Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Witam chłopaki

Dzisiaj zrobiłem badania i od 09.04.2010 do pracy w byłym zakładzie poszli mi na ugodę i w czwartek tylko iść się rozliczyć i świadectwo pracy odebrać.

Co się robi pobiera się z taśmy kawałki urobku i mieli daje sie do woreczków i to wszystko fucha.
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: tutifruti99 »

co na tych badaniach badaja?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

EKG,okulista,badanie słuchu,neurolog,RTG,laryngolog i lekarz końcowy który robi całkowite rozpoznanie czy się nadajesz do pracy pod ziemią
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krzys55 »

witam czy moglby mi ktos pomoc mam wielki problem mam 20lat i nie wiem kompletnie jak napisac podanie na kopalnie chce pracowac na dole bede bardzo wdzieczny za pomoc prosilbym o jakis wzor przyklad takiego podania dodam ze nie do prywatnej firmy z gory dziekuje
dywanii@op.pl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

masz w wczesniejszych postach ja podawałem przykładowe CV
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Martinez »

Krzys55 w internecie jest kupa wzorów podań i cv.Rozumiem że chodzi o podanie do KGHM.20 lat to niezbyt wiele jak na tą branże.Mniemam że nie masz żadnego stażu,ani kursów(wymagany wiek 21 lat).Jeśli to po znajomości to pewnie nie ma znaczenia co tam napiszesz.Jeśli nie po znajomości to radze rozpocząć kariere od ,,firmy,, bo bez stażu i upowżnień to raczej nie masz szans.Oczywiście złożyć nie zaszkodzi.Powodzenia.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Jaki wiek co za bzdury kto ci powiedział po co kursy jak i tak uprawnień przed komisją górniczą nie zrobi ja tez wywaliłem kasę w błoto bo do przyjęcia mi to nic nie pomogło może teraz tak! a co do stażu miałem 4 lub 5 rozmów i nigdy mi nikt nie zarzucił że nie mam stażu.Skoro w firmie rypiesz za 1600 zł to po co cie będą zatrudniać w KGHM jak i tak na nich robisz czyż nie
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Picek według twojego punktu widzenia przyjmują tylko tych co już nie rypią dla KGHM.Ja uważam troche inaczej.Ty zrobiłeś kurs na ładowarki i myśle że to też miało znaczenie.Poza tym miałeś odpowiednie wykształcenie.A na dodatek zaczełeś jeszcze technikum górnicze.Nie każdy ma szkołe górniczą,a jednak robią w ZG.Znam paru chłopaków którzy odeszli z firm do ZG.Bez upoważnień nikt nie chciał z nimi gadać.Ja mam technikum samochodowe i bez stażu nawet nie miałem co mażyć o ZG.Teraz jest szansa i od początku roku zaczełem wysyłać podania.Teraz nawet jak emeryci wkręcają swoich synów to młodzi robią kursy,nawet jak nie mogą zdać egzaminu przed urzędem.Tak im radzą koledzy ze związków.Ci którzy nie mają wykształcenia górniczego nie mają zbytnio wyboru.A powiem nawet że u mniue w firmie są chłopaki z wykształceniem górniczym i też nie mogą się dostać do KGHM.A to żę nikt nie powiedział ci na rozmowie że nie masz stażu to nie znaczy że staż nie ma znaczenia.W takim razie dlaczego cie przyjeli?co zaważyło?Pewnie też fakt że ubiegałeś się o prace od dawna,ale czy to był główny powód?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Robson »

Witajcie. Napiszecie mi kilka wskazówek jak opanować posade prezesa KGHM??Przydałby sie jakiś młody ;-) jestem po górnictwie na AGH w Krakowie. ;-)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Myślę że zaważyło to iż długo czekałem i szkoły ale uprawnienia tu nic do tego nie mają ani staż.Moim zdaniem lepiej iść do szkoły niż robić kursy. Każdy mówi o kursach bo to najprościej doradzić ale myślę że to nie to. Powiem ci tak że u kogo ja nie byłem żeby mi pomógł szok i co jakoś wszyscy dużo mówili i nic po za tym.Jak bym ich słuchał to chyba bym miał wszystkie kursy z MCKK bo jeden mówił zrób to a drugi zrób to! A to że firmy rypią na KGHM to fakt i jak by was tak chcieli przyjmować to myślę że dawno by robili a bynajmniej szybciej niż ja. U mnie wy byłym zakładzie też była firma work serwis i jakoś nikt ich nie chciał przyjąć do Royal Europa tylko rypali na umowę zlecenie a przyjmowali z zewnątrz. I wiesz co mówili po co go przyjmować jak on i tak będzie tu robił za tą kasę taki jest moje zdanie i dlatego ja nigdy nie szedłem do firmy a mogłem do pbka i wielu innych. Może i sie mylę i trzymam za wasz kciuki że sie uda wam też.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

moim zdaniem liczy sie staz szkola kursy. To ze ktos czeka te 1.5 roku to mysle ze ich nie obchodzi bo jak glab nie ma zadnej szkoly stazu itd to po co maja takiego przyjmowac.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

jak nie ma szkoły to podania nie rozpatrzą pozytywnie !!!
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Picek to że ludzie w firmach rypią za grosze dla ZG,to chyba tych z KGHM nie obchodzi.Owszem są takzwane ciche układy,ale to dotyczy PeBeKi i Kopexu.Z tymi mniejszymi firmami w ogóle się nie liczą.I nie obchodzi ich kto tam robi.Jak chcą kogoś przyjąć to nie patrzą żę on musi z firmy odejść.Myślę że szkoła ma znaczenie dlatego postanowiłem też zapisać się do zaocznego technikum górniczego,tego dwuletniego.Tak naprwde to nie wiemy co wpływa na podjęcie decyzji o przyjęciu i możemy tylko gdybać.Wszystko to jest generalnie tajemnicą.KGHM nie podaje konkretnych wymagań jakie trzeba spełnić.Teraz jest konkurs ns Sier-Pol na mechanika-w wymaganiach napisane średnie techniczne(mechaniczne),kurs na ładowarki pozaprzodkowe i przenośniki taśmowe.To chyba znaczy że kurs na ładowarki jest potrzebny i ma znaczenie.Niestety składając papiery nie wiemy czym mogą pochwalić się nasi konkurenci(bo to jest tajne)i kto przejdzie do drugiego etapu i na rozmowe zostanie wezwany.Nawet jak zakwalifikuje się taki z podstawówką to nie będziemy tego wiedzieć.Niby w podaniu jest napisane że zgadzamy się na przetworzenie naszych danych osobowych w celu rekrutacji.Ja bym się zgodił na ujawnienie moich danych na stronie KGHM.Np:na konkurs mechanika złożył podanie pan:Martinez-kwalifikacje takie i takie,oraz pan X kwalifikacje... i pan Y kwalifikacje.niestety takie dane nie zostaną nigdy upublicznione bo jak wtedy wkręcić kogoś bez kwalifikacji?Powiedzmy system punktowania tzn.za szkołe tyle i tyle punktów,za kurs taki-tyle i tyle,za staż tyle i tyle.Jak oni oceniają kwalifikacje?Tego nikt nie wie.Dobra bo rozmażyłem się troche a to nie o to chodzi.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Za twoim przykładem na pewno nie poddam się.Wytrwałość jest cenna,nawet jak nie jest ważna dla tych z KGHM.Pozdrawiam.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

a jezeli sie robi zaoczne 2-letnie technikum gornicze w mckk i jak ktos pracuje to trzeba zrobic praktyki zeby ci wogole zaliczyli np. semestr.?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Z tego co wiem praktyki też tam są.Na ten temat więcej wiedzy ma Picek.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM