Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec
ViP Party

Post autor: JimiKILLER »

W hollywoodzkim stylu zapowiada się uroczyste otwarcie lubińskiej Cuprum Areny. Gości obowiązywać będą wieczorowe stroje. Przepustką wstępu jest zaś imienny bilecik z plastiku, który należy aktywować na specjalnie stworzonej stronie internetowej.

Tak skomplikowana wejściówka, to na lubińskich salonach absolutna nowość. Miejscowi luminarze z niecierpliwością czekają na przesyłkę z zaproszeniem. Jej otrzymanie ma bowiem świadczyć o prestiżu adresata, a także potwierdzać jego wysoką rangę społeczną.

Na uroczystość zaprasza sam właściciel galerii, Dariusz Miłek. Utytułowany kolarz z Polkowic - który młodszym pokoleniom znany jest przede wszystkim jako potentat na rynku obuwniczym i sponsor sportowców - już na wstępie obiecuje, że obiekt to dzieło niezwykłe i niepowtarzalne.

Cuprum Arena w Lubinie to pierwsze na świecie centrum handlowe na planie koła – przekonują jego architekci. Bryła ma bowiem nawiązywać do antycznych obiektów sportowych.

Bilety wstępu to tylko początek hollywoodzkiego blichtru. Organizatorzy nie ujawniają, kto z VIP-ów potwierdził udział w uroczystości. Wiadomo jednak, że właśnie dla nich - na piątek 8 maja - przygotowują ekskluzywne party z udziałem gwiazd estrady.

Jak wieść gminna niesie uroczystość nie będzie „przegadana”. Głos zabrać mają zaledwie cztery osoby – główny inwestor, autor oraz menager projektu i prezydent Lubina.

Już po wstępnej ocenie oprawy, można iść o zakład, że otwarcie lubińskiego okrąglaka będzie ważnym wydarzeniem w historii miasta. Nieoficjalnie wiadomo, że imprezę poprowadzi Hubert Urbański, jeden z najbardziej topowych konferansjerów. Wśród atrakcji wieczoru mają się znaleźć m.in. futurystyczny pokaz mody, widowisko akrobatyczne oraz show w wykonaniu Marka Bilińskiego, zwanego polskim Jeanem-Michaelem Jarrem.

Nazajutrz, w sobotę 9 maja, obiekt zostanie otwarty dla klientów. Lubinianie, doskonale pamiętający czasy działalności bazaru, zapewne będą bardzo mile zaskoczeni.
Doczekalismy i momentu kiedy w naszym malym miasteczku sa tacy którzy sa "wielcy", a reszta to plebs. Moze to i jednak znak czasów kiedy plonacy drogi samochod nie bedzie niczym niezwyklym?.

Ja osobiscie nie bedac przytym hipokrytą bede robil zakupy w Legnicy lub we Wrocławiu bo mam swoje zasady i poczucie wartosci, a tej naszej wielkiej galerii zycze krótkiego zywota na rynku a'la wrocławska Magnolia.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: if_ona »

Hmmm.. i smoka "Czeskiego Niebieskiego" też zbojkotujesz?

http://mik-lubin.pl/02imp/090601/090601.html

Niefajnie.. tego się smokom nie robi..
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Jimi...aleś wyjechał i jaki obrażony.... rób rób... są tacy co do dziś jeźdżą rowerem ukrainą - na znak protestu dla postępu cywilazacjii bycia oryginalnym ;) - (choć łątwiej mieć przerzutki), a w kieszeni komórka dynda.. - spoko spoko... dawaj zarobić sąsiadom (tylko uważaj - wrocławskie galerie i legnickie - też najpierw miały bankiety dla vipów, ba, na całej szeerokości geograficznej europy też tak było, no - może z wyjątkiem Sucavy i okolic korei północniej;) ).... a Miłek pewnie liczy już straty spowodowane Twoim odejściem.
Suma sumarum u nas po prostu lubński światek dziennikarski podłapał niusa i drętwo go sprzedał dla ludu.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Alez mam [prawo wyboru i bede robil zakupy gdzie chce, a i rowerem pojezdzic lubie. Mam swoja wartosc i poprostu nie lubie jak ktos mowi mi w twarz ty murzynie patrz jak sie bawimy. To moje osobiste odczucie tego tekstu ktory jawnie okresla kto i jaka ma pozycje w tym miescie.

Przykro mi ja nie pies ktoremu pan mowi skacz wiec skacze chocby i w dziure bez dna.

Mam wrazenie, ze nie zrouzmieliscie aluzji w tym tekscie ktory zacytowalem, a i to chodzilo :)
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

to zwykła manipulacja dziennikarska... a Ty to łykasz....
wyluzuj chłopie... życie jest gdzie indziej...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Łykam czy nie informacja ukazala na Oficjalnym Portalu Miasta Lubina, a nie zauwazylem zadnego sprostowania.
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

dziennikarstwo ;) na prowincji byle niusem się karmi - co się dziwisz... czemu nie komentowałeś niusa o tym, że premiera nowego merca była w salonie urbaniaka - trza było zaprotestować i twardo orzec, że merce będziesz kupował w legnicy i wrocławiu
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Ot tez prawda, szkoda tylko ze tego tak waznego momentu nie zauwazylem i byc moze to i nawet dobrze.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: if_ona »

Faktem jest, że pan/i dziennikarz popisał/a się grafomanią doskonałą ;)

Z zakupami w Magnolii to raczej trzeba by się pospieszyć, bo najemcy uciekną :)

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,6 ... etody.html

A poważnie pisząc, to odnoszę wrażenie, że 'Bunkier Arena' skończy podobnie..
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

poka poka... kto wie, czy dzięki temu nie staniemy się zupełnie przypadkiem posiadaczem najładniejszej hali sportowej w Polsce, zamiast sklepów wstawimy trybuny, telebimy już wiszą - jak znalazł.. więc nie taki diabeł straszny... no i w centrum miasta i z parkingiem - starostwo się przekręci ;)

PS. Nie widzicie, że dla Miłka to złoty interes, tak samo jak Osiedle Szklary - przecież tam działki i domy zeszły na pniu
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kryk »

Co niektórzy nie zauważyli chyba, że żyjemy w epoce kapitalizmu. Przecież CA jest prywatną inwestycją i jej właściciel może zapraszać sobie na jej otwarcie kogo chce. To tak jakby ktoś z Was otwierał np sklep osiedlowy i nie zrobił bankietu dla okolicznych mieszkańców ;)

Poza tym imprezy związane z otworzeniem CA będą dwu dniowe. Przez całą sobotę będą koncerty na błoniach. I to dla wszystkich :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Mi sie wydawalo, ze zyjemy w czasach kiedy to w zlym guscie jest dzielenie ludzi na kategorie typu lepszy czy gorszy. Tobie widocznie dalej przeszlosc w glowie i poza samym "konsumpcjonizmem" widzisz samo zuo.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kryk »

Panie JimiKILLER - trochę się zagalopowałeś w tych swoich analizach. Nic nie pisałem o "konsumpcjoniźmie" ani o podziałach klasowych, tylko o wolności wyboru każdego przedsiębiorcy.
Naprawdę nie widzę żadnego problemu w tym, że ktoś robi osobną imprezę dla wybranych przez siebie gości, a drugą dla każdego, kto ma tylko ochotę przyjść i się pobawić.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Jak juz jestesmy per Pan to przeczytaj prosze ten tekst ktory zacytowalem w pierwszym poscie tego tematu bo do niego sie odnosze pozatym napisalem, ze takie stawianie sprawy jak to jest ukazane w powyzszym cytacie jest "najmniej" w zlym guscie.
Tak skomplikowana wejściówka, to na lubińskich salonach absolutna nowość. Miejscowi luminarze z niecierpliwością czekają na przesyłkę z zaproszeniem. Jej otrzymanie ma bowiem świadczyć o prestiżu adresata, a także potwierdzać jego wysoką rangę społeczną.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Ktoś tu wylewa swoje żale bo zaproszenia nie dostał, a uważa że mu się należy.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM