Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

myślałem że już bedziesz przyjety,a tu znowu ich magiczne słowa"prosze cierpliwie czekać".A pytałeś może ile masz jeszcze czekac???o czym była ta rozmowa??jak możesz to opisz w skrócie.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Rozmowa była taki że siedział jeden facet i dwie jakieś babki. Dawali takie oświadczenia na którym wpisywałeś gdzie pracujesz i jaki masz okres wypowiedzenia. Wzywali wyczytując nazwiskami było nas 11 osób. Wszedłem i zapytał czy moge coś o sobie powiedzieć. Później jaki mam starz pracy i co robię obecnie. Po tej rozmowie powiedział że widz ze długo już się staram i ma nadzieje że teraz mi się uda.
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

A ile wpisałeś tego okresu wypowiedzenia? Jeśli chodzi o mnie to niby 3 miesiące, ale zawsze można za porozumieniem stron. Zresztą... jakbym dostał lepsza ofertę (niekoniecznie z kopalni) to i porzucenie bym zrobił jakby marudzili i nie chcieli wypuścić :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Ja wpisałem 3 miesiące ale tak jak piszesz jest też możliwość za porozumieniem stron. Ale wiem że nie robią problemów i czekają bo ode mnie z pracy już odchodziło parę osób i czekali 3 miesiące. Kiedyś na sieraszowicach jak byłem to mi powiedzieli że to nie problem i oni biorą pod uwagę że każdy pracuje i ma swoje życie zawodowe dlatego są wstanie pójść na rękę z wypowiedzeniami. Już sam nie wiem co myśleć o tym wszystkim jeszcze wychodząc ten dyrektor powiedział „ miejmy nadzieje że teraz to już panu się uda”

A jak z was ktoś był to pisał takie oświadczenie??? Bo ja pierwszy raz a jest to moja 4 rozmowa w KGHM
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Stanley87 »

Picek30, na jaki konkretnie Dział składałeś podanie?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Wiesz co nie wiem tyle tych podań wysyłałem ze nie mam pojecia a na rozmowie nawet nie powiedzieli ani się nie przedstawili co to za derekcja była i na jakie stanowisko była ta rozmowa.
Picek30

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

A ktoś może wie jak jest z innymi oddziałami KGHMu - hutami, ZWR, Zakład Hydrotechniczny, COPI itp.? Czy warto się tam pchać i czy łatwiej się tam dostać niż do ZG ?
Pozdrawiam.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Na ZWR składałem podanie bo mżna było do 10go lutego składać a czy łatwiej nie soądze bo to to samo KGHM. Na hute w głogowie mój kolega z pracy czeka już też 2 lata i ojciec na emeryture poszedł i nie może go wkręcić więc tez lipa ciężko jak <font color=red>[...]</font>.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: *Vegitt* »

Witam jestem po niedawnej rozmowie z dyrektorem ZG Lubin. Czasy przyjmowania do praca osób z rodzin górniczych (czyli osób na emeryturze itp.),z kwalifikacjami bądź bez minęły bezpowrotnie w czerwcu 2009r. Jak ktoś napisał wcześniej zmieniły się ogólne zasady przyjmowania. Obecnie jedyną drogą jest śledzenie ogłoszeń na stronie KGHM i słanie CV (konkursy). Możesz znać nawet nie wiadomo kogo pracującego obecnie w zakładach i nic ci to nie da. Jedynie co może ci pomóc to plecy w kombinacie lub u sekretarek przyjmujących CV (oczywiście mówię tutaj o pierwszym etapie rekrutacji). Miało to teoretycznie przeciwdziałać koneksjom (w drugim etapie rekrutacji osoby o odpowiednich kwalifikacjach są zapraszane na rozmowę i najlepsi z nich przyjmowani). Wszystko to guzik prawda przeniesiono potrzebę posiadania pleców z jednego miejsca na inne i ten kto ma się dostać i tak się dostanie i tak w koło Macieja:D. I tyle w temacie miało być sprawiedliwie a jest "tak samo tylko inaczej" lub wersja dla synów górników "tak samo tylko gorzej". Ktoś wcześniej napisał że dostał się bez pleców. To bardzo prawdopodobne. Szczerze mu gratuluje mega szczęścia i życzę powodzenia w pracy u bardzo solidnego pracodawcy. Pozdrawiam wszystkich. Aha na ZWR też złożyłem (KGHM z troszkę niższymi grupami) może nawet zacznę grać w totka:D.
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: tutifruti99 »

a ktos wie na ile lat jeszcze starczy zloz miedzi w kghm?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

To powiedz mi jak się dostają ludzie którzy maja średnie lub zawodówki a znam takich osobiście. Jeden wiem ze po ojcu poszedł w 2009 listopad. Ja jestem po rozmowach na wszystkich szybach ZG Lubin ZG Rudna ZG Polkowice Seraszowice. I co dupa zbita jak na razie. Teraz byłem na Rudnej to nawet nie wiem jak dyrektor się nazywał bo to tajemnica. Ale mam nadzieje że mi się uda teraz hehehe nadzieja matka głupich.
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

*Vegitt* powiedz mi kitedy byłeś i czy wypełnałes oswiadczenie co do wypowiedzenia jaki okres cię obowiazuje.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: magik »

picek30 jezeli to nie tajemnica to czy możesz napisać jakie masz kwalifikacje, ewentualne kursy , szkolenia itp
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

To nie tajemnica!!!

Technikum mechaniczne specjalizacja (maszyny i urządzenia górniczo-hutnicze.
Rozpoczęta nauka w Studium 2 letnie semestr 2 Technik Górnictwa Podziemnego
specjalizacja(górnictwo rud)

Kursy:
Operator wózka widłowego 7 lat stażu
Operator samojezdnych maszyn przodkowych:ładowarek samojezdnych do robót strzałowych, obrywaki; z ruchomymi platformami, oraz operator pojazdów pozaprzodkowych i samojezdnych maszyn pomocniczych: ładowarek łyżkowych z wymiennym osprzetem roboczym, w ruchu podziemnych zakładów górniczych.
Kurs zrobiony w MCCK na własny koszt.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: *Vegitt* »

Nie dostałem owego dokumentu z prostej przyczyny, byłem na rozmowie w celach informacyjnych a nie w procesie rekrutacyjnym. Masz ciekawe kursy swoją drogą. Jaki koszt kursu operatora SMP tak plus minus?
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM