Regulamin forum
Ogłoszenia pracodawców i poszukujących pracy.
Nowy(a) na forum

Wyobraźcie sobie, że nasze społeczeństwo non stop narzeka. Nie ma pracy, jest źle, korupcja i wszytko co najgorsze. W rzeczywistości to jedna wielka wymówka. Aby nie robić nic. To tłumaczenie własnego lenistwa. Bo jeśli ktoś chce pracować i zarabiać, to jest wiele nowoczesnych systemów pozwalających na zarobienie naprawdę fajnych pieniędzy. Ale nie! Ja jestem po studiach i muszę pracować w zawodzie wyuczonym. Uwierzcie mi, że tak nie jest. Teraz trzeba być elastycznym i tylko takie osoby nie będą wpisywać się na listę bezrobotnych; bezradnych ludzi. Chociaż wydaje mi się, że większość tych którzy biorą zasiłek. Robią to z wygodnictwa. Marne pieniądze są i to im wystarcza. Zero kreatywności, zero marzeń i zero chęci do życia. To jest straszne. Ja też ukończyłam studia i nie poddałam się. Znalazłam sposób na życie. Zarabiam pieniądze, nie małe. I nie w wyuczonym zawodzie. Przestawiłam sobie wartości w głowie i stwierdziłam, że nie pozwolę sobie więcej na to, aby życie uciekało mi przez palce. Żeby ktoś narzucał mi co mam robić. Zaplanowałam sobie co chcę osiągnąć i robię to, bez wymówek i bez narzekania. Wszyscy jesteśmy z tej samej gliny, tylko w głowach mamy inaczej po układane. Niektórym udaje się rozkodować system wartości wpajany od wczesnych lat w szkolnych i wyrwać się z tego. W szkołach uczą nas tylko, że najlepiej jest na ETACIE, ciepła posadka często za grosze. Ale bezpiecznie i ZUS i emerytura zapewniona. Ale jest tyle innych bezpieczniejszych możliwości zarabiania pieniędzy i odkładania na emeryturę, o których inni mówią wiele złych słów. Już mówię wam dlaczego. Bo jak się czegoś nie rozumie i nie zna, to od razu się to przekreśla. Pozdrawiam wszystkich, którzy muszą rano o 6 wstawać, by na 7 iść do pracy.I tych którzy pracują w nocy. Na pewno nie robią tego z wielkim entuzjazmem. " Kurcze, ale fajnie znów idę do pracy!!Ale się cieszę." Ja mam ten komfort, że cieszę się z każdego dnia, bo wiem, że wstanę jak się obudzę, bez budzika i bez przymusu. I będę pracować tyle czasu ile będę chciała i z kim będę chciała. Najlepsze, wymówki ludzi, którym proponuję pracę w mojej firmie: Nie mam czasu, nie to nie dla mnie, ja nie umiem. Ale wiecie co, wiem, że to nie ich wina. To wina systemu etatowca-niewolnika, w którym wszyscy jesteśmy zanurzeni praktycznie od samego urodzenia. Bo nasi rodzice też pracowali na etatach. Więc przyzwyczajeni jesteśmy do tego. Podsumowując. Praca jest, tylko czy chcemy pracować????Dziękuję.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nie wiem w jakim wy świecie żyjecie, skoro uważacie, że ludzie nie chcą pracować jako kierowcy, czy elektromonterzy. Chcą, bo to etat. Za kiepskie pieniądze, no chyba że kierowca Tira, ale to jest zniewoleniem na maksa. Wypłaty też nieadekwatne, do czasu pobytu za domem i ryzyka, jakie niesie za sobą taka praca.Domyślcie się jaka branża z roku na rok przynosi miliardowe obroty i z jakiej branży pochodzi najwięcej milionerów? Społeczeństwo jest leniwe i tyle. Ludzie nie chcą pracować samodzielnie, nie potrafią się zmobilizować i nie potrafią zarabiać dużych pieniędzy, bo są nauczeni wegetacji! Z innej zaś strony ,bycie szefem który ma miliony, ale nie ma czasu by te miliony wydać, też nie jest dobre. Jest taki system, który łączy wszystkie dobre cechy tradycyjnego biznesu i zarazem odrzuca te złe. pozdrawiam
Małgosiu, sztukę czytania i pisania , jak widzę, zdołałaś posiąść, lecz czytania ze zrozumieniem , to już nie. Czy dotarło już do Ciebie, że swój wątek umieściłaś w dziale HUMOR ? Właściwym miejscem dla poruszonego przez Ciebie tematu jest ,,Hydepark".
Czy jest tu jakiś moderator, żeby zaprowadził porządek na tym forum ?
Czy jest tu jakiś moderator, żeby zaprowadził porządek na tym forum ?

Maniak

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Weteran

O 6 wstawać do pracy? Tak późno?
Bywalec

Do 6 się wylegują ? Co za spiochy i nieroby 
Tak szczerze mówiąc to sam wstaje o 4.15 a do pracy jako ten nieszczęsny elektromonter jadę na 6 i to... z coraz mniejszym entuzjazmem. Czas zmienić pracę
A teraz do rzeczy. Zamieściłaś ten post w dziale o pracy więc pewnie proponujesz jakiś super sposób zarabiania pieniędzy. Gdzie jest najwięcej milionerów? Pewnie w szeroko pojętym handlu. Kolejny e-biznes typu sprzedawanie kursów marketingowych (było już kiedyś coś takiego) czy może coś innego tym razem?
Czekamy na konkrety bo póki co tylko lejesz wodę
Pozdrawiam.
Tak szczerze mówiąc to sam wstaje o 4.15 a do pracy jako ten nieszczęsny elektromonter jadę na 6 i to... z coraz mniejszym entuzjazmem. Czas zmienić pracę
A teraz do rzeczy. Zamieściłaś ten post w dziale o pracy więc pewnie proponujesz jakiś super sposób zarabiania pieniędzy. Gdzie jest najwięcej milionerów? Pewnie w szeroko pojętym handlu. Kolejny e-biznes typu sprzedawanie kursów marketingowych (było już kiedyś coś takiego) czy może coś innego tym razem?
Czekamy na konkrety bo póki co tylko lejesz wodę
Pozdrawiam.
Bywalec

Nowy(a) na forum

Byłam na urlopie, więc wybaczcie mi moje milczenie. Nie leję wody. Chciałam, abyście sami spróbowali wpaść na pomysł jaki to biznes. Nie chcę na forum pisać konkretnie, bo ktoś może mnie posądzić o werbowanie ludzi do pracy,albo jeszcze inne epitety słać w moim kierunku. A to - wolę sobie zaoszczędzić. Jeśli ktoś chce, to może się ze mną skontaktować, ale to musi być konkretna osoba nastawiona na chęć uczenia się i działania wg ściśle określonego schematu. Oraz na chęć robienia czegoś, co społecznie nie jest jeszcze zbyt dobrze postrzegane, z uwagi na niedostateczną ilość rzetelnej informacji w tej materii. Ludzie mają swój punkt widzenia, przekonania i przez to nie potrafią robić tego czym ja się zajmuję oraz wiele innych osób, które zauważyły potencjał i pieniądze. Korzystam z pewnego prawa "Pracuj mądrze, nie ciężko!" To nie są e-kursy , nic co działa taki sposób. Pozdrawiam.
Pani Małgorzato MLM w Polsce nie jest niczym niezwykłym. Sporo ludzi pracuje w tym systemu i umie docenić jego możliwości i działanie.
Nie ma co robić z ludzi idiotów i kazać im zgadywać.
Sama pracuje tym systemem od lat i ostatnie 10 lecie dało wielkie zmiany i niesamowity rozwój. Także niech kazdy szuka tego co mu odpowiada. A do MLM akurat nadaje się każdy.

Nie ma co robić z ludzi idiotów i kazać im zgadywać.
Sama pracuje tym systemem od lat i ostatnie 10 lecie dało wielkie zmiany i niesamowity rozwój. Także niech kazdy szuka tego co mu odpowiada. A do MLM akurat nadaje się każdy.
Problem jest w pierwszym kroku. Ja kilka ładnych lat temu zainteresowałem się Internetem. No właśnie wykonałem pierwszy krok w kierunku generowania z Internetu korzyści. Po pierwsze nie bałem się podjąć się tego zadania. Śmiało wykonałem pierwszy krok. Oczywiście na początku bazowałem na doświadczeniu mojego nauczyciela - trenera. Zdobywałem doświadczenie. Byłem zaangażowany i po pewnym czasie praca stała się moją pasją (tego życzę każdej osobie). W tym miejscu polecam lekturę www.michalszafranski.pl/praca-zdalna. Wydaje mi się, że w tych czynnikach tkwi problem. W obawie o pierwszy krok (tutaj łatwiej jest negować pomysły niż je praktykować). Kolejnym czynnikiem jest zaangażowanie (wielu ludzi całe życie szuka sposobu na zarabianie bez pracy - tak się nie da), oraz kolejnym czynnikiem jest brak chemii (pasji) do pracy (jeśli praca nie jest naszą pasją to jest koniecznością, a nie przyjemnością, a to łatwa droga do szybkiego wypalenia).
Ostatnio zmieniony 06 gru 2020, 15:32 przez emesz, łącznie zmieniany 4 razy.
Sposoby jak zwiększyć sprzedaż w firmie, www.trenermarketingu.pl. Darmowe szkolenie online
Informacje
0 użytkowników » 1 gość