Początkujący

Witam wszystkich wszedłem i czytam i na parę spraw związane z grupami mogę odpowiedzieć a więc tak
8 grupa to zasadnicza stawka to 1523 zł każda grupa wyżej to o 100 zł więcej.
jeśli masz 5 lat pracy to karta górnika jest 20%
jeśli powyżej 5 lat to karta górnika jest 40%
jeśli powyżej 10 lat to 50%
jeśli powyżej 15 lat to 60% i to jest najwyższa.
Obliczane to jest ze stawki zasadniczej.
Przez pierwsze 3 mieszące masz dodatek szkoleniowy 300 zł
A więc na 8 grupie z 3 sobotami przy karcie górnika 50% jest na rękę 2800 zł
Na Zg rudnej wszyscy robią na 6 godzin
ja pracuje od kwietnia a więc zysków nie dostanie w maju iż to jest za tamten rok ale dostanie już barbórkę i 14-nastkę
Stażu nie trzeba mieć bo i tak jesteś na szkoleniowym tak zwana adaptacja pracy pod ziemią.
Dodatki za każde 4 zmiany i posiłki regeneracyjne z fiszką do odebrania w sklepikach przy kopalniach. bilet miesięczny z Polkowic 17 zł z Lubina 24 zł.
Co mogę jeszcze wam powiedzieć pytać jak zaglądnę to napiszę
8 grupa to zasadnicza stawka to 1523 zł każda grupa wyżej to o 100 zł więcej.
jeśli masz 5 lat pracy to karta górnika jest 20%
jeśli powyżej 5 lat to karta górnika jest 40%
jeśli powyżej 10 lat to 50%
jeśli powyżej 15 lat to 60% i to jest najwyższa.
Obliczane to jest ze stawki zasadniczej.
Przez pierwsze 3 mieszące masz dodatek szkoleniowy 300 zł
A więc na 8 grupie z 3 sobotami przy karcie górnika 50% jest na rękę 2800 zł
Na Zg rudnej wszyscy robią na 6 godzin
ja pracuje od kwietnia a więc zysków nie dostanie w maju iż to jest za tamten rok ale dostanie już barbórkę i 14-nastkę
Stażu nie trzeba mieć bo i tak jesteś na szkoleniowym tak zwana adaptacja pracy pod ziemią.
Dodatki za każde 4 zmiany i posiłki regeneracyjne z fiszką do odebrania w sklepikach przy kopalniach. bilet miesięczny z Polkowic 17 zł z Lubina 24 zł.
Co mogę jeszcze wam powiedzieć pytać jak zaglądnę to napiszę
Picek30
Nikt nie mówił że będzie łatwo
Początkujący

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Szerze mówiąc to myślałem że większa jest stawka na 8 grupie.W volkswagenie na 3 grupie przyjmują to jest 1900 na rękę podstawy + dodatki oczywiście.A czy jest jakis dodatek węglowy itp w kopalni,kiedyś chyba było coś takiego??A za szkodliwe ile płacą?A żeby miec karte górnika to trzeba przepracowac te określone lata w kopalni czy liczy się ogólny staż lat pracy w różnych zakładach?
Początkujący

Witam
Zjeżdżam na Rudnej głównej a co do stażu to do karty górnika liczą ci szkoły, wojsko, zasiłek. Jeśli nie masz 5 lat to masz 10% karty. Chłopaki jak dostanę pierwszą wypłatę i fiszkę to ze skanuję i sami zobaczycie.Co do volkswagena to nie ma porównania jak się już dostaniecie to zobaczycie żeby się przekonać trzeba zjechać jako pracownik ZG. Wczoraj np jechałem na punkt w którym pobierałem próby 1 godz i 10 min w jedna stronę a więc łatwo policzyć że pracuje 3 godz jako młody pracownik a o starych to już nic nie piszę bo sami wiecie.
Zjeżdżam na Rudnej głównej a co do stażu to do karty górnika liczą ci szkoły, wojsko, zasiłek. Jeśli nie masz 5 lat to masz 10% karty. Chłopaki jak dostanę pierwszą wypłatę i fiszkę to ze skanuję i sami zobaczycie.Co do volkswagena to nie ma porównania jak się już dostaniecie to zobaczycie żeby się przekonać trzeba zjechać jako pracownik ZG. Wczoraj np jechałem na punkt w którym pobierałem próby 1 godz i 10 min w jedna stronę a więc łatwo policzyć że pracuje 3 godz jako młody pracownik a o starych to już nic nie piszę bo sami wiecie.
Picek30
Nowy(a) na forum

aha to fajnie że do karty górnika zaliczają ogólny staż lat pracy.a jak to jest picek z tym próbkobiorcą?masz w angażu próbkobiorca pod ziemią i taką pracę wykonujesz już do emerytury czy po prostu po osiągnięciu jakiegoś stażu dołowego przenoszą cię na inne stanowisko i po jakim czasie możesz dostac na stałe?
Nowy(a) na forum

Początkujący

Tak w angażu mam próbkobiorca pod ziemią dział TKJ co do tego czy do emerytury to zależy od ciebie jeśli będziesz chciał się przenieść to można ale rok czasu musisz tu przepracować ze względu na umowę żeby dali ci na stałe i wysłali na kurs górnika bo wtedy możesz na przodkach robić np na oddziele górniczym jako pomocnik. Kasa jest większa tak średnio o około 700 zł bo wyższe są grupy i premię. Ja na TKJ mam premii 28% a na oddziałach górniczych mniej niż 60% nie ma.
Picek30
Początkujący

Fakt że 1500zł szału nie robi,ale firmy na kopalni przyjmują na jescze niższych stawkach.W ZG jest perspektywa i możliwości,w firmach to raczej niezabardzo.O dodatkach nie wspomne.Sam na powirzchni zarabiałem więcej niż teraz pod ziemią.Gdyby nie perspektywa roboty w ZG nie zainteresowałbym się kopalnią.Niestety po 20miesiącach pod ziemią moge tylko stwierdzić że na razie tylko zinwestowałem w kursy i szkolenia a efektów brak.Ale Picek się nie poddał i ja też nie zamierzam.Pozdrawiam.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość