Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Witam :D Zauważyłem że tu tylko komputery, muzyka, sport... a gdzie coś dla fanów literatury? :D
jakie książki lubicie czytać? Co ostatnio czytaliście? jakie polecacie?

ja ostatnio miałem okazję dorwać się do nowości pod tytułem MIASTO SŁOŃCA autorstwa Davida Leviena (autor scenariusza do min. Ocean's 13 albo czuwał nad produkcją genialnego w mojej opinii 'ILUZJONISTY'

O czym to?
Dwunastoletni Jamie Gabriel wsiada na rower, aby jak co rano rozwieźć gazety na przedmieściach Indianapolis. Nie wraca już do domu...

Czternaście miesięcy później zrozpaczeni rodzice powoli tracą nadzieję na odnalezienie syna. Przygnębieni bezczynnością policji która nie może (albo nie chce...) odnaleźć chłopca, znajdują iskierkę nadziei - prywatnego detektywa, który może być ich ostatnią szansą.
link ze strony wydawcy tutaj źródło Miasto Słońca www

Generalnei wolę dobry thriller od przeciętnego horroru, który ostatnio istny zalew. Nie ukrywam, skusiła mnie tez niska cena jak na nowość rozchwytywanego pisarza w Hollywood (28zł :D ).
Dobry klimat, brak przesłodzonej rzeczywistości i cukeirkowych bohaterów (ja tego nie cierpię!!!) - za to duzo mocnego realizmu, akcji i nieprzewidywalność. Wątek twardego detektywa ale także dramat - rozbita rodzina, załamanie, wiele emocji.... Fajna lekturka dla panow i dla pań.
pozdro
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: knight-rider »

ponad 1,5 roku temu miałem okazję przeczytać "marley i ja", obecnie pojawił sie film na podstawie ksiązki, oczywiscie ksiażka 100 razy lepsza.

Polecam także "Zaklęcie dla kameleon", książka zaliczona juz kilka razy, wciąga.

pzdr
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM