Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Stały bywalec

Zdarzyło mi się oglądać dzisiaj wiadomości TV Lubin. Z materiału o wyborach wynikało ni mniej ni więcej, że winny słabej frekwencji i nie odwołaniu Raczyąskiego jest ... Raczyąski. To ja dodam więcej. Wczoraj z ciekawości włączyłem wiadomości w telewizji, i wypowiedź jednej z pokazywanych osób (chyba był to Gojdź, albo Bubnowski, ale nie jestem pewien) była taka, że to mieszkaący są winni temu, że referendum to kasa wyrzucona w błoto
. Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
. Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 19:47 przez MarDro, łącznie zmieniany 2 razy.
Bywalec

Stały bywalec

Tv Lubin to telewizja szczególnej troski we władaniu rodzinki don Wojnarów. 
Nikt o zdrowych zmysłach nie bierze tego co tam mówią poważnie. Styl narracji także daje wiele do myślenia.
Nikt o zdrowych zmysłach nie bierze tego co tam mówią poważnie. Styl narracji także daje wiele do myślenia.
Bywalec

wlasnie na youtube pojawił się niezły filmik
http://www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ
jak to mówią? "ładny ku...as pani basiu..."
http://www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ
jak to mówią? "ładny ku...as pani basiu..."
Bywalec

Nowy(a) na forum

Po co to sie brac za takie rzeczy jak sie nawet klamac porzadnie nie umie?
filmik obnazajacy duzo, nie spodziewalem sie ze to az tak dziala! Oddawac 200tys!
Czyli te 10000 plakatow, o ktorych pisal tomi nie zostalo zerwanych, tylko nawet nie zawisnely... ?
Chcialoby sie powiedziec, ze w koncu jacys lubinscy dziennikarze odwalili kawal dobrej roboty, ale to chyba pozory. Nie wiem tylko kto sie bardziej do tego filmu przyczynil, kurier? czy tvlubin?... czy tam tvl... Wielu mogloby sie pomylic, skoro nazywaja sie (prawie) tak samo i maja (prawie) identyczne logo.
A ogolnie zenada. Jak sie chce cwaniaczyc i robic takie rzeczy, to albo sie umie cwaniaczyc albo sie ma od tego ludzi. A tu nic, zenada, miernota i buractwo.
Czyli te 10000 plakatow, o ktorych pisal tomi nie zostalo zerwanych, tylko nawet nie zawisnely... ?
Chcialoby sie powiedziec, ze w koncu jacys lubinscy dziennikarze odwalili kawal dobrej roboty, ale to chyba pozory. Nie wiem tylko kto sie bardziej do tego filmu przyczynil, kurier? czy tvlubin?... czy tam tvl... Wielu mogloby sie pomylic, skoro nazywaja sie (prawie) tak samo i maja (prawie) identyczne logo.
A ogolnie zenada. Jak sie chce cwaniaczyc i robic takie rzeczy, to albo sie umie cwaniaczyc albo sie ma od tego ludzi. A tu nic, zenada, miernota i buractwo.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
dobre..dobre 
no to mam odpiwedz na swoje pytanie.
bogaci ludzie z PO musieli byc dosc zdeterminowani, wydajac wlasna kase na takie przedsiewziecia

no to mam odpiwedz na swoje pytanie.
bogaci ludzie z PO musieli byc dosc zdeterminowani, wydajac wlasna kase na takie przedsiewziecia
Problem jest taki ze wszystkie opcje polityczne takie waly robia, a ci akurat byli na tyle malo roztropni (by nie uzyc dosadniejszych slow) ze dali sie zlapacpbonja pisze:A ogolnie zenada. Jak sie chce cwaniaczyc i robic takie rzeczy, to albo sie umie cwaniaczyc albo sie ma od tego ludzi. A tu nic, zenada, miernota i buractwo.
Nowy(a) na forum

No to mamy na mysli dokladnie to samo, tylko inna nasza forma ekspresji polar...Problem jest taki ze wszystkie opcje polityczne takie waly robia, a ci akurat byli na tyle malo roztropni (by nie uzyc dosadniejszych slow) ze dali sie zlapac
Ciekawy jestem tylko czy jakiekolwiek konsekwencje spotkaja capo di tutti capi wojnarowskiego. Szczerze mowiac - obawiam sie ze zadne. Moze chociaz wyborcy zapamietaja i nie bedziemy musieli juz go ogladac na wysokich, publicznych stanowiskach.
PS bo zapomnialem wczoraj napisac. Telefon od dziennikarki do wojnarowskiego 'na zywo' - po prostu miooodzio
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Stały bywalec

No zebys sie kolego nie zdziwil, jak nam Wojnarowski jeszcze a prezia bedzie kandydowal. Ciekawe, jak wtedy bedzie wygladala kampania wyborcza, moze zaczna sie w jakies skrytobojstwo bawic.pbonja pisze:
Ciekawy jestem tylko czy jakiekolwiek konsekwencje spotkaja capo di tutti capi wojnarowskiego. Szczerze mowiac - obawiam sie ze zadne. Moze chociaz wyborcy zapamietaja i nie bedziemy musieli juz go ogladac na wysokich, publicznych stanowiskach.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Dobrze, że ludzie w naszym mieście potrafią w większości trzeźwo ocenić prawdziwą sytuację i wiedzą kto bruździ. Mam nadzieję, że ta banda karierowiczów dostanie w najbliższych wyborach samorządowych solidną odprawę.
Smuci jednak poziom zmanipulowania naszego społeczeństwa w skali kraju. 50% poparcia dla PO , po tym wszystkim co się ostatnio działo - to przerażające
Smuci jednak poziom zmanipulowania naszego społeczeństwa w skali kraju. 50% poparcia dla PO , po tym wszystkim co się ostatnio działo - to przerażające
Stały bywalec

Nowy(a) na forum

Maniak

Pięknie jedziecie na PO i wcale ich nie będę bronić - należy im się,
Tylko skąd oni takie wysokie poparcie mają? skąd tak wiele głosów mieli wostatnich wyborach? żaden z was przypadkiem na nich nie głosował?? niestety śmiem wątpić.
zacytuję z tamtego artykułu:
mocne stwierdzenia, może i za mocne, ale czy niepozbawione racji??
to, że dziennikarze z tvl złapali ludzi z PO na kłamstewkach to bardzo dobrze i tylko pogratulować, pozostaje pytanie dlaczego nie sfilmowali tych którzy zdejmowali plakaty? pytanie co z konsekwencjami? bo jeśli ktoś złamał prawo to ja czekam na zgłoszenie tego do prokuratury i to od obu stron czyli od ludzi Wojnarowskiego i od ludzi Raczyńskiego.
według mnie, w tej sprawie obie strony srony nie mają czystych rąk.
podejrzewam, że niestety wszystko skończy się tym iż przez rok będzie przepychanka a za rok kampania znowu będzie emocjonalna a nie rzeczowa i więcej będzie "chwytów" niż konkretów.
Tylko skąd oni takie wysokie poparcie mają? skąd tak wiele głosów mieli wostatnich wyborach? żaden z was przypadkiem na nich nie głosował?? niestety śmiem wątpić.
to, że wszystkie partie tak robią to nie jest pewne, choć bardzo prawdopodobne, natomiast skoro rozwieszali (nieudolnie to fakt) te swoje plakaciki to gdzie się one podziały? chyba artykulik z http://lubin.miasta.pl/content/view/5408/1/ prawdziwy był, bo ja żadnych takich plakatów nie widziałem.Problem jest taki ze wszystkie opcje polityczne takie waly robia,
zacytuję z tamtego artykułu:
Kod: Zaznacz cały
fakt wykorzystywania tzw.mediów miejskich, inaczej mówiąc prezydenckich, opłacanych z naszych podatków, do społecznej manipulacji jest wprost oburzający. Nie wiem czy pracują tam dziennikarze czy sługusy.
Bo wieszanie plakatów informujących o dacie referendum i sprostowaniu Raczyńskiego wg. mediów prezydenckich to zbrodnia co najmniej karalna. Jeżeli to było nielegalne to panowie z telewizji zgłoście to odpowiednim władzom, a nie bawcie się w policjantów i zastraszanie ludzi.
Dziennikarz to brzmi dumnie, ale nie w mediach prezydenckich.
to, że dziennikarze z tvl złapali ludzi z PO na kłamstewkach to bardzo dobrze i tylko pogratulować, pozostaje pytanie dlaczego nie sfilmowali tych którzy zdejmowali plakaty? pytanie co z konsekwencjami? bo jeśli ktoś złamał prawo to ja czekam na zgłoszenie tego do prokuratury i to od obu stron czyli od ludzi Wojnarowskiego i od ludzi Raczyńskiego.
według mnie, w tej sprawie obie strony srony nie mają czystych rąk.
podejrzewam, że niestety wszystko skończy się tym iż przez rok będzie przepychanka a za rok kampania znowu będzie emocjonalna a nie rzeczowa i więcej będzie "chwytów" niż konkretów.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 1 gość