Początkujący

Z tak go co wiem to pod koniec marca maja być przyjęcia na zg rudną tych osób które były na rozmowach w lutym tylko teraz kwestia kogo i na jakich zasadach jest prowadzona rekrutacja.Mam nadzieje że ktoś z nas tu piszących się dostanie bo to będzie chore jak wszystkich od rzucą choć zdaje sobie sprawę jak są realia w KGHM no cóż życzmy sobie szczęścia i poczekajmy do końca marca
Picek30
Nikt nie mówił że będzie łatwo
Nikt nie mówił że będzie łatwo
Bywalec

Podejrzewam, że rekrutacja będzie prowadzona na zasadzie: "Nie ważne czy się znasz, ważne kogo znasz" czyli metodą tradycyjną w KGHM. Tak czy inaczej wszystkim co byli na rozmowach w lutym i nie mają żadnych układów życzę powodzenia. Oczywiście jak już kogoś z tego forum przyjmą to niech się pochwali 
Tak jeszcze nawiązując do wypowiedzi elektryka na temat kwalifikacji niektórych elektryków w ZG to miałem kiedyś okazję poznać gościa co pracuje na tym stanowisku w kopalni i nie wie ile woltów ma kilowolt, a jeszcze lepszy był inny co pytał ile minuta ma sekund (nie... nie robił sobie żartów)
. Nie ma to jak siła układów. Znam jednak też takich co mają pojęcie o tym co robią.
Tak jeszcze nawiązując do wypowiedzi elektryka na temat kwalifikacji niektórych elektryków w ZG to miałem kiedyś okazję poznać gościa co pracuje na tym stanowisku w kopalni i nie wie ile woltów ma kilowolt, a jeszcze lepszy był inny co pytał ile minuta ma sekund (nie... nie robił sobie żartów)
Nowy(a) na forum

Bywalec

Może i tak być. Sprywatyzują, zaczną płacić ochłapy, część ludzi zwolnią. Ci co teraz tak się starają o przyjęcie będą pluć sobie w brodę, że tyle czasu i forsy utopili w kursy na maszyny i szkoły górnicze zamiast rozwijać się w jakimś innym kierunku. Pociotkowie i cwaniacy, którzy dostali się po znajomości przestaną już pokazywać co to nie oni, bo albo ich wywalą albo kasę obetną. Szkoda tylko ludzi, którzy zjedli zęby starając się tam dostać bez układów a jak już się dostaną to ich sprywatyzują.
Na szczęście górnicy tak łatwo się sprywatyzować nie dadzą i w sumie dobrze. Oddanie takiej firmy w szwabskie czy inne łapki nie jest dobrym rozwiązaniem, ale znając naszych polityków to będą sprzedawać lub niszczyć, aż nic polskiego nie zostanie. Prywatyzacja całkowita KGHMu narobi sporo problemów, bo prywaciarz zostawi to co mu się najbardziej opłaca, a resztę zamknie wysyłając masę ludzi na bezrobocie. W naszym regionie nie ma alternatywy dla większości z nich bo nawet jak się przekwalifikują to pracy nie znajdą (bo gdzie?). Zrobi się drugi Wałbrzych tyle, że tu nawet biedaszybów nie będzie. Mam nadzieje, że taka czarna wizja się nie spełni.
Na szczęście górnicy tak łatwo się sprywatyzować nie dadzą i w sumie dobrze. Oddanie takiej firmy w szwabskie czy inne łapki nie jest dobrym rozwiązaniem, ale znając naszych polityków to będą sprzedawać lub niszczyć, aż nic polskiego nie zostanie. Prywatyzacja całkowita KGHMu narobi sporo problemów, bo prywaciarz zostawi to co mu się najbardziej opłaca, a resztę zamknie wysyłając masę ludzi na bezrobocie. W naszym regionie nie ma alternatywy dla większości z nich bo nawet jak się przekwalifikują to pracy nie znajdą (bo gdzie?). Zrobi się drugi Wałbrzych tyle, że tu nawet biedaszybów nie będzie. Mam nadzieje, że taka czarna wizja się nie spełni.
Nowy(a) na forum

Początkujący

Bywalec

Nowy(a) na forum

Początkujący

Nowy(a) na forum

no właśnie ciekawe czy będą jakieś przyjęcia. na stronie kghmu od poczatku roku byly tylko oferty na zg rudna albo lubin i to góra 3 oferty na sierpol wogóle.przeciez co roku odchodzi z jednej tylko kopalni 200-300 górnikow na emeryturę.albo już przyjęli jakaś cześć osób albo może jakieś większe przyjęcia dopiero będą.
Początkujący

Początkujący

Nowy(a) na forum

Początkujący

Początkujący

Picek wcale nie takie złe.Właśnie chce zmienić firme i każda narzeka że nie mają robót i czekają na przetargi.tak jest w Pugib,wigropol i zanamie.Do kuprytów i tym podobnych nawet nie uderzam bo to takie same dziadostwo gdzie robie.DKJ rządzą się swoimi prawami bo oni nie startują w przetargach na roboty.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość