Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Ja mam kurs zrobiony na ładowarki w mckk robiłem na własna rękę. Sprawa wygląda tak że ukończenie kursu (świadectwo dostajesz)Ale nie masz egzaminu prze górniczą komisją bo trzeba mieć 18 miesięcy stażu dołowego. To daje jedynie to, iż KGHM nie wydaje kasy na ciebie jak cię zatrudnia tylko po 18 miesiącach stajesz na egzamin. Wiec decyzja jest twoja czy wydasz 1500zł i zaryzykujesz. Ja wydałem mam technika mechanika i jestem dalej w dupie za przeproszeniem rozmowy itp. mam zasobna i nadal czekam. Jak długo nikt nie jest w stanie mi tego powiedzieć kadrach mówią cierpliwie czekać, więc jak słyszę to zdanie mam już dość?
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

magik pisze: Nie do końca o to mi chodziło, o szkole słyszałem, pracuje więc zdecyduje sie chyba na tą dwuletnia zaoczną.
To jest już zaoczna? Jest jakiś link do jej strony ?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: magik »

http://www.mckk.com.pl/cmsz_policealna_ ... nicza.html oczywiście bez gwarancji zatrudnienia jak w przypadku tej jednorocznej, czesne o ile pamietam 245 zł i po drugim semestrze tydzień praktyki w kopalni
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

magik pisze:http://www.mckk.com.pl/cmsz_policealna_ ... nicza.html oczywiście bez gwarancji zatrudnienia jak w przypadku tej jednorocznej, czesne o ile pamietam 245 zł i po drugim semestrze tydzień praktyki w kopalni
Czyli można sobie to zrobić co najwyżej w celu poszerzenia horyzontów :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

pytanie do kolegi Picek30 : jak wyglądał taki kurs? w jakich godzinach były wykłady czy ćwiczenia? czy były codziennie po kilka godzin? i jak patrzą na obecności.. pracuję i nie wiem czy dam radę bez naginania urlopu
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Witam kurs trwa 6 tygodni.Pierwsze 3 tygodnie to wykłady od 15 do 18,19tej a kolejne 3 tygodnie jazda na placu manewrowym od 8 rano do 12,13stej.Co do obecności to 4 dni możesz opuścić.Materiału jest od groma ale spoko jest troszke daja odbuj.Ja pracowałem mature pisałem, prace dyplomową broniłem i kurs robiłem więc sam widzisz jak jest, dużo straszą ale w zasadzie jest ok cenna była nie wiem jak teraz 1520zł
Picek30

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

picek30 pisze:Witam kurs trwa 6 tygodni.Pierwsze 3 tygodnie to wykłady od 15 do 18,19tej a kolejne 3 tygodnie jazda na placu manewrowym od 8 rano do 12,13stej.
Czy jest możliwość jazdy w godzinach popołudniowych (tak od 15) ? :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Nie przykoro mi ale nie ma takiej możliwości.A facet który to prowadzi Madera to stray piernik i strasznie upierdliwy co do opuszczania zajeć tych czy tych.Cieżko i pytanie czy warto?Ja aktualnie w poniedziałek bedze wiedział bo chyba zrywam się z fabryki do firmy na kopalnie starz jakiś zrobić bo widocznie szkoła technik i kurs nie wystarczą.
Picek30

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

picek30 i jak, zdałeś maturę?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Tak zadałem spokojnie było matma,polski,wos
Picek30

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Nieodgadnione są wyroki losu ...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Picek30 ,czy mógłbys mi przyblizyć jak wygląda ten egzamin wewnętrzny w mckk ??jak twoje postepy odnosnie pracy w kopalni??załapałeś sie do firmy???
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Egzamin wygląda tak że wchodzą dwie osoby na terorie i pytania są z budowy danej maszyny na która zdajesz i ogólnie z całego materiału zdają wszyscy prawie tylko co nie którzy maja poprawki ale to każe się do uczyć i zachwile wracasz i zdajesz wiecej strachu i nerwów niz to warte ale zdaja i jak zadałe to ty też dasz rade a asem z wiedzy o budowie maszyn nie jestem.Co do jazdy to jest prosta masz wyznaczony pas którym jedziesz a wiesz jak bo na praktyce jezdziłeś tym samym pasem i muszisz załasowac łyche urobku ale to też cwiczysz na placu manewrowym więc jest to proste.Co do firmy to zrezygnowałem iż nie byłem przekonany przyjac mnie przyjeli lecz zrezygnowałem bo można do tekiejfirmy iść jak nie masz pracy lub wiesz że stracisz bo przyszłości nie ma w takich firmach.Warunki pracy okropne płaca hmmm 2000 tyś na reke ale na umowie 1300 reszte w koperte a to mnie nie urządza.Dlatego dałem sobie spokój.Dzwoniłem na serpol w mojej sprawie i babka w kadrach powiedziała iż moje podanie oczekuje na podpsi i nie mam się co obawiać przyjąć mnie przymą tylko kwiestia czasu bo wszystkie warunki rekrutacji mam za soba tylko jak zaczną sie przyjecia to bedzie ok.Gdybym zlożyl papiery 3 miesiace wczesnie to pewnie bymjuz pracowali z zapomnieał to tym wszystkim.

pozdro
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

do kolegi Picek: dzwoniłem do mckk i dowiedziałem się że to przewaznie kopalnia wysyła pracowników na takie szkolenia, oczywiście można przyjśc też prywatnie, powiedz mi jak było w Twoim przypadku? byłeś jedynym "nie-górnikiem" czy było więcej osób spoza kopalnii?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Moge odpowiedzieć na twoje pytanie ,ponieważ podobnie jak kolega Picek30 kurs opłacałem prywatnie ,w mojej grupie prywatnie robiło ok 70%,nawet pracownicy z wiekszosci firm robią prywatnie,poniewaz firmy niechca ich wysyłac na kurs ,poprostu niechca im go opłacić ,bo przewaznie jest tak ,że jak ktoś ma staż dołowy i zrobi kurs na ładowarki ,to później ucieka z firmy do ZG i firmy traca pracowników.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM