krzysztof_aa pisze:NIK stwierdził, że w okresie 2004-2007 wszystkie wydatki związane z promocją gminy, kształtujące się na poziomie 292 tys. zł. do 353 tys. zł. rocznie zrealizowano bez stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych
Toż przecież o tym pisałem. Przeczytaj do końca mój post - to co napisałem tłustym drukiem.
Tylko że to ty napisałeś jakieś swoje teorie wyssane z palca.
krzysztof_aa pisze:Właścicielem oficjalnego portalu miasta jest Urząd Miasta i płaci firmie Pressmedial za obsługę strony internetowej lubin.pl
A skąd wiesz? Widziałeś umowę między UM a Pressmedial?
UM jest właścicielem domeny. Czy jest właścicielem praw do samego serwisu (oprogramowania strony) - wątpię.
krzysztof_aa pisze:nie chcesz chyba powiedzieć, ze Urząd Miasta dopłaca do czyjejś prywatnej strony hahaha
A jak urząd miasta kupuje licencję na Windowsa, gdy jest potrzebny na komputerach w UM, to jest właścicielem praw majątkowych do niego? Czy dopłaca do prywatnego oprogramowania?
krzysztof_aa pisze:
Ustawa:
Art. 12. 1. Jeżeli ustawa lub umowa o pracę nie stanowią inaczej[...] itd...
Zanim napiszesz upewnij się moze co?
To może ty się najpierw upewnij. Bo
ten przepis dotyczy tylko umów o pracę.
A w polskim prawie mamy jeszcze kilka innych rodzajów umów, których on
nie dotyczy, w szczególności umów o dzieło, zlecenia i innych cywilno-prawnych. A szczególnie w tej branży umowa o pracę to nie jest "standard".
Wiem coś o tym.
Czy Urząd Miasta ma własnych dziennikarzy których zatrudnia na umowę o pracę?
A nawet w przypadku umowy o pracę, to nie jest takie oczywiste, bo co jesli ktoś jest zatrudniony na umowę o pracę w kilku firmach albo jednocześnie prowadzi własną firmę?
Kto jest wtedy właścicielem praw?
A już na pewno przepis ten nie dotyczy umów między firmami, więc jeśli Pressmedial ma umowę na "prowadzenie" serwisu a nie ma w niej klauzuli dotyczącej przekazania praw do serwisu na rzecz UM - to
UM nie jest ich właścicielem i jest to w pełni zgodne z prawem.
krzysztof_aa pisze:Prywatnej firmy nie stać na swoją domenę??

To by była tez smierdząca sprawa:)
Od czego jest Cesja domeny?
No nie rozśmieszaj mnie.
Twoim zdaniem za 100 zł rocznie UM powinien oddać domenę lubin.pl komuś innemu?
To nie jest kwestia tego że UM daje komuś domenę za którą płaci.
To jest kwestia tego że to UM ma nad nią kontrolę i za to właśnie się płaci.
Może dlatego właśnie nie zrobiono cesji żeby zawsze w razie czego można było zmienić oficjalny portal na prowadzony przez inna firmę?
Gdyby UM pozbył się domeny lubin.pl to wtedy dopiero byłby "wałek".
krzysztof_aa pisze:czy nie jestes czasami związany z firmą Pressmedial??
Nie jestem z nimi w żaden sposób związany.
Prowadzę własną firmę, w tym też posiadam własny serwis internetowy mojej firmy.
A piszę to wszystko nie dlatego żeby bronić Pressmedial, bo oni mnie tak naprawdę ani grzeją ani chłodzą, tylko dlatego że napisałeś głupoty.