Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
…czy nie macie Paąstwo już dość ciągle wrzucanej poczty reklamowej do skrzynki na listy? Kilka razy dziennie ktoś dzwoni i podaje się za listonosza, którym nie jest, i umieszcza moc fantastycznych ofert w pojemniku, który oryginalnie został zaprojektowany po to aby wkładać do niego POCZTĘ! Szczególnie irytującym staje się to wtedy, gdy naprawdę czeka się na listonosza, bo ma przynieść np. list polecony czy coś innego, co należy pokwitować. Świetnym przykładem będzie tutaj firma, która umieściła mi się dzisiaj w skrzynce, ich roznosiciel przedstawił się jako listonosz, a gdy zadzwoniłem do firmy kierując się detalami z ulotki, proszę Paąstwa, szefowa firmy odwiesiła na mnie telefon. Nie widzi nic złego w fałszywym podawaniu się za urzędnika paąstwowego, najwyraźniej.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Do skrzynki na listy mam mało wrzucanych ulotek reklamowych. Przeważająca ich ilość znajduje się w specjalnym pojemniku, obok skrzynki pocztowej. Czytam te ulotki, bo jestem zainteresowany, w którym markecie jest coś nowego w atrakcyjnej cenie.Zdaję jednak sobie sprawę, że 90% tzw promocji, to zwykła lipa. Ale trzeba mieć tego świadomość, czytając te gazetki reklamowe. W tych gazetkach są wpisane niby ,,stare ceny", które są przekreślone, a pod nimi ,,niby" niższe, tańsze o np 30-40%. Tylko trzeba sobie zdać sprawę, że te ,,stare" ceny są wzięte z sufitu. Rzecz się sprowadza do tego, żeby zbajerować klienta.
Cytat : >
Heathen, o co Ci dokładnie chodzi ? Jeżeli jest przesyłka polecona do Ciebie, to listonosz dzwoni domofonem. Jeżeli jesteś obecny w mieszkaniu, to przychodzi pod Twoje drzwi i przesyłkę kwitujesz. Jeżeli Cię nie ma, to zostawia powiadomienie w skrzynce pocztowej, abyś swoją przesyłkę odebrał na poczcie. Więc w czym rzecz ? Co Cię jeszcze boli... ? Wydaje mi się , że piwa jeszcze dzisiaj nie piłeś, stąd takie głupoty wypisujesz... :usmiech:
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: heathen »

NEVIL, Doceniam Twój konstruktywny krytycyzm dot. mojego postu. Twoje maniery również.Naturalnie, przeczytawszy Twoją odpowiedź czuję się poprawiony i osadzony w realiach mojej głupoty. Teraz pozwól, że odpowiem Ci na postawione pytanie: chodzi mi dokładnie o to, że jeżeli nie jesteś listonoszem, to nie powinieneś się za takiego podawać. Poczta Polska zalicza się do służb mundurowych i ma wpływ na obronność kraju w sytuacjach krytycznych chociażby. Dodatkowo - płacę sporo za domofon każdego m-ca. Nie po to, żeby sprzątać po roznosicielach śmieci!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

heathen pisze:chodzi mi dokładnie o to, że jeżeli nie jesteś listonoszem, to nie powinieneś się za takiego podawać. Poczta Polska zalicza się do służb mundurowych i ma wpływ na obronność kraju
A jeżeli ktoś jest dajmy na to z firmy InPost to ma prawo twoim zdaniem nazywać siebie listonoszem, czy nie?

Chcesz czy nie, ale Poczta Polska już nie jest monopolem. Czasy się zmieniają.
Nawet Unia Europejska wymusiła ostatnio wymianę skrzynek pocztowych na takie, do których wrzucać listy można nie posiadając klucza - czyli listonosz z dowolnej firmy może dostarczyć do ciebie przesyłkę (dawniej oprócz właściciela tylko Poczta Polska miała klucze do skrzynek).

A po drugie listonosze Poczty Polskiej też roznoszą ulotki:
http://poczta-polska.pl/Uslugi/?U=DlaFirmy&DF=Druk
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

heathen, przede wszystkim zacznijmy od tego, że zarówno Ty, jak i ja, za domofon płacimy grosze, bo około 2--3 zł na miesiąc. Jako lokatorzy nie mamy żadnego wpływu na to, kto dzwoni pod nasz adres. Do czego zmierzasz ? Chciałbyś, żeby przy każdym wejściu do bloku stał strażnik miejski i legitymował dzwoniących do domofonu ? Do kogo chcesz skierować swe pretensje ? Do Urzędu Miasta ? Do Spółdzielni Mieszkaniowej, czy Współnoty Mieszkaniowej ?

Mimo wszystko stawiam Ci browar. Może przejaśni Ci się w głowie... ;-)

Obrazek

Jak Ci nie pasuje w kuflu, to przelej sobie do szklanki... :-)
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: heathen »

Dobrze.Czuję się przegadany . Pozdrawiam.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

wystarczy krótki komunikat na skrzynce "Proszę nie wrzucać ulotek" z reguły nie wrzucają, co do dzwonków domofonem to nic nie poradzisz jedyna możliwość to odłączyć domofon ale chyba nie o to Ci chodzi.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM