Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

Przede wszystkim, nieminiaturowymi schodami ruhomymi, foodcortem, ilością bankomatów powyżej jednego i jeszcze kilkoma mało istotnymi szczegółami 
Początkujący

A ja mam serdecznie dosyć kloców zwanych galeriami,zwłaszcza w rynku,niestety ale ktoś tam ma rację tam nie ma miejsca na parkingi niech lepiej zrobią porządny ryneczek ala Polkowice a nie jakieś galerie,galeria już jedna powstaje,jedna z największych w Polsce po co kolejne ?
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum

Od jakiego rozmiaru schodów przybytek jest galerią?nieminiaturowymi schodami ruhomymi
foodcortem,
Tu ok, był EFEZ, została tylko kawiarnia i cukiernia
W Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu i w Galerii Piastów w Legnicy jest po jednymilością bankomatów powyżej jednego
A tak w ogóle to niby nie należy offtopować, ale skoro moder się udziela, to można
Weteran

Mój post był napisany z wielkim przymrużeniem oka. Mam dość bliski ogląd jeśli chodzi o galerie różnego typu (praca). A z tym że w rynku nie powinno być galerii zgadzam się w 100 procentach, bo to oczywista oczywistość.
Co do srebrnej promenady, czy galerii piastów, to nie są miejsca gdzie można spędzić dłuższy czas w poszukiwaniu jakiejś szmaty czy prezentu, a w galerii dominikańskiej jest to już możliwe. O takie mniej więcej porównanie mi chodzi.
Osobiście jestem zarówno zwolennikiem jak i przeciwnikiem takich miejsc, czasami lubię zjeść coś niezdrowego i obejrzeć film w klimatyzowanej sali z dobrym dźwiękiem, ale robiąc tam zakupy dostaję kręćka
pees
W galerii dominikańskiej są dwa bankomaty, jeden na zewnątrz a drugi wewnątrz zaraz obok
Co do srebrnej promenady, czy galerii piastów, to nie są miejsca gdzie można spędzić dłuższy czas w poszukiwaniu jakiejś szmaty czy prezentu, a w galerii dominikańskiej jest to już możliwe. O takie mniej więcej porównanie mi chodzi.
Osobiście jestem zarówno zwolennikiem jak i przeciwnikiem takich miejsc, czasami lubię zjeść coś niezdrowego i obejrzeć film w klimatyzowanej sali z dobrym dźwiękiem, ale robiąc tam zakupy dostaję kręćka
pees
W galerii dominikańskiej są dwa bankomaty, jeden na zewnątrz a drugi wewnątrz zaraz obok
Galeria Rynek buahah, zdaje się jeszcze przed wybudowaniem w mediach można było przeczytać, ze takie dziury są w innych miastach i odpowiada za nie spółka która miała wybudować galerie w Lubinie. Zrzucanie winy na Urząd Starostwa powiem szczerze jest zabawne:P
To jest niegospodarność, jak na moje oko powinno się to skończyć w sądzie jako działanie na szkodę miasta. Prezydent Lubina nawet nie raczył przeczytać Curriculum Vitae firmy. Najlepszym przykładem zabudowy rynku z Galerią jest Legnica, wcale nie trzeba daleko szukać.
Galeria Piastów i oraz remonty kamienic rynku są wysokiej jakości. U nas prze 20 lat postawiono kamieniczki już teraz całe zagrzybione...
To jest niegospodarność, jak na moje oko powinno się to skończyć w sądzie jako działanie na szkodę miasta. Prezydent Lubina nawet nie raczył przeczytać Curriculum Vitae firmy. Najlepszym przykładem zabudowy rynku z Galerią jest Legnica, wcale nie trzeba daleko szukać.
Galeria Piastów i oraz remonty kamienic rynku są wysokiej jakości. U nas prze 20 lat postawiono kamieniczki już teraz całe zagrzybione...
Nowy(a) na forum

He, he GRIDD tos z przykladem nie trafil, bo akurat Legnica jest przykladem tego, ze majac gdzies parkingi mozna galerie wybudowac, a nawet rozbudowac.
Natomiast prorokuje, SOKOLASTY, ze za trzy lata dalej temat bedzie sie ciagnal, a jego przedmiotem nie bedzie nasz piekny rynek, tylko ... dziura. A wina jak zwykle pewnie po srodku, a wszyscy sie beda na wzajem blotem chlastac, a najgorsze jest to, ze przy wyborach dalej beda o rynku gadac ... , a my biedacy musimy... komus zaufac ... .
Natomiast prorokuje, SOKOLASTY, ze za trzy lata dalej temat bedzie sie ciagnal, a jego przedmiotem nie bedzie nasz piekny rynek, tylko ... dziura. A wina jak zwykle pewnie po srodku, a wszyscy sie beda na wzajem blotem chlastac, a najgorsze jest to, ze przy wyborach dalej beda o rynku gadac ... , a my biedacy musimy... komus zaufac ... .
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Parking był obok Galerii proszę Pana, płatny. Na jego miejscu teraz powstała dalsza cześć Galerii z ... parkingami.Soprano pisze:He, he GRIDD tos z przykladem nie trafil, bo akurat Legnica jest przykladem tego, ze majac gdzies parkingi mozna galerie wybudowac, a nawet rozbudowac.
Wina po środku? Raczysz żartować? Kto zdrowy na umyśle bierze takiego inwestora wiedząc, ze odstawia takie numery. Toż nie życze Raczyńskiemu grać na giełdzie bo całe życie będzie tracił na "śmieciowych"
Sprawą oczywistą jest, że to wina Prezydenta - cała zabawa z pozwoleniami to jeden wielki absurd ot coś co pozwala ogłupić przykładowego Kowalskiego.
Maniak

GRIDD pisze:Parking był obok Galerii proszę Pana, płatny. Na jego miejscu teraz powstała dalsza cześć Galerii z ... parkingami.Soprano pisze:He, he GRIDD tos z przykladem nie trafil, bo akurat Legnica jest przykladem tego, ze majac gdzies parkingi mozna galerie wybudowac, a nawet rozbudowac.
Wina po środku? Raczysz żartować? Kto zdrowy na umyśle bierze takiego inwestora wiedząc, ze odstawia takie numery. Toż nie życze Raczyńskiemu grać na giełdzie bo całe życie będzie tracił na "śmieciowych"
Sprawą oczywistą jest, że to wina Prezydenta - cała zabawa z pozwoleniami to jeden wielki absurd ot coś co pozwala ogłupić przykładowego Kowalskiego.
No coz, parking moze i byl, ale teraz go nie ma, a wlasciwie nie ma go od momentu kiedy zaczeto rozbudowe galerii w Legnicy. Czyli widocznie nie byl potrzebny, skoro go nie ma.
Nie bronie tu zadnej ze stron, wiem z zycia, ze wina na ogol lezy po srodku. Tak samo jak konflikt gazowy Rosja - Ukraina, tam tez wina pewnie lezy po srodku. O inwestorze nie mam pojecia, bo wlasciwie mnie to nie interesuje, dzisiaj to nie ma znaczenia. Dzisiaj znaczenie ma to, ze ten inwestor, jaki by nie byl, nabyl teren zgodnie z prawem i twierdzi, ze nie wybuduje galerii, bo nie dostal pozwolenia. Czy by wubudowal, to se jedynie pogdybac mozemy... i Ty i ja, ale to pozstaje dalej jedynie w sferze spekulacji i autorytarne twierdzenie, ze jest inaczej nie ma podstaw. A co szkodzilo dac mu to pozwolenie ... niech buduje, jesli zbuduje to mamy galerie, jesli nie to, byc moze podstawy do odzyskania terenu. A dzisiaj co mamy ...? Dziure, a pewnie niebawem roszczenie o odszkodowanie za uniemozliwienie realizacji, nawet hipotetycznej inwestycji. Pojecia nie mam czy roszczenie moze miec jakiekolwiek podstawy, ale na bank w sadzie sprawa bedzie latami walkowana, a co za tym idzie w rynku bedzie dziura.
Ale, coz my biedne Kowalskie mozemy... ups, oczywiscie nie mam na mysli tutaj ciebie, tys pewnie Nowak... no nic wybory za dwa lata i cos tam z tym trza bedzie zrobic.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Nie może, ale był. Teraz przy rozbudowie też będzie zaraz po otwarciu. Stawiasz tezę na przykładzie o którym nie masz pojęcia... Kończ waść i wstydu oszczędź.Soprano pisze:GRIDD pisze:Parking był obok Galerii proszę Pana, płatny. Na jego miejscu teraz powstała dalsza cześć Galerii z ... parkingami.Soprano pisze:He, he GRIDD tos z przykladem nie trafil, bo akurat Legnica jest przykladem tego, ze majac gdzies parkingi mozna galerie wybudowac, a nawet rozbudowac.
No coz, parking moze i byl, ale teraz go nie ma, a wlasciwie nie ma go od momentu kiedy zaczeto rozbudowe galerii w Legnicy. Czyli widocznie nie byl potrzebny, skoro go nie ma.
Może poczekasz na wyniki tego sporu?Soprano pisze:Nie bronie tu zadnej ze stron, wiem z zycia, ze wina na ogol lezy po srodku. Tak samo jak konflikt gazowy Rosja - Ukraina, tam tez wina pewnie lezy po srodku.
O inwestorze jaki jest było wiadomo przed podpisaniem papierów, jak nie masz o czymś pojęcia to zwyczajnie o tym nie pisz. Były szumne zapowiedzi i na tym się skończyło, a o tym, że ten inwestor "wybudował" już kilka dziur wiedział każdy oprócz Raczyńskiego - Póknij się kolego w ten czerep bo ile to można powtarzać?Soprano pisze:O inwestorze nie mam pojecia, bo wlasciwie mnie to nie interesuje, dzisiaj to nie ma znaczenia. Dzisiaj znaczenie ma to, ze ten inwestor, jaki by nie byl, nabyl teren zgodnie z prawem i twierdzi, ze nie wybuduje galerii, bo nie dostal pozwolenia. Czy by wubudowal, to se jedynie pogdybac mozemy... i Ty i ja, ale to pozstaje dalej jedynie w sferze spekulacji i autorytarne twierdzenie, ze jest inaczej nie ma podstaw. A co szkodzilo dac mu to pozwolenie ... niech buduje, jesli zbuduje to mamy galerie, jesli nie to, byc moze podstawy do odzyskania terenu.
Na koniec dobra rada, użyj google - to nie boli.
Niegospodarność, sprzedanie ziemi w centrum miasta za grosze? mało ot jeszcze można dodać sławną LSI z prezesem kolegą Prezydenta nie:>?Soprano pisze:A dzisiaj co mamy ...? Dziure, a pewnie niebawem roszczenie o odszkodowanie za uniemozliwienie realizacji, nawet hipotetycznej inwestycji. Pojecia nie mam czy roszczenie moze miec jakiekolwiek podstawy, ale na bank w sadzie sprawa bedzie latami walkowana, a co za tym idzie w rynku bedzie dziura.
Zanim coś napiszesz przemyśl to 5 razy dobrze? Wybory? buahah a co mi do tego? oddam głos i pójde do roboty - nic się nie zmieni.Soprano pisze:Ale, coz my biedne Kowalskie mozemy... ups, oczywiscie nie mam na mysli tutaj ciebie, tys pewnie Nowak... no nic wybory za dwa lata i cos tam z tym trza bedzie zrobic.
Maniak

GRIDD
a prezes? prezeciez pan Raczyński powiedział kiedyś wprost o jego kompetencjach "pochodzi z dobrej rodziny" no i co tu komentować??
niestety nieprawda - nikt nie sprzedawał ziemi w centrum miasta. jest jeszcze gorzej, miasto oddało tą ziemię za darmo spółce galeria rynek jako równowartość 49% udziałów, jeśli dodać do tego zapisy w spółce które mówią że większościowy akcjonariusz dowolnie dysponuje spółką (co wytkną NIK) to mamy obraz nędzy i rozpaczy. Miasto nic nie zyskało (poza dziurą oczywiście) a straciło najlepszy kawałek gruntu w mieście.Niegospodarność, sprzedanie ziemi w centrum miasta za grosze? mało ot jeszcze można dodać sławną LSI z prezesem kolegą Prezydenta nie:>?
a prezes? prezeciez pan Raczyński powiedział kiedyś wprost o jego kompetencjach "pochodzi z dobrej rodziny" no i co tu komentować??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
GRIDD
Na wyniki sporu chetnie poczekam, choc cos mi mowi, ze troche racji mam, ale masz racje nie mam pojecia to nie plote. Ty pewnie wiesz juz wszystko - masz googla.
Co do inwestora to moze podaj jakies konkrety, moga byc z googla, to Cie uwiarygodni, bo jak do tej pory tylko, jak wspomnialem, gdybamy sobie. Chociaz nazwe podaj, albo jakas inwestycje, gdzie zostala dziura. A epitety o czerepach... no coz, jaki pan taki kram.
Kazdy jest czyjims kolega i co z tego? W tym kraju nepotyzm to norma. A ziemie przekazano, a nie sprzedano (moze jednak Ty, albo google nie wiesz tego wszystkiego co bys chcial, albo co ci sie wydaje, ze wiesz).
Widzisz dokladnie przemyslalem, to co napisalem, zawsze staram sie namawiac wszystkich do swiadomego udzialu w wyborach, nawet ludzi o skrajnie innym niz moj punktem widzenia, to MY wybieramy wladze i radze o tym pamietac, nawet w drodze do roboty.
A i troche wiecej luzu, nie ma co sie tak spinac, jeszcze sobie ze trzy lata mozemy na ten temat pisac, trzeba dawkowac emocje.
pozdrawiam
Na wyniki sporu chetnie poczekam, choc cos mi mowi, ze troche racji mam, ale masz racje nie mam pojecia to nie plote. Ty pewnie wiesz juz wszystko - masz googla.
Co do inwestora to moze podaj jakies konkrety, moga byc z googla, to Cie uwiarygodni, bo jak do tej pory tylko, jak wspomnialem, gdybamy sobie. Chociaz nazwe podaj, albo jakas inwestycje, gdzie zostala dziura. A epitety o czerepach... no coz, jaki pan taki kram.
Kazdy jest czyjims kolega i co z tego? W tym kraju nepotyzm to norma. A ziemie przekazano, a nie sprzedano (moze jednak Ty, albo google nie wiesz tego wszystkiego co bys chcial, albo co ci sie wydaje, ze wiesz).
Widzisz dokladnie przemyslalem, to co napisalem, zawsze staram sie namawiac wszystkich do swiadomego udzialu w wyborach, nawet ludzi o skrajnie innym niz moj punktem widzenia, to MY wybieramy wladze i radze o tym pamietac, nawet w drodze do roboty.
A i troche wiecej luzu, nie ma co sie tak spinac, jeszcze sobie ze trzy lata mozemy na ten temat pisac, trzeba dawkowac emocje.
pozdrawiam
W tym przypadku wiem tyle co Ty, mysl o google kierowałem do innego zdaniaSoprano pisze:GRIDD
"O inwestycji firmy Womak w Rzeszowie zrobiło się głośno w lipcu ubiegłego roku. Wtedy przedstawiciele Womaka pojawili się w ratuszu i zaprezentowali główne założenia nowego centrum handlowego, które niemiecka firma zamierza wybudować przy ul. Krakowskiej, obok parku Sybiraków i ul. Ofiar Katynia. Pierwsze prace miały ruszyć we wrześniu ubiegłego roku. Od tego czasu minęło już kilkanaście miesięcy, a na działce należącej do Womaka nic się nie zmieniło."Soprano pisze:Co do inwestora to moze podaj jakies konkrety, moga byc z googla, to Cie uwiarygodni, bo jak do tej pory tylko, jak wspomnialem, gdybamy sobie. Chociaz nazwe podaj, albo jakas inwestycje, gdzie zostala dziura. A epitety o czerepach... no coz, jaki pan taki kram.
"Od paru lat firma Womak głosiła jakie to ma wspaniałe plany wobec tego terenu. Dwa lata temu z wielką pompą rozpoczęto budowę i na tym sie skończyło. Ogrodzono teren i nic kompletnie się tam nie działo. Następnie w kolejnym "pospolitym ruszeniu" zaczęto wywozić tony ziemi. Cała powierzchnia drogi Ofiar Katynia (od pętli autobusowej) do skrzyżowania z Al. Wyzwolenia został zniszczona przez nieustanne przejazdy ciężarówek, które nanosiły to tego wszystkiego tony błota na jezdnię ponieważ nikomu nie za bardzo chciało się pamiętać o tym, że przynajmniej podwozie pojazdu przed wyjazdem z budowy na drogę ma zostać w miarę oczyszczone. Po tym wszystkim znowu nic nie dzieje na budowie już przez cały rok."
"Otwarcie Nowego Świata zapowiadano na 2006 rok. Później na koniec 2007. Najnowsze informacje mówią, że galeria na Baranówce powstanie na przełomie 2008 i 2009 roku. "

Skąd my to znamy??
O nieudanych inwestycjach WOMAK było juz wiadomo dawno przed podpisaniem papierów u nas w Lubinie. Byli nawet nasi lokalni którzy krytykowali ten pomysł, ale zostali zarzuceni kapeluszami bo kazdy chial jak najszybciej galerie pozatym wybory się zbliżały nie?
To nawet jeszcze gorzej, choć dla mnie jest to forma sprzedaży terenu za udziały w spółce.Soprano pisze: Kazdy jest czyjims kolega i co z tego? W tym kraju nepotyzm to norma. A ziemie przekazano, a nie sprzedano (moze jednak Ty, albo google nie wiesz tego wszystkiego co bys chcial, albo co ci sie wydaje, ze wiesz).
Męczy mnie już to -> Nie było parkingu, później no dobra może był, teraz nie ma.Soprano pisze: Widzisz dokladnie przemyslalem, to co napisalem, zawsze staram sie namawiac wszystkich do swiadomego udzialu w wyborach, nawet ludzi o skrajnie innym niz moj punktem widzenia, to MY wybieramy wladze i radze o tym pamietac, nawet w drodze do roboty.
pozdrawiam
Po pierwsze był, drugie nie później, ale przed wybudowaniem i na koniec jest budowany. Dlatego napisałem abyś nie pisał o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia oraz przemyślał kilka razy to co zamierzasz napisać
Informacje
Google [Bot] » 1 gość