Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
TO SKANDAL !!!

Post autor: untrue »

Inaczej tego nazwac nie można. Na ulicy Hutniczej są takie dziury, ze malo co mi kola nie urwalo. Codziennie jadac do pracy musze wykonywac slalom, ktory nie jest bezpieczny. Nikt nie reaguje, moze ktos chcialby cos w tej kwestii zrobic. Moze jak zablokujemy ta ulice na godzine to moze ktos sie w koncu obudzi ????
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: adi123123 »

Potwierdzam, z reszta wystarczy popatrzyc , a nie mowie juz przejechac sie ta droga.Jana Pawla w okolicy skrzyzowania kolo BP tez nie lepiej wyglada.Z jednej strony pozwalane pacholki odgradzajace,a z drugiej wyrwy w asfalcie na pol kola.Co komu ta droga przeszkadzala??znam naprawde "lepsze" odcinki w Lubinie
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybolek »

przecież remontują tą drogę, więc w czym problem?
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)

Grupa trzymająca miotły :kosa:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Remontuja jedna czesc drogi a druga staje sie nieprzejezdna bo ruch na niej sie podwoil ze wzgledu na zamkniecie remontowanej czesci. Mogliby wziasc paru chlopa z lopatami i niech te dziury zasypia, midzy 2-3 w nocy nie ma ruchu...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: daydream »

Spokojnie. Wiadomo, że po zimie są dziury. Całe mnóstwo jest ich w Lubinie. Na różnych ulicach. No trzeba to przeżyć. Dobrze jest, że po tych mrozach roboty znowu ruszyły.
daydream
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Proponuję po prostu wyjść z domu 5 minut wcześniej i jechać troszkę wolniej niż zwykle. No chyba że takie KORKI w Lubinie, że przejechać się nie da...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ludzie co z Wami ?

Czyli jak są dziury to wystarczy je omijać ?
Jak urzędnik bierze łapówkę, to OK może jest biedny ?
Jak mąż bije żonę, OK pewnie zupa była za słona ?
Jak pracodawca gnoi kolegę z pracy, OK dobrze, że to nie mnie ?

Na takie rzeczy trzeba reagować. W innych miastach byłoby to nie do pomyślenia a dlaczego ? Bo tam mieszkańcom nie jest wszystko jedno co się dzieje w ich mieście...

To jest zas...y obowiązek służb miejskich, taką mają pracę i z niej powinni być rozliczani ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Człowieku co z Tobą?

Zima się jeszcze nie skończyła, mrozy na pewno jeszcze będą więc łatanie dziur na raty mija się z celem.

Żeby rozpocząć naprawę potrzebny jest pewnie jakiś wniosek, który zakładam że już wpłynął do starostwa, następnie muszą znaleźć się pieniądze, następnie zostanie ogłoszony przetarg i dopiero wtedy zaczną się naprawy. Uwierz mi, Zarząd Dróg Powiatowych (bo do niego należy teraz Hutnicza) nie siedzi z założonymi rękami.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

A kto mi zapłaci za naprawę zawieszenia ?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Jak w przedszkolu :D Kto Ci każe jeździć samochodem do pracy? Możesz iść na piechotę, autobusem albo pojechać inną drogą. Jak mi opona w rowerze pęknie to też ma mi ktoś zapłacić za naprawę? :D Bez jaj :D
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

untrue ma 100% racji, a kto krytykuje sam nie jest aktywnm kierowcą albo nie poniósł strat (jeszcze!) według moich informacji zgodnie z prawem droga powinna być przejezdna i spełniać minimalne parametry - nawet jeśli jest remontowana, jeśli chodzi o dziury to powinny być łatane natychmiast a nie na wiosne, dokładnie jak kolega pisze - 3-4 pracowników z nagrzewnica asfaltu i łopatami o 3-4 w nocy i po sprawie - przetapia się uszkodzony asfalt z dziury i łata prowizorycznie to są minimalne koszty w porównaniu z dokonywanymi inwestycjami ale takie zaniedbania to w Lubinie i w regionie normalka, podejrzewam, że ekipa remontowa jest wysyłana tylko wtedy kiedy jakiś oficiel zrobi sobie kuku z autkiem w drodze do biura i podniesie szum a oto moje konto na naszych drogach: - uszkodzony amortyzator (wymiana 2 sztuk) - uszkodzone przednie zawieszenie - wybita przednia szyba (fragmentem wykruszonym z dziury wyrzuconym przez inny samochód - niewiarygodne, ale prawdziwe) moje straty na lubinskich dziurach z ostatnich 2 lat: okolo 2000 zł + mnóóóóstwo czasu ps. zgodnie z prawem za te uszkodzenia odpowiada zarządca drogi - w praktyce trudno udowodnić swoje przed sądem - do tego dochodzi czas i koszta sądowe - ja odpuściłem Cytuje: "Jak mi opona w rowerze pęknie to też ma mi ktoś zapłacić za naprawę?" Tak, prawo stanowi, że jeśli sobie uszkodzisz rower z powodu dziury w drodze, masz możliwość dochodzenia swojej szkody przed sądem.
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

W weekend postaram się dostarczyć info z pierwszej ręki na ten temat.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: el_Toro »

Może warto by było wsadzić w auto (o skoku zawieszenia 2 cm i na niskim profilu opony) jakiegoś gryzipiórka odpowiedzialnego za drogi i powozić go przez 8 godzin po mieście.
Jakby mu plomby powypadały to by zrozumiał.
Podziwiam "tunerów" lubińskich za ich zapał do robienia sobie krzywdy na naszych drogach.

Nie dają rady zawieszenia w autobusach i ciężarówkach a co dopiero w autach osobowych.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: biedronella »

Od pół roku zyje we wroclawiu i powiem szczerze ze narzekanie na lubinskie drogi nie jest calkowicie uzasadnione. z tego co udaje mi sie zaobserwowac( a bywam w lubinie) miasto wciaz sie rozwija, buduje, naprawia....korkow w lubinie tez nie ma zadnych:):) ja do pracy we wroclawiu jade ponad godz:) autobusem 2:) wiem ze nie moge porownywac wroclawia z lubinem, aczkolwiek proponuje zwrocic uwage, iz wroclaw w remoncie jest zawsze, o kazdej porze roku i w kazdym momencie a efektow i tak nie widac. w lubinie zmiany sa. i zazwyczaj na lepsze. pozdrawiam:)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

No nareszcie jakieś głosy rozsądku się pojawiły w tym wątku ;)

Co do Wrocławia to nie ma co porównywać ale w Lubinie też jest bardzo tłoczno, zwłaszcza jak ludzie wracają z pracy. Na wysokości stacji BP nieraz 3 zmiany świateł trzeba czekać...
Aut przybywa a parkingów nowych nie ma... Spróbuj zaparkować na ulicy Tysiąclecia, kilka razy trzeba objechać osiedle żeby coś znaleźć, dlatego ludzie stają na ulicy...
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM