Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

a ja myślałem, że to przez te 35 mln które powinny być zainwestowane a przeleżały bezczynnie.

co do PO to nikt po nich płakać nie będzie, chyba... ale to inny temat jest
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

tomi pisze:a ja myślałem, że to przez te 35 mln które powinny być zainwestowane a przeleżały bezczynnie.
Podobno Izba Obrachunkowa uznała inaczej. Ale widać mamy lepszych ekspertów od tych spraw.
tomi pisze:co do PO to nikt po nich płakać nie będzie, chyba... ale to inny temat jest
Oj tomi, tomi... żeby tak kopać leżącego przed wyborami...
I to jeszcze koalicjanta...

A feee...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

MarDro,
Podobno Izba Obrachunkowa uznała inaczej.
znowu kłamiesz, sugerujesz, że fakty są inne niż było na prawdę?? na poprzedniej stronie tego tematu zacytowałem wyraźnie że RIO uznała argumenty komisji rewizyjnej. dziwie ci się , ale z drugiej strony rozumiem, bronisz kolegów, no cóż jaka władza tacy obrońcy.

dowód:

Kod: Zaznacz cały

Z argumentami komisji wytykającej błędy prezydenta, kolejny rok z rzędu zgodziła się Regionalna Izba Obrachunkowa. 
źródło: elka5 i to cytowałem we wcześniejszym poście, poprzednia strona tematu.

albo jak ktoś chce to jeszcze dokładniej i więcej:
Regionalna Izba Obrachunkowa, podzieliła zdanie Komisji Rewizyjnej i uchwałą z 23 kwietnia zaopiniowała pozytywnie wniosek o nieudzielenie prezydentowi Lubina absolutorium za 2009 rok. RIO zgodziła się z ustaleniami Komisji Rewizyjnej zarzucającej prezydentowi niskie bądź wręcz zerowe wykonanie budżetu w wielu punktach. Komisja Rewizyjna winą za powstałe rozbieżności pomiędzy stanem założonym a rzeczywistym obarczyła Prezydenta Miasta, zarzucając mu brak kompetencji, złą wolę, brak skuteczności w zarządzaniu miastem.

W opinii RIO czytamy : „ (…) Skład Orzekający biorąc powyższe pod uwagę stwierdza, że wniosek Komisji Rewizyjnej skierowany do Rady Miejskiej w Lubinie sprecyzowany został na podstawie kryteriów związanych bezpośrednio z oceną wykonania budżetu miasta za 2009 rok (…).
www.powiat-lubin.pl

wychodzi na to, że mamy tu na forum niezłego kłamczuszka.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

tomi pisze:znowu kłamiesz
tomi, a czy ty rozumiesz znaczenie słów "podobno" i "kłamiesz"?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

puszczanie fałszywych plotek typu "podobno" jest trochę bardziej zawoalowanym kłamstwem. w twoim przypadku wątpię żebyś nie wiedział o czym piszesz tym bardziej że trzy posty wcześniej o tym wyraźnie napisałem.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

tomi pisze:puszczanie fałszywych plotek typu "podobno" jest trochę bardziej zawoalowanym kłamstwem
Nie to co wysyłanie pseudopocztówek do mieszkańców, i to anonimowych :D

Przede wszystkim nie napisałeś z którymi argumentami komisji rewizyjnej zgodziła się RIO.
A to istotne, bo wcale nie jest oczywiste z którymi.

Napisałem "podobno", bo odnosiłem się do konkretnego źródła.
Dokładnie tego:
http://www.lubin.pl/aktualnosci,9832,an ... ie_ma.html
Gdyby RIO oceniło negatywnie budżet, wtedy powinna się tym zajmować rada. Skoro RIO oceniło pozytywnie, to prezydent powinien dostać absolutorium – podsumowuje.
I co? artykuł kontra artykuł?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

radny Marian Węgrzynowski z klubu Lubin 2006. stwierdził że Cytat:
Gdyby RIO oceniło negatywnie budżet, wtedy powinna się tym zajmować rada. Skoro RIO oceniło pozytywnie, to prezydent powinien dostać absolutorium – podsumowuje.
to ma być dla nas wszystkich wyrocznia??
I co? artykuł kontra artykuł?
lepiej dla nas wszystkich, żebyśmy trzymali się faktów.

Komisja rewizyjna wnioskowała o nieudzielenie absolutorium.
Z argumentami komisji wytykającej błędy prezydenta, kolejny rok z rzędu zgodziła się Regionalna Izba Obrachunkowa.
(...)
Regionalna Izba Obrachunkowa, podzieliła zdanie Komisji Rewizyjnej i uchwałą z 23 kwietnia zaopiniowała pozytywnie wniosek o nieudzielenie prezydentowi Lubina absolutorium za 2009 rok. RIO zgodziła się z ustaleniami Komisji Rewizyjnej zarzucającej prezydentowi niskie bądź wręcz zerowe wykonanie budżetu w wielu punktach. Komisja Rewizyjna winą za powstałe rozbieżności pomiędzy stanem założonym a rzeczywistym obarczyła Prezydenta Miasta, zarzucając mu brak kompetencji, złą wolę, brak skuteczności w zarządzaniu miastem.
(...)
W opinii RIO czytamy : „ (…) Skład Orzekający biorąc powyższe pod uwagę stwierdza, że wniosek Komisji Rewizyjnej skierowany do Rady Miejskiej w Lubinie sprecyzowany został na podstawie kryteriów związanych bezpośrednio z oceną wykonania budżetu miasta za 2009 rok
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

tomi pisze:radny Marian Węgrzynowski z klubu Lubin 2006.
Ale kłamstwo zarzuciłeś mi.
A ja dlatego właśnie użyłem słowa "podobno", o które ty się tak obruszyłeś.

Sorry tomi, ale w trzymaniu się faktów to ty też nie jesteś najlepszy...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

MarDro pisze:
tomi pisze:radny Marian Węgrzynowski z klubu Lubin 2006.
Ale kłamstwo zarzuciłeś mi.
A ja dlatego właśnie użyłem słowa "podobno", o które ty się tak obruszyłeś.

Sorry tomi, ale w trzymaniu się faktów to ty też nie jesteś najlepszy...

ja zawsze trzymam się faktów, a w tym temacie fakty są jednoznaczne. komisja rewizyjna zarzuciła prezydentowi niskie bądź wręcz zerowe wykonanie budżetu w wielu punktach, - to jest fakt bezsprzeczny. RIO podzieliła zdanie komisji rewizyjnej, - to jest fakt bezsprzeczny. i tyle jeśli chodzi o fakty.
idąc dalej, Ty mimo cytowanej przeze mnie opinii RIO stwierdzasz że "podobno" jest inaczej i opierasz się na tym co ktoś powiedział nie sprawdzając ani nie mówiąc o tym że to zdanie nie twoje tylko radnego "prezydenckiego".

reasumując: jeśli cytowałeś kogoś, kto nie mówi prawdy i nie zaznaczyłeś, że to cytat tylko ot tak rzuciłeś fałszywą informację, to nie mniej żalu do nikogo, sam jesteś sobie winny.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

tomi pisze:ja zawsze trzymam się faktów
Taaaaak, oczywiście... :jezyk:
Maniak
Maniak
Kontakt: