Nowy(a) na forum

W końcu ubiegłego roku(2008) ulitowano się nad mieszkańcami ul.Modrzewiowej i na odcinku ulicy z numerami parzystymi wybudowano wiele miejsc parkingowych i nowy chodnik.Czekalismy na to wiele dlugich lat.Chwała za to decydentom i wykonawcom.Niestety na wykonawcach kładzie cień pozostałość po wykonananej pracy.Przy ulicy był porośniety trawą plac,prawdopodobnie własnośc Parafii św.Jana Bosko,w miare równy,wykorzystywany kiedys przez kościól na organizowanie festynów.Panowie budowniczowie chodnika i miejsc parkingowych wykorzystali plac w całości na magazyn materiałów i rozjeździli go precyzyjnie.Oczywiście za przyzwoleniem kierownictwa tej budowy,potem zwinęli majdan,pozbierali resztki materiałów,miejscami zagłaskali plac i zniknęli.A nam mieszkańcom pozostał wspaniały widok z okien,prezentowany na załączonej fotografii.
http://i42.tinypic.com/15xu03q.jpg[/IMG]
I teraz pytanie ostateczne:czy ktos potrafi odpowiedzieć jaka jest nadzieja na przywrócenie owego placu do stanu używalności??Gdzie był nadzór tej pracy,bo takie rozjeżdzenie terenu świadczy o marnych umiejętnościach kierownictwa a także operatorow sprzetu ciężkiego.Co oni by zrobili,gdyby nie mieli tyle miejsca do dyspozycji??
Pewnie nikt mi na to nie odpowie,ale przynajmniej sobie ulżyłem.
http://i42.tinypic.com/15xu03q.jpg[/IMG]
I teraz pytanie ostateczne:czy ktos potrafi odpowiedzieć jaka jest nadzieja na przywrócenie owego placu do stanu używalności??Gdzie był nadzór tej pracy,bo takie rozjeżdzenie terenu świadczy o marnych umiejętnościach kierownictwa a także operatorow sprzetu ciężkiego.Co oni by zrobili,gdyby nie mieli tyle miejsca do dyspozycji??
Pewnie nikt mi na to nie odpowie,ale przynajmniej sobie ulżyłem.
Jurecki
Maniak

Stały bywalec

Weteran

No rzeczywiście sobie jedynie ulżyłeś kolego - nie ma jakiejkolwiek nadziei, że jakakolwiek osoba decyzyjna zagląda na to forum.
No podejrzewam, że jak się zbliżają wybory to może ktoś (ale co najwyżej jakiś asystent) zaglądnie na dział Polityka Miasta i wklei jakiś tekst z ulotek wyborczych - no może... może.. poczyta co forumowicze piszą na jakiś temat wyborczy.
Tak czy inaczej witaj na naszym forum
No podejrzewam, że jak się zbliżają wybory to może ktoś (ale co najwyżej jakiś asystent) zaglądnie na dział Polityka Miasta i wklei jakiś tekst z ulotek wyborczych - no może... może.. poczyta co forumowicze piszą na jakiś temat wyborczy.
Tak czy inaczej witaj na naszym forum
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Nowy(a) na forum

O basenie to sie od czasu do czasu wspomina.Podejrzewam jednak,że będzie budowany na przedłużeniu sali sportowej szkoly nr 8.Widziałem jak faceci robili jakies odwierty na placu bez nawierzchni.
Ale znając naszych decydentów obawiam się,że basen podobnie jak hala sportowa utknie na etapie kłótni.
Teren przedstawiony na zdjęciu jest podobno w gestii kościoła obok ,więc myslę że proboszcz patrząc z okna plebanii móglby powalczyc o jego wyrównanie.
Swoja droga wspaniałe niechlujstwo prezentuja wykonawcy.No, ale jaki pan taki kram.
Ale znając naszych decydentów obawiam się,że basen podobnie jak hala sportowa utknie na etapie kłótni.
Teren przedstawiony na zdjęciu jest podobno w gestii kościoła obok ,więc myslę że proboszcz patrząc z okna plebanii móglby powalczyc o jego wyrównanie.
Swoja droga wspaniałe niechlujstwo prezentuja wykonawcy.No, ale jaki pan taki kram.
Jurecki
Weteran

wiesz, może zgłoś ten temat do lubińskich mediów mailem/telefonicznie do portali oraz telewizji lokalnych (jak mówiłem forum to niestety za malo) - czesto to w takich drobnych sprawach pomaga - osoba odpowiedzialna się zawstydzi i czasem szybko zalatwi sprawę
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Nowy(a) na forum

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość