Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Gdzie dokładnie składa się papiery na Lubin, Polskowice i Rudną ? I czy trzeba osobiście, czy ktoś może mi podrzucić ?
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Już ktoś to nieco wcześniej pisał. Na Lubin składasz na szybie Lubin Główny (jest to drugi szyb po wyjeździe z Lubina w kierunku Polkowic. Poznasz po wysokiej, szklanej wieży). Jest tam budynek biurowy i w nim są registratura i kadry. Na Polkowice-Sieroszowice na szybie SW-1 (wyjeżdżasz z Polkowic w kierunku Zielonej Góry i po chwili widać już taki żółty szyb po prawej stronie, zaraz obok drogi). Wchodzisz do budynku i masz 2 przejścia - do zakładu i do zarządu czy jakoś tak. Wybierasz to drugie i przechodzisz do kolejnego budynku a potem to już zapytaj strażnika :) Papiery na Rudną składa się na Rudnej Głównej (jadąc do Polkowic od strony Lubina skręcasz za stacją Lotosu w prawo i kierujesz się na Rudną, przejeżdżasz przez las a potem już znajdziesz :) ). O ile dobrze pamiętam nie idziesz do tego wysokiego biurowca tylko do niskiego, podłużnego, zielonego budynku obok stołówki i stacji sejsmicznej.

Dokumenty możesz zanieść osobiście, dać komuś, żeby zaniósł lub nawet przesłać pocztą :)
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Huh, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. ;)
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Witam ponownie. Ostatnio doszły mnie słuchy, że przyjęcia do ZG zostały wstrzymane z powodu kryzysu. Tym, którym skończyła się pierwsza umowa będzie przedłużane na czas określony a nie tak, jak było do tej pory, na stałe. To prawda czy ściema? Pozdrawiam
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

gombey po pierwsze umowa na czas nieokreślony była przedłużana po drugiej na określony chyba, że umiałeś przekonać dyrektora, po drugie to prawda co mówisz, że kryzys ograniczył przyjęcia, dodatkowo przedłużania emerytom ma nie być itp itd, dużo by opowiadać ...

PS: witam ziomala z uczelni hehe,
jak składasz papiery to lepiej nie chwal się studiowaniem, wbrew pozorom to nie jest atut!
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krzys55 »

ja mam zrobione kursy spawacza 311 i 111 byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i nic kazali czekać i już tak czekam od 4m-cy i nic chcę się dostać tez do jakieś firmy tylko nie wiem do jakiej jaka jest dobra z której można póżniej przejść do KGHM-u i jak płaca na początek wiem ze w firmach nie ma kokosów ale chciałbym wiedzieć ile na początek się dostaje na łape czekam na odpowiedz dzięki z góry
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: malyyy »

Tak trochę OT...
Spawasz tak samo, jak piszesz? Wszystko jednym ciągiem? Chociaż przecinki byś dorzucił gratis :|

Żeby nie było całkowicie OT - faktycznie lepiej się nie chwalić studiami. I to składając papiery nie tylko w KGHM - to samo w VW, SITECH etc.
[ malyyy ...jest ten świat! ]
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

krzys55 Ty jeszcze krótko czekasz :) Znam ludzi co po rok lub więcej czekali i to w czasach dobrych dla KGHMu więc bądź cierpliwy. Póki co jest kryzys więc przyjęcia mocno ograniczyli, ale po każdym dołku jest odbicie więc na pewno coś się za jakiś czas ruszy. Co do firm to unikaj firm z Grupy Kapitałowej KGHMu (np Pebeka, ZANAM) bo ponoć mają podpisane jakieś umowy z ZG i przez bodajże 2 lata od momentu jak zwolnisz się z takiej firmy, kopalnia nie może Cię przyjąć. Co do spółek zewnętrznych niech lepiej wypowiedzą się inni :) Płace raczej marne.

Co do przedłużania umów to chyba wszyscy znajomi mieli dobre układy z dyrektorem, bo po pierwszej umowie od razu dostawali na stale :) Z tego co mi mówił zaprzyjaźniony "kopalniak" to po skończeniu się umowy na czas określony zwalniają ludzi i... ponownie przyjmują na czas określony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale potwierdzają to też inni znajomi zatrudnieni na różnych ZG. Co do ograniczenia przyjęć z powodu kryzysu to... mi to żadnej różnicy nie robi, bo i w dobrobycie wrota szybowe były dla mnie zamknięte :(
Hmm... ziomala z uczelni? Czyżbyś też studiował na PWr? :) Co do chwalenia się studiowaniem to różni ludzie różnie mówią, ale... coś w tym jest. Generalnie to nasz kochany region nie sprzyja ludziom o tego rodzaju aspiracjach. Ci co wybrali karierę inżyniera a nie pracownika fizycznego (oczywiście nic nie mam do pracowników fizycznych) i nie mieli odpowiednich układów by wcisnąć się do KGHMu czy VW po prostu wyjechali do większych miast, gdzie i dla wykształciuchów są jakieś perspektywy :) Pozdrawiam
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

po pierwsze nie muszą zwalniać ludzi tylko po prostu umowa na czas określony przestaje obowiązywać, teraz mówi się wprost, emeryci na emeruture a zatrudnieni na czas określony odpadają, to co prawda nie są zwolnienia ale jest to znaczne zmniejszenie zatrudnienia, niestety.
sytuacja jest poważna i szczególnie trudna dla ludzi bez 'pleców'. do niedawna przyjmowali powoli ale jednak, niektórzy nowi czekali i rok na oferte, ale teraz jest niewiadoma.

co do pwr to pewnie się widujemy bo kierunek ten sam, tylko ja kończę mgr a ty jesteś na inż ;) gdyby nie staż pracy to już dawno pożegnałbym się z kopalnią, ale cóż, wytrzymam :)
pozdrowionka :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

no tak tylko w tam tym roku złożyłem 2 razy podanie i 2 razy bylem na rozmowie i zostałem za kwalifikowany ale ile razy bylem na rozmowach w 2007r chyba z 6 raz i nic to samo słyszałem co zawsze (został pan zakwalifikowany i proszę czekać na telefon) i nic już chyba dam sobie spokój...!!!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

spawacz to akurat nie jest fach który jest 'poszukiwany', generalnie to górnicy, mechanicy, elektrycy, są "brani". Najlepiej z uprawnieniami i doświadczeniem a i to niestety nie jest gwarancją sukcesu.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

krzys55: Nie jesteś sam... mi też nie wyszło z kopalnią. Może jakby nie nadszedł kryzys to bym się doczekał, ale póki co jest lipa w KGHMie i nie ma co ukrywać... jesteśmy po prostu pechowcami :( Na Twoim miejscu zatrudniłbym się jako spawacz gdzieś indziej (byle tylko nie w jakiejś spółeczce co ma podpisaną tą umowę z ZG o której pisałem wyżej) i zdobył odpowiedni staż i doświadczenie. Zrobiłbym też kursy na pozostałe metody spawania (no... chyba, że masz wszystkie - nie znam się na tym :) ). Kryzys nie będzie trwał wiecznie bo po każdym dole musi być odbicie. Jak minie będziesz już niezłym fachowcem i bez problemu znajdziesz dobrze płatną pracę jak nie w kopalni to w innej dobrej firmie lub zagranicą. Tak w ogóle to na których ZG byłeś na rozmowie?

tomi: Czemu pożegnałbyś się z kopalnią? Jakaś lepsza praca, czy może przełożeni krzywo patrzą na to, że masz lepsze wykształcenie od wielu z nich? :) W końcu w ZG inżynierów nie trawią.

Jedyną gwarancją sukcesu w KGHMie są dobre znajomości. Zarówno by się dostać jak i by potem pójść wyżej. Smutne ale prawdziwe :(
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

gombey składałem tylko na ZG rudna.NO mam tylko na te dwie metody jak pisałem wcześniej.A do jakieś spółki bym poszedł zrobić doświadczenie i staż tylko z tego co się dowiadywałem to nie oficialnie kopalnia ma podpisana umowę tylko z PeBeKą .A to się dowiedziałem od związków. A z tego co czytałem wyżej to jest parę firm (PUGIB,ZANAM)wiec teraz to już nie wiem.A czy ktoś wie, czy zna ludzi co robią w jakieś firmie ile dostają na łapę na początek bo bardzo mnie to interesuje...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: mancini »

Ludzie nie ma czegos takiego jak podpisana umowa miedzy KGHM i PBK i nie moze byc !!!!!! To jest niezgodne z prawem !!!!!

To jest niepisana umowa na "gebe" ze KGHM nie bedzie bral "wyszkolonych" pracownikow "swojej firmy corki".

Firmy tez tak chetnie nie przyjmuja na zawolanie. Kombinat nawpuszczal na dol mase firm ( z korzyscia dla siebie duzo firm duza konkurencja ) wymusza na firmach aby schodzily z ceny co przeklada sie nizsze zarobki. Pracuje w takiej firmie 5 lat i widze na kopalni co sie dzieje.

Jesli chodzi o zarobki to tam gdzie ja pracuje to tak na "lape" mozna dostac kolo 2000 oczywiscie +- zaleznie od stazu i cos ie robi. Ale mozna i wyciagnac ponad 3000 na "lape" ( ale tu juz wchodza soboty i niedziele + staż )

U mas na razie brak przyjec, wszyscy czekaja na decyzje KGHM ( slyszy sie o prowadzeniu ponownie trzech zmian ) co za tym idzie serwisu na dole kopalni. Kopalnia coraz bardziej liczy sie z kazda zlotówka, nie to co kiedys, ze liczyly sie tylko tony nie wazne jakim kosztem ale mialy byc tony :D Tnie koszty gdzie sie da ( na serwisach, firmach obslugujacych kopalnie )
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Pisana czy niepisana ale jest. Nie przyjmują z PeBeKi i jeszcze paru innych firm, a na jakiej zasadzie to robią to już wszystko jedno. Zresztą, teraz to wszystko się powywracało i nie wiadomo czy kogokolwiek przyjmują. Tak w ogóle to jak się ma obecna sytuacja z zatrudnianiem w ZG do absolwentów tych policealnych szkół górniczych w MCKK ? Czy pomimo trudnej sytuacji zostaną przyjęci tak jak im obiecano czy może zostanie wszystko odłożone na czas "bliżej nie określony" ?
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM