Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Witam,
szukam kontaktu z osobami, które skorzystałay lub są w trakcie załatwiania dotacji z UE na własną działalność gospodarczą GG7424600
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Saracen »

Najpierw dowiedz się, czy nasz powiat kwalifikuje się do takiego programu.
W zeszłym roku tak nie było.
No to już masz odpowiedź.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Gina_W »

Chyba jednak nie jesteś zorientowany do końca. Są dwa rodzaje dotacji z UE na rozpoczęcie działalności gospodarczej 1) dla osób bezrobotnych w ramach programu aktywizacji zaqwodowej i 2) dla osób niepełnosprawnych w ramach środków PFRON. W ubiegłym roku kilka osób skorzystało zarówno z jednogo programu jak i z drugiego. Interesuje mnie jak długo były załatwiane formalności i inne szczegóły. Dysponentem środków jest Starostwo poprzez PUP i w drugim prezypadku poprzez Wydział Spraw Socjalnych ponawiam swoją prośbę do osób, które skorzystały z takiej dotacji
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Saracen »

Widzisz, sęk w tym, że zamiast latać po forach, sam wolę sprawdzić, jak to wygląda.

W połowie ub. roku byłem i w punkcie informacyjnym w Lubinie (dzięki za fajny gratis w postaci pendrive a) i w Arlegu w Legnicy.

Chciałem odpalić firmę, która skorzysta z dotacji unijnej.

I co? I jajco. Nasz powiat po prostu nie kwalifikował się w tamtej turze do Kapitału Ludzkiego.

Tak, że daruj sobie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

A ja złozyłam wniosek i na razie mam odpowiedź, że przeszedł przez wstępną weryfikację. mam wiele pytań, przede wszystkim zastanawia mnie dlaczego wszystko tak długo trwa. Starostwo otrzymało środki w lutym a mamy kwiecień? Za każdym razem mam podawany inny termin ostatecznego rozpatrzenia. Dlatego interesuje mnie czy tak samo było w roku ubiegłym czy teraz jest taka opieszałość. A może nie spełniałeś jakiś warunków i dlatego nie otrzymałeś dotacji, czy wogóle złożyłeś wniosek? Jestem zaskoczona, bo na 100% wiem, że wiele osób skorzystało z dotacji
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Zobacz tutaj

Post autor: sower »

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
dotacja już wypłacona

Dotację już (a może dopiero) otrzymałam. Procedura uzyskania dotacji jest długotrwała, ale jednak warto, bo jest to dotacja, a nie pożyczk co na poczatku działalności ma znaczenie. Są pewne ograniczenia w wydatkowaniu kwoty dotacji, ale myślę, że warto.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM