Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: knight-rider »

p.s.
psie kupy były, są i będą!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

knight-rider pisze:
polar21 pisze:
knight-rider pisze:"kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"

Sami śmiecicie gorzej niżeli psy. wasze pety, papierki po cukierkach etc. już nie mówiąc o mieszkańcach domków jednorodzinnych którzy wywożą workami śmieci do lasu.
Już widzę za chwilę te posty: "ja nie, ja nie, ja też nie", o boże, taka jest mentalność polaków i tego nie zmienicie, jaki polityka i prawo taki kraj (czyt. g*wno).

pozdr
co usilujesz dowiesc swoim postem? ze mam robic slalom na chodniku miedzy psimi gownami bo jeden z drugim niedorozwojem (posiadacz psa) nie ma na tyle kultury by posprzatac po swoim milusinskim?
co usiłujecie dowieść tym topikiem ze mam chodzić po lesie miedzy smieciami albo po ulicy miedzy papierkami, butelkami bo jeden z drugim niedorozwojem (mentalny obywatel tego kraju) nie ma na tyle kultury by wyrzucic smiec do kosza albo wywiesc worki na wysypisko? bo co bo oni tez rzucaja tak? no pewnie ze tak! dlatego mowie o mentalnosci. pacjent nie sprzata po swoim psie bo inni tez nie sprzataja co za tym idzie ma pojecie ze dodatkowa 1 kupa jego psa nikomu nie zaszkodzi, to samo jest z wami smieciarzami, myslicie: a rzuce na ziemie, wszyscy rzucaja to ja tez poza tym i tak jest juz syf. ot co
kto rzuca ten rzuca - zwroc wiec takiem uwage.

poza tym to jest topic o psich gownach nie o papierkach na chodniku czy smieciach w lesie
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

knight-rider pisze:p.s.
psie kupy były, są i będą!
to nie ulega watpliwosci
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Wydaje mi się, że aby strażnicy miejscy byli skuteczni w swych działaniach przeciwko właścicielom psów, to powinni chodzić po cywilnemu. Teraz bowiem właściciel psa omija szerokim łukiem strażnika, gdy go tylko zobaczy. Artykuł w temacie :

================================================================

"Żółta kartka" za psie kupy
08.03.2010. Radio Elka
Lubin. Śnieg stopniał i odsłonił cała prawdę o właścicielach psów. Trawniki wyglądają tragicznie. Widoki nie są przyjemne. W Lubinie władze miasta poprzez straż miejską rozpoczynają kolejną akcję mającą promować kulturę i zasady czystości u właścicieli psów.

„Żółta kartka” - tak nazywa się najnowszy program realizowany przez Straż Miejska w Lubinie. Kampania informacyjna skierowana jest do właścicieli psów, którzy za nic mają zasady utrzymania czystości i porządku i nie sprzątają po swoich czworonożnych przyjaciołach. Przypomnijmy, że obowiązek sprzątania na właściciela nakładają przepisy prawa. Tak jest również w Lubnie. Straż Miejska będzie przypominała o przepisach - Strażnicy będą wręczać właścicielom psów „żółte kartki”. Będzie tak jak w piłce nożnej. Ci co nie przestrzegają przepisów dostana dwie żółte kartki,a potem mandat – mówi Krzysztof Maj, rzecznik prezydenta.

Na kartkach są informacje o prawach i obowiązkach właściciela psa, a także informacja o sankcjach. Obecna akcja strażników jest już kolejną. Przypomnijmy miasto od lat walczy właścicielami psich kup, zostawionych na trawnikach. Lubin, budował psie toalety, które okazały się wielkim niewypałem. Była akcja wyposażania właścicieli psów w specjalne zbieraki do psich kup. Dodajmy, że zbierak to patent lubinianina Andrzeja Bończaka. Do mieszkańców trafiło kilka tysięcy tych urządzeń. Problem psich odchodów, a raczej niesprzątających po psach ich właścicieli nie został rozwiązany. Od blisko dwóch lat na terenie miasta są specjalne brązowe kosze na psie odchody wyposażone w woreczki.

Niestety właścicieli psów sprzątających po swoich pupilach nadal jest niewielu. Stąd pomysł na kolejną akcję promująca czystość.

źródło : http://miedziowe.pl/content/view/40836/78/
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rusek »

polar21 pisze: niedorozwojem (posiadacz psa) nie ma na tyle kultury
Dalej nie rozumiem porównywania posiadaczy psów do niedorozwiniętych. Kulturą błyska za to Pan.
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: migotka »

V. Opłata od osiadania psów

Na 2010r. Rada Miejska w Lubinie nie podjęła uchwały w sprawie

opłaty od posiadania psów.

Źródło: http://www.um.lubin.pl/dokument.php?idd ... dmp=14&r=o

i wszystko jasne...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

surgeon pisze:Jedyny sposób na obsrane chodniki i trawniki to podatek za psa powiedzmy 5.000 zł rocznie. Za zebrane pieniądze odpowiednia firma zajęła by się psimi odchodami. Żadne woreczki, mandaty (których chyba się nie używa), toalety dla psów (lol) i inne głupie pomysły nie pomogą.
5.000 rocznie? nie rozśmieszaj ludzi
u mnie w bloku jest chyba 12 psów co daje... 60 tysięcy w skali roku z jednego - 5 klatkowego bloku. zejdź na ziemię surgeon jeśli chcesz płacić firmie 60.000 za obsługę powiedzmy jednego bloku to... ja lecę zakładać firmę.
Rozumiem problem gówna na chodnikach, jakbym zobaczył kogoś to bym wiązankę słów pocisnął z miejsca, osobiście psu nigdy nie zezwoliłbym, a i nie dopuszczam do takiej sytuacji, żeby załatwiał swoje potrzeby na chodniku/ścieżce, rozumiem, że lenistwo ludzi podczas zimy sięgało zenitu (komu chce się pchać po kolana w śnieg) ale bez przesady...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: ALLka »

Zapa, Sądzę, że Surgeon pisząc o 5000 zł za psa chciał przekazać, że taka kwota odstraszyłaby nieodpowiedzialnych ludzi od zajęcia się czworonogiem. Wtedy ludzie szanowaliby swoje pieniądze i zwierzę.

Jestem za dużymi karami dla właścicieli, którzy nie sprzątają odchodów swoich pupili. Miałam 13 lat psa, opłacaliśmy podatek i sprzątaliśmy jak zachodziła taka potrzeba i korona z głowy nikomu nie spadła przy tym.
Kobieta nie wie czego szuka ale nie odpuści dopóki nie znajdzie.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Jak już przy tym jesteśmy. Zajmijcie się proszę jeszcze kotkami które robią dzieciaką do piaskownic ;-)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Miło, że chociaż jedna osoba na forum mnie zrozumiała. ;)
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Rusek pisze:
polar21 pisze: niedorozwojem (posiadacz psa) nie ma na tyle kultury
Dalej nie rozumiem porównywania posiadaczy psów do niedorozwiniętych.
nie szkodzi. nie kazdy musi byc madry
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Z poruszanym problemem Polkowice jakoś sobie poradziły. Posiadacze psów wnoszą roczną opłatę 30 zł. Psie odchody usuwane są specjalnymi ,,odkurzaczami". Czy takie odkurzacze zakupiło miasto, czy też wynajęło specjalistyczną firmę, o tym materiał filmowy nie mówi. Korzystać jednak należy z dobrych doświadczeń.

http://www.lubin.pl/telewizja,1358,polk ... kupe_.html
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Rusek pisze:Jak już przy tym jesteśmy. Zajmijcie się proszę jeszcze kotkami które robią dzieciaką do piaskownic ;-)
Obrazek

Wg Ciebie bezpański kot który za 2 miesiące i tak zginie pod kołami samochodu, to to samo co jamniczek Pani Basi spod trójki srający gdzie popadnie?

Co kilka dni taplam się w kupach swojego kota. Nie rozumiem dlaczego właściciele psów mają z tym taki problem.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post trochę dygresyjny i sarkastyczny więc proszę nie bierz go w pełni na poważnie. Ja nie mam żadnego problemu. Odezwałem się tym temacie nie dlatego że posiadam psa tylko dlatego że ktoś ma dość płytki sposób myślenia. Używa słów których albo nie rozumie albo go zwyczajnie bawią. Kot, pies wszystko mi jedno co narobi do piaskownicy w której niedługo zaczną się bawić dzieci. Być może Twój problem tkwi w posiadaniu zwierzaka i nie wiedzieć czemu myślisz że to ja mam taki problem.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Co ma bezpański kot, do psa na smyczy? poza tym place zabaw są ogrodzone. Widzisz kota? dzwoń po hycla niech łapie :)
@ NEVIL
świetny pomysł, jako posiadacz psa popieram, pare lat temu był roczny podatek w wysokości 100zł bodajże w ramach którego były jakieś tam szczepienia, też niezła sprawa.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM