Karta górnika wynosi "0", szkodliwe zależy od miejsca pracy i jej charakteru, VIII kategoria zaszeregowania to około 1400 złotych i mniej więcej tyle "na rękę" należy się spodziewać wypłaty. 1900 na rękę może wyjść ale średnio z roku czyli po uwzględnieniu barbórki, wczasowego czternastki itp. Im wyższa grupa tym różnica większa, zaczyna się bodaj od 40czy 50 złotych.
Ja dostałem na rękę pierwszej wypłaty 768 złotych. 12 lat temu 
Karta górnika wynosi "0", szkodliwe zależy od miejsca pracy i jej charakteru, VIII kategoria zaszeregowania to około 1400 złotych i mniej więcej tyle "na rękę" należy się spodziewać wypłaty. 1900 na rękę może wyjść ale średnio z roku czyli po uwzględnieniu barbórki, wczasowego czternastki itp. Im wyższa grupa tym różnica większa, zaczyna się bodaj od 40czy 50 złotych.
Nowy(a) na forum

hmm widze ze kokosów wielkich z początku nie ma. Jednak tą pracę cechuje stabilność, gwarancja pracy. W innych sektorach gospodarki różnie z tym bywa. Bardzo byłem ciekaw tej informacji, ponieważ wiele osób mówiło, że 8 gr, i praca na wydziałach poza przodkowych to wynagrodzenie rzędu ok 1800zł + sobote/niedziele.
To tak myślę, że jeżeli uda się znaleźć pracę, to tak z dwiema sobotami, można liczyć na te 1700zł.
To tak myślę, że jeżeli uda się znaleźć pracę, to tak z dwiema sobotami, można liczyć na te 1700zł.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

Martinez,dzwoniłem jakiś czas temu w sprawie tego kursu na przenosniki tasmowe w mckk,ale powiedziano mi że trzeba miec praktyki i karte z podpisem tasmowego że takie praktyki odbyłes,niby załatwiaja po znajomosciach taka karte z podpisem,ale niestety ja znajomosci nie mam,wiec musiałem zrezygnować:/
Początkujący

Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Mateusz skończyłem samochodówke-technikum,mam prawko kat.a,b+e,c świadectwo kwalifikacji na przewóz rzeczy,ADR(przewóz materiałów niebezpiecznych),wózki widłowe,HDS(przenośne żurawie samochodowe)i te górnicze:SWT-M(landki),ładowarki(upaważnienie na pozaprzodkowe+świadectwo z OUG na przodkowe),wozy odstawcze(świadectwo OUG) i maszyny transportowe i specjalistyczne(świadectwo ukończenia kursu).Staż pracy pod ziemią 20 miesięcy(najpierw jako mechanik teraz jako operator).W planach mam kolejne kursy,ale wszystko w swoim czasie.
Maniak

wszędzie stawka jest taka sama, wysokość grupy np. 8 jest określona dla układu zbiorowego, który obowiązuje we wszystkich kopalniach tak samo. różnice są tylko w regulaminie premiowania i tu faktycznie najlepiej jest na rudnej.najwięcej płaci Rudna.Nie wiem ile tam wynosi 8 grupa,ale na pewno jest to zależne od angażu.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Informacje
0 użytkowników » 2 gości