Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

Dale Cooper pisze:A Ty co takiego robisz dla Lubina?
A co mam niby robic? ja pracuje kolego dla siebie i na siebie. Nie jestem politykiem i nie kandyduje, jezeli juz ktos miesza sie w polityke to niech wywiazuje sie z obietnic. Ja mam umowe o prace i na niej sie skupiam.
Prawda jest taka, ze w Lubinie zadna ze stron nie wywiazuje sie z umowy zawartej ze spoleczenstwem co oznacza, ze nalezaloby podziekowac twierdzy Urzedu Miejskiego jak i Starostom.

Tylko pytanie gdziez ta alternatywa? nie ma.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Pierwsze primo: Na tym zdjęciu są nie tylko politycy.
Drugie primo: Wiele osób tutaj ma swoje życie, a jednocześnie stara się coś robić dla swojego miasta.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Dale Cooper pisze:Pierwsze primo: Na tym zdjęciu są nie tylko politycy.
byla juz mowa o tym...cos strasznie drazysz ten temat...czyby ktos z twoich bliskich byl na jakims zdjeciu?
Dale Cooper pisze:Drugie primo: Wiele osób tutaj ma swoje życie, a jednocześnie stara się coś robić dla swojego miasta.
co wcale nie znaczy ze wszyszy musza to robic. ja nie mam obowiazku robienia czegos dla swojego miasta za to mam prawo krytykowac i rozliczac politykow ktorzy biora pieniadze za to zeby cos (pozytywnego oczywiscie) dla miasta robic.

skoro zadales to pytanie to powiedz co ty takiego robisz dla Lubina (bo rozumiem ze skoro je zadales to widocznie masz moralne prawo do niego)?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

if_ona,
A Hutnicza, to już nie Hutnicza. To teraz Aleja Zasłużonych.
tak mi się przypomniał tekst Smolenia z kabarertu " idę sobie, patrzę A-LEJĄ ZASŁUŻONCH"

polar21,
co ty takiego robisz dla Lubina (...) masz moralne prawo do niego
no dba o pożądek na oficjalnym forum, to już coś ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

tomi pisze:[polar21,
co ty takiego robisz dla Lubina (...) masz moralne prawo do niego
no dba o pożądek na oficjalnym forum, to już coś ...
no to zes walnal!!!
czyli caly Lubin jest wdzieczny (albo powinien byc) Dale Cooperowi za jego czasem nieobiektywne moderownie na forum :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

czyby ktos z twoich bliskich byl na jakims zdjeciu?
Będę drążył temat, bo dokładnie na tych zdjęciach znajduje się bardzo bliska mi osoba i strasznie mnie irytuje, że jest CAŁKOWICIE BEZPODSTAWNIE obrażana przez pierwszego lepszego użytkownika forum, który w temacie powiat/miasto wie tyle co usłyszał w TVL albo przeczytał w Poradniku Domowym.
Bardzo bym prosił o konkrety, a nie takie teksty:
stado nierobow i z jednej i z drugiej strony.
czyli caly Lubin jest wdzieczny (albo powinien byc) Dale Cooperowi za jego czasem nieobiektywne moderownie na forum :)
Dziękuję za docenienie mojej pracy ;) Bardzo mi miło.
Oprócz tego jestem cały czas zaangażowany w życie kulturalne Lubina.

Mało? Dużo? Zawsze coś.

Ale nie mnie tu mamy rozliczać.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: if_ona »

obrażana przez pierwszego lepszego użytkownika forum, który w temacie powiat/miasto wie tyle co usłyszał w TVL albo przeczytał w Poradniku Domowym.
Mógłbyś sprecyzować, o którego pierwszego lepszego użytkownika forum chodzi, bo się pogubiłam?
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

Dale Cooper pisze:Pierwsze primo: Na tym zdjęciu są nie tylko politycy.
No to skoro już koniecznie chcesz tak drążyć temat, to zgodnie z polskim prawem - w miejscu publicznym - jeśli osoba na zdjęciu nie jest jego głównym elementem i stanowi tło, to nie może zabronić publikacji. Np. fotografując tłum nie trzeba pytać wszystkich o zgodę, ani nikt nie może zakazać publikacji zdjęcia tylko z tego powodu że jest gdzieś tam w tłumie.

W praktyce sprowadza się to do tego że jeśli na zdjęciu są więcej niż 3-4 osoby, to ktoś kto nie jest głównym tematem zdjęcia nie ma szans na zabronienie publikacji.

A co do "nierobów", to już jedna taka sprawa w sądzie jest - dokładnie o to samo!!!. Ktoś tu widocznie jest bardzo wyczulony na tym punkcie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

MarDro pisze: No to skoro już koniecznie chcesz tak drążyć temat...
Dale Cooperowi raczej nie chodzi jednak o osobe drugoplanowa biorac pod uwage ze sie strasznie zirytowal tym cytatem, opsiujacym generalnie naszych politykow:
stado nierobow i z jednej i z drugiej strony
wiec po pierwsze: kwestia fotografowania osob publicznych zostala juz wyjasniona i nie ma co tu dalej drazyc (wyobrazacie sobie ze jak jakas gazeta chce ujawnic afere to musi najpierw spytac polityka ktorego chce oskarzyc czy moze np. pokazac jego zdjecie na ktorym widac jak przyjmuje lapowke? niedorzeczne...)

po drugie: ta opinia moze byc krzywdzaca, jednakze nie dziwie sie ze wiekszosc Polakow takim lub podobnym mianem okresla nasza klase polityczna bo przyklad ida z samej gory (prezydent, premier) az po najnizsze szczeble samorzadowe (doskonale widac to w lubinskim bagienku politycznym).

@Dale
jesli TVL, portal lubin.pl i Poradnik Domowy - to nieobiektywne media to prosze podaj mi w takim razie obiektywne medium gdzie bede mogl przeczytac o bliskich Ci politykach, bo widze ze roscisz sobie prawo do prawdy.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

polar21 pisze:Dale Cooperowi raczej nie chodzi jednak o osobe drugoplanowa biorac pod uwage ze sie strasznie zirytowal tym cytatem
Mi chodziło o to, że na tym zdjęciu są albo osoby publiczne, albo drugoplanowe, więc tak czy siak zgodnie z prawem nikt jego publikacji zakazać nie może.

Podnoszenie awantury o jego publikację jest (było by) tylko biciem piany.
polar21 pisze:ta opinia moze byc krzywdząca
Owszem, jednak tutaj na forum reakcja moim zdaniem znacznie przesadzona.

Tym bardziej że ta opinia nie jest tak do końca bezpodstawna, bo co się dzieje w naszym bagienku to każdy widzi.

Śmieszy mnie to po prostu.
Zaraz witać kto tutaj "ma powiązania" :D
Wystarczy wypowiedzieć "magiczne słowo" i zaraz się sami ujawniają.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM