pierwszą wypłate wziełem 1320 minus 300 na dojazdy(własnym autem,bilet kosztuje 320zł).OCZYWIŚCIE O BARBURKACH,14,ZYSKACH I INNYCH DODATKACH NIE MA CO MARZYĆ.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Stanley87 »

Witam wszystkich na forum!
Martinez, ze względu że pracujesz juz jakis czas pod ziemią i posiadasz juz pewne rozeznanie, jakie firmy podwykonawcze twoim zdaniem są godne polecenia? oprócz PEBKA. Interesuje mnie stanowisko ślusarz-spawacz lub ślusarz mechanik. Z góry dzięki za informacje!
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Stanley dobre firmy to:PUGiB,MAXAM,atlas,minemaster.Nawet niezłe jest prgm,trawos,wigropol.Kiepskie:GROT,Bud-centrum(nie dlatego że tam robie,tylko dlatego że tak jest).Mam nadzieje że niedługo zaczną się przyjęcia to będzie duża szansa na załapanie się nawet do firmy.Powodzenia.Aha i jeszcze KUPRYT omijajcie z daleka.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ile mniej wiecej zarabiaja ludzie w tych bardziej kiepskich firmach a ile w tych bardzej znanych oraz lepszych wg. ciebie?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

U mnie w firmie zarobki zaczynają się od 1500brutto,czyli niewiele więcej niż najniższa krajowa.Kolega w MAXAMie na szkoleniu i okresie próbnym dostał 3200brutto.W PUGiBie chłopaki zaczynają od 2500brutto(Z tego co mówią zaczynają od okołol 1900na ręke,ale z uprawnieniami szybko do stają wyższe grupy),nie wiem jak Minemaster-trudno powiedzieć ile mają na początek.Znam chłopaków co robią kilka lat i chwalą sobie.Podobnie jest z ATLASem ci co robią,mają kilkuletni staż i nie myślą o przeniesieniu do innych firm(kolega powiedział mi że nawet do ZG nie składa bo w Atlasie mu dobrze).Musze przyznać że zarobki na kopalni są zróżnicowane w zależności od firmy w jakiej się pracuje.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Witam może kogoś to zainteresuje ale dyrektor Zg Rudnej Pan Walczak organizuje szkolenie na próbkobiorców w Lubinie szkoła Kościuszki 9.Kurs trwa 7 dni i kosztuje 300 zł zaczyna się od dzisiaj 05.05.2010r o godz 16:00 taka informacja jest na Zg rudnej na tablicach
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Właśnie trafiłem na najnowszy pomysł ZG Polkowice-Sieroszowice.Trzeba mieć zaświadczenie że ma się możliwość(w firmie gdzie obecnie się pracuje)rozwiązania umowy o prace za porozumieniem stron,czyli od ręki.Dziwne,ale taki stawiają warunek.Jutro jade załatwić taki świstek do mojej firmy i czuje że to nie będzie łatwe.płacą grosze,ale odejść też łatwo nie pozwolą.Już kiedyś miałem problem jak się dowiedzieli że chce odejść do Trawosa,to tam zadzwonili.Skończyło się tak że z żalem trawos podziękował mi żeby nie psuć układów z naszy kierownictwem. Picek dzięki za cynk.niestety to już czyba troche zbyt późno żeby się załapać.Pozdrawiam.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Praca mechanika jest trudna, ciezka? Slyszalem ze jest tu paru mechanikow na tym forum chyba ze jestescie serwisantami i rutynowo wymieniacie dana czesc?
Freetekk
Freetekk

Post autor: Freetekk »

wkradł się mały błąd w informacji picka30, kurs próbkobiorcy jest organizowany przez Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego w Lubinie a nie przez dyrektora kopalni:)
Martinez ,myślę że jeżeli będą chętni to za jakiś miesiąc ruszy kolejny kurs więc nic straconego, na ogłoszeniach jest nr telefonu,można sie bliżej czegoś dowiedzieć
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Martinez,a dzwonili do ciebie z "Sierpola" w sprawie pracy jako slusarz-mechanik??czy sam dowiedziałeś sie o tym wypowiedzeniu??
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Robson »

a składał moze ktoś z was podanie na ogłoszenie owego czasu próbkobiorca na sierpol?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Dzwonili do mojegi z firmy.Pojechaliśmy tam dowiedzieć się czegoś więcej i okazało się że do mnie też mieli dzwonić.Podobno zakwalifikowaliśmy się do jakiegoś drugiego etapu.Niewiadomo oczywiście co z tego wyniknie.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Ja nie twierdze że przez dyrektora tylko na jego prośbę a wiem to bo mój nadsztygar mówił na komórce.
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Freetekk
Freetekk

Post autor: Freetekk »

picek jedyne co w tej sprawie mógł zrobić dyrektor to jedynie wprowadzić wymagane kwalifikacje na dane stanowisko a kurs to odpowiedź rynku na zpotrzebowanie
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM