Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krzys55 »

mancini to jak możesz to podaj nazwę swojej firmy z siedziba gdzie się znajduje bo chciał bym wiedzieć co to za firma i może bym złożył kiedyś tam swoje podanko
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: mancini »

To ze sie mowi ze nie ma przyjec to tez tak nie do konca caly czas na kopalnie sa przyjmowani nowi.

krzys55 idzie PW
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Ci co mają dobre ukłądy z ludźmi na odpowiednio wysokich stanowiskach dostaną pracę mimo wszystko. Podejrzewam, że przyjmą też parę osób o bardzo potrzebnych na dole kwalifikacjach. Jednak w tym roku nabór będzie raczej skromny i wszyscy Ci co liczyli na szczęście czy na to, że wejdą za ojca górnika itp, raczej odejdą z kwitkiem.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krzys55 »

mancini to to ja tez wiem ze co jakiś czas sa przyjęcia na kopalnie ale naprawdę jest ciężko wiec dlatego tez chcę spróbować do jakieś spółki i chce żebyś mi napisał nazwę i siedzibę twojej firmy może bym tam złożył podanie
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

gombey co do przeniesienia to wszystko po trosze, z jednej strony brak perspektyw z drugiej strony z moim doświadczeniem i wykształceniem to zarobki spokojne miałbym większe. co do przełożonych, to najmniej, po prostu sobie na pewne rzeczy nie pozwolę i tu mam raczej spoko, najgorsze jest to że się wogóle nie rozwijam, tkwię w miejscu i to mnie dobija. generalnie nie jest źle no ale ....

na razie wszyscy oczekują na jakiekolwiek decyzje, przyjęcia praktycznie wstrzymane, dodatkowej kasy brak, czekamy ...

co do pisanych i nie pisanych umów to nie są one do końca nielegalne, wystarczy umowa o współpracy i tyle :(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

gombey pisze:W końcu w ZG inżynierów nie trawią.
Mnie trawią, a nie miałem żadnych znajomości :)

PS Co rozumiesz pod okresleniem "ZG"?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

JasioJasio na górniczym jest troszkę inaczej, b. duża rotacja

a z tymi znajomościami to też nie przesadzaj ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

JasioJasio

ZG - Zakłady Górnicze - to chyba oczywiste :) Nieistotne czy Lubin, czy Rudna, czy Polkowice-Sieroszowice. Cóż.... wyjątek potwierdza regułę :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

gombey własnie, że istotne :)
Oczywiście ZG to skrót od Zakłady Górnicze, ale zwrot "zetgie" zwyczajowowo określa ZG "Lubin".

Przy okazji mojej kopalni polecam stronkę Rejonu Głównego:

www.rejonlg.blox.pl

najwięcej tu oczywiście informacji towarzyskich pracowników Rejonu ale są też artykuły o tradycji górnictwa, stopniach górniczych itp.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Coś skromnie tam ostatnio. Jeszcze do niedawna było więcej tych ofert.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
?

Post autor: kamil_23 »

mam pytanko do jasio jasio albo ogólnie kto bedzie wiedzial:)czy aby nabyc prawa do tego zeby mozna bylo zrobic uprawnienia na maszyny gornicze i w ogóle żeby można bylo się dostać na oddział górniczy wystarczy mieć same ukończenie szkoły górniczej czy trzeba mieć jeszcze zdany egzamin na tytuł technika górnika???
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Odpowiedź jest w przepisach:

http://bap-student.lex.pl/serwis/du/2002/0755.htm

Załącznik 1 (jest zaraz za paragrafem50) precyzuje jakie warunki należy spełnić aby ubiegać się o upowaznienie do obsługi samojezdnych maszyn górniczych w kopalni czyli żeby zostac operatorem. Dokładnie to pozycja 6 i 7.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kamil_23 »

wielkie dzięki pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

byłem dzisiaj na rozmowie o prace i nie wygląda to kolorowo. Ogolnie trzeba miec ukonczona szkole np. mckk kierunek gornictwo (nie znam dokladnej nazwy), gdzie wysyla nas kopalnia, podczas tego zjezdzamy na praktyki do kopalni (aha i ta szkola trwa rok, tryb dzienny, platna), do tego najlepiej jest zrobic kurs operatora maszyn. Pozatym wejdzie niedlugo nowa ustawa, ktora wniesie konkurs, czyli kazdy kandydat bedzie dostawal pkt. za umiejetnosci i ukonczone kursy. Miejsce w kopalni dostaje ten, kto zdobedzie najwiecej pkt, oczywiscie. Jesli zaniesiecie tam tylko CV i list motywacyjny to zamieszcza go w bazie danych, ale i tak nie macie na co liczyc. Ogolnie do marca nikogo nie przyjmuja, wrecz przeciwnie tylko zwalniaja, a z koncem marca czas pokaze. informacje sa prosto ze zrodla.
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot], Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM