slayne
slayne
EKRANY LED

Post autor: slayne »

Jakiś czas temu w naszym pięknym mieście pojawiło się coś nowego, boom na nowość technologiczną zwaną ekranami LED. Zastanawiam się na kilkoma sprawami z nimi związanymi, zapewne w tym tekście będzie dosadnie, ale już mnie trafia od... i o tym napisze za chwilkę. Pierwszą sprawą jest sprawa lokalizacji obiektów i są to skrzyżowania z pasami dla pieszych w odległości nie przekraczającej 15 metrów na głównej arterii w mieście (SiC). Animacje które mają zachęcić potencjalnego odbiorce do zapamiętania komunikatu... Kretynizm w czystej postaci który prędzej czy później (raczej prędzej) doprowadzi do tragedii. Czy Panowie z Instalbud'u, DekoBau oraz CK Muzy zdają sobie z tego sprawę? Nie dość, że ta forma reklamy poza wizualizacją daje naprawdę marne rezultaty (przy nastawienie na odbiorcę który jest kierowcą) to narażają ludzi na niebezpieczeąstwo. W internecie na lubiąskich portalach wyczytałem coś co mnie już rozwścieczyło, argumentacje o tym jakie to jest popularne na zachodzie Europy... Otóż Panowie Szlachta, rocznie mam około 15-20 wyjazdów w tamte rejony i jeszcze czegoś takiego nie widziałem! Jedyne LED jakie spotkałem były adresowane do pieszych! Dobra sprawa numer dwa. Jakiś czas temu bodajże zarząd CK Muza histeryzował o braku funduszy na placówkę. Proszę mi pwoiedzieć skąd się wzieły te 2 drogie ekrany LED (być może się myle i włascicielem jest ktoś inny) oraz dlaczego te pieniądze wydano na ekrany zamiast na rozwój kultury w tym miescie ot chociażby podniesienie prestiżu LUPY??? Moje sprostowanie: Być może zakupy były związane z obchodami rocznic niewiem, ale chciałbym wiedzieć. Nie będe polemizował nad inteligencją Panów odpowiedzialnych za te ekraniki, ale w czystym równaniu jest ona równa 0. Moge sobie jeszcze wyobrazić intencje włascicieli firm InstalBud oraz DekoBau (chęć zarobku), ale Pana Zawadke o to juz nie podejrzewałem. I tu apel, opamietajcie się - TAKA REKLAMA NA SKRZYŻOWANIACH TO ŚMIERĆ!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Buuuuhahahaha....
Slayne... ten argument o śmierci - to jakaś nietrafiona zaczepka - ekrany i śmierć - nie widziałem ich co prawda a kręcę się po mieście - ale to jakieś zastępcze gadanie, bo innego nie można wymyśleć? Sam nie wiem... ale to jakaś paranoja... No i gdzie ty jeździsz... Widziałem duże telebimy, ekrany led przy głównych ulicach Mediolanu, Berlina, Triestu, Frankfurtu.... i nie słyszałem o manifestacjach, które mają na celu uratować dziesiątki czy setki istnień ludzkich, które można by uratować - nie stawiając w tych miejscach takich ekranów.. Tym sposobem można by prosić o protesty o nie stawianie w okolicach ulic:
- cyrków
- lotnisk i startujących samolotów
- wystaw sex schopów
- prostytutek
- kolorowych i ruchomych reklam na wystawach - zresztą samych sklepów z wystawami bo sieją zagrożenie - mogąc coś w nich wystawić - słynny na cały świat KaDeWe ma najoryginalniejsze wystawy, które ściągają tłumy ludzi i pewnie także oczy kierowców - widziałem tem nie raz żywe i nagie kobiety w tych wystawach- nigdy nie wydarzył się w okolicach tego domu towarowego wypadek - więc przestań pleść farmazony

I czuję się obrażony jako kierowca - gdyż pewnie jestem bałwanem i na pewno przy pierwszej reklamie która do mnie migocze spowoduję wypadek - litości...

A co do zasadności zakupu przez ich włascicieli tych dużych ekranów - zapytaj ich - czy to inwestycja opłacalna... czy nie służą czemuś...
W wypadku ck muza - całe lato te ekrany spełniały całkiem niezłą rolę - także w sferze kultury :) - więc kończ waść... wstydu oszczędź...

Fajnie, że u nas na prowincji będzie coś kolorowego.... ;)
slayne
slayne

obserwator pisze:Buuuuhahahaha....
Slayne... ten argument o śmierci - to jakaś nietrafiona zaczepka - ekrany i śmierć - nie widziałem ich co prawda a kręcę się po mieście - ale to jakieś zastępcze gadanie, bo innego nie można wymyśleć? Sam nie wiem... ale to jakaś paranoja... No i gdzie ty jeździsz... Widziałem duże telebimy, ekrany led przy głównych ulicach Mediolanu, Berlina, Triestu, Frankfurtu.... i nie słyszałem o manifestacjach, które mają na celu uratować dziesiątki czy setki istnień ludzkich, które można by uratować - nie stawiając w tych miejscach takich ekranów.. Tym sposobem można by prosić o protesty o nie stawianie w okolicach ulic:
- cyrków
- lotnisk i startujących samolotów
- wystaw sex schopów
- prostytutek
- kolorowych i ruchomych reklam na wystawach - zresztą samych sklepów z wystawami bo sieją zagrożenie - mogąc coś w nich wystawić - słynny na cały świat KaDeWe ma najoryginalniejsze wystawy, które ściągają tłumy ludzi i pewnie także oczy kierowców - widziałem tem nie raz żywe i nagie kobiety w tych wystawach- nigdy nie wydarzył się w okolicach tego domu towarowego wypadek - więc przestań pleść farmazony
Gdzieś Ty tam widział LED na skrzyżowaniu? Berlin, Bruksela nie widziałem żadnego. W Polsce instytucje odpowiadające za drogi obowiązuje ustawa która zabrania takich "ekstrawagancji" w tego typu miejscach. W tych przypadkach wystawienie ekranów w tych miejscach jest naginaniem prawa wykorzystując teren prywatny.

Reklama LED (animowana czyli skupiająca uwagę na dłużej poprzez ruch oraz agresywność światła powoduje skupienie mimowolne kierującego) postawiona na skrzyżowaniu jest nastawiona na kierowcę, ona ma pochłaniać jego uwagę.
obserwator pisze: I czuję się obrażony jako kierowca - gdyż pewnie jestem bałwanem i na pewno przy pierwszej reklamie która do mnie migocze spowoduję wypadek - litości...
Masz rację w końcu Polska to kraj Roberta Kubicy i tu każdy kierowca jest zajebisty, litości tylko skąd te trupy?
Nie masz pojęcia o czym mowa? to porozmawiaj z rodziną jakiejkolwiek ofiary.
która nie żyje tylko dlatego, ze jakiś debil "zajebisty kierowca" wlasnie rozmawial przez komorke lub ogladal reklamę.
obserwator pisze: A co do zasadności zakupu przez ich włascicieli tych dużych ekranów - zapytaj ich - czy to inwestycja opłacalna... czy nie służą czemuś...
W wypadku ck muza - całe lato te ekrany spełniały całkiem niezłą rolę - także w sferze kultury :) - więc kończ waść... wstydu oszczędź...
Tak mam żal bo w kinie są rozwalone krzesełka, ceny biletów mamy wysokie, puszczaja nam szmiry. Nie stać ich na porzadne organizowanie imprez zwiazanych z lokalna kultura albo im sie nie chce tłumacząc "bo ludzie nie przychodzą..."
Tak wstydu oszczędze masz racje, na ekrany LED nas stac! a co.
obserwator pisze:Fajnie, że u nas na prowincji będzie coś kolorowego.... ;)
Na prowincji ograniczonego umysłu nie wykraczajacego poza skrawek swojego nosa i owszem.

Na koniec jeszcze cytaty:

"- To wręcz oślepia – mówi Jerzy Króliński, kierowca z Lubina o urządzeniu ustawionym przy stacji paliw.- Kiedy jedzie się tam wieczorem to aż łuna od tego telebimu bije. Każdy musi tam spojrzeć
Sama intensywność obrazu to nie wszystko. Uwagę przyciąga także ruch na ekranie."

"– To nie jest łatwe skrzyżowanie, trzeba na nim być bardzo uważnym – mówi taksówkarz jednej z lubińskich korporacji. – Tylko czekać, aż się ktoś zagapi na ekran i spowoduje wypadek."
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Dzień dobry.

Ekrany LED zostały postawione testowo.
zostały zakupione w opcji leasingowej
foteli w kinie nie moźna zakupić w tej opcji, co nie znaczy, że nie prowadzone są prace nad ich wymianą. Fakt takiego a nie innego wypoziomowania dużej sali powoduje wiele problemów technicznych nad zamontowaniem wygodniejszych i lepszych siedzeń
w tym roku sala kinowa zostanie zmodernizowana - dźwięk kinowy oraz sceniczny

Co do zaczepki Pana Ossowskiego w sprawie LuPy

Nie zauważył Pan, iż zakupiony został mikser audio? Nie zauwaźył Pan, iż zmieniliśmy nagłośnienie Klubu na system liniowy?
Nie zauwaźył Pan, iż nagraliśmy zespołom materiał audio i video?
Pewnie nie. Mam nadzieje, że zauważy Pan efekt tego.

I nie rozumiem do końca ciągłych żali o wzmocnienie LuPy
moźe konkretne jednak argumenty.

i do Pana ukrywającego się pod nickiem "slayne"

w sprawie promocji zespołów lokalnych bądź współpracy z nimi proszę porozmaiwać z zainteresowanymi. Bo to co Pan napisał to niestety propagandowe hasło niczym nie poparte. Proszę zwrócić uwagę, iź zespoły lubińskie występują w takim samym otoczeniu technicznym i marketingowym w jakim występują tzw. gwiazdy

co do ceny biletów - są niższe bądź takie same jak w multipleksach, przy gorszych warunkach oferownych przez dystrybutorów
co do oferty kinowej - tutaj przeszkodą są monopolistyczne praktyki dystrybutorów.

Pozdrawiam
Marek Zawadka
slayne
slayne

a i to dużo wyjaśnia, dziękuje za odpowiedź bo jest ona dla mnie ważna co sprowadza się do tego, że zwracam honor. Chyba w kwestii finansów wszystko stało się jasne :)

ps. To jest forum, a nick nie oznacza, że ktokolwiek się gdzieś ukrywa, jeszcze raz pozdrawiam. Co do Lupy być może pomogłoby troche wsparcie finansowe które pozowliłoby na reklame, jakies ciekawsze nagrody (o ile takie są bo niewiem).

I jeszcze jedno co do Muzy i LED bo sa dwa ekrany, mnie bulwersuje ten który wczoraj jeszcze nie działał na skrzyżowaniu. Ten drugi uważam za pomysł trafiony, zdecydowanie to lepsze niż poprzednia tablica.
slayne
slayne

---
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

slayne, po pierwsze nie wszystkie ledy są z muzy, po drugie, problem ucichł bo nie ma problemu, no chyba, że nadmuchiwany jak ten w twoim poście. Faktycznie, aż normalnie źle, że nikt z mieszkańców nie pikietuje... jaka przykra niespodzianka... coś czuję, że zastraszeni pod pistoletem w domach siedzą... Wypadków też niet, a w ck muza jakby ludzi przybyło...hmm.... Może jakaś mała dywersja by się przydała...?

Twój drugi akapit, to żenada na tak niskim poziomie, że bruk jest wyżej.
No ale jak nie ma argumentów rzeczowych w dyskusji to tak potem wychodzi.
Pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

uuu... uderz w stół.... nożyce się odezwą... ktoś tu ma jakiś kompleks... i nie radzi sobie z nim?
Proszę jak szybko zeszło z tematu ledów na inne, coś czuję... że ledy to tylko przykrywka prawdziwej frustracji... czy nawt prywatnej wojenki.... ależ u Pana, panie slayne zółci... no tak się rozpisać...
slayne
slayne

slayne, po pierwsze nie wszystkie ledy są z muzy, po drugie, problem ucichł bo nie ma problemu, no chyba, że nadmuchiwany jak ten w twoim poście. Faktycznie, aż normalnie źle, że nikt z mieszkaąców nie pikietuje... jaka przykra niespodzianka... coś czuję, że zastraszeni pod pistoletem w domach siedzą... Wypadków też niet, a w ck muza jakby ludzi przybyło...hmm.... Może jakaś mała dywersja by się przydała...? Twój drugi akapit, to żenada na tak niskim poziomie, że bruk jest wyżej. No ale jak nie ma argumentów rzeczowych w dyskusji to tak potem wychodzi. Pozdrawiam Jest problem, argumenty byly, nie wszystkie sa muzy, ale w tym przypadku trzeba umiec czytac. W muzie ludzi przybylo? no coz jak uwazasz. Dywersja, ironia w tym przypadku jest glupim rozwiazaniem. Powtorze choc jakbys czytal poprzednie posty to bys o tym wiedzial, do tego jeszcze wytluszcze: ZADEN ZARZADCA DROG NIE MOGLBY WYDAC NA TO ZEZWOLENIA ZE WZGLEDU NA PRZEPISY ZAWARTE W USTAWIE. W TYM PRZYPADKU PRAWO LAMIE ALBO URZAD MIEJSKI BADZ NAGINA JE CK MUZA W ZALEZNOSCI DO KOGO NALEZY KAWALEK TEGO TERENU.

Na niskim poziomie jest glupota, ktorej kurczowo trzyma sie ktos kto jak mysle zdaje sobie z niej sprawe. Marnym jestes obserwatorem, polecam spacerek kolo muzy, o reszcie mogles przeczytac wczoraj. Dzisiaj stwierdzam ze mam w dupie to forum i na POWAZNIE prosze o skasowanie mojego konta przez administratora bo nie widze takiej opcji w profilu. Tobie oporcz spacerku zycze szczescia na drogach i najlepiej mieszkania z "reklama" 24 godziny na dobe. Wypadku nie bylo i cale szczescie, jak bedzie myslisz, ze bede o nim wspominal? tutaj? badz ty zmienisz zdanie? watpie wiec zegnam. Panu Zawadce i tu zastrzegam, ze nie jestem z nikim powiazany ani nie jestem artysta radze aby nie chwalil sie czyms czego nie zrobil przykladowo wydawaniem plyt bo moze sie zdarzyc tak, ze pojawi sie nastepna osoba ktora nie wytrzyma tego steku bzdur i w przeciwienstwie do mnie nie skasuje tu konta. Zegnam Pana od historii, supe menadzeła ktorego wypowiedzi na tym forum wskazuja na zupelny brak wiedzy w tym temacie. Na koniec to nie Panska "firma" lecz podmiot ktory sie zowie CENTRUM KULTURY wspolfinansowany przez mieszkancow miasta ktorzy za ta nedze musza nie wiedzac o tym placic. Jak nazwa wskazuje i to jest wskazowka, taki podmiot powinen miec jasno okreslony cel i nie jest to na pewno "przyjdzicie do mnie, a moze bedzie wam dane" lecz "znajde was i dam wam szanse, bez laski". Papa
slayne
slayne

obserwator pisze:uuu... uderz w stół.... nożyce się odezwą... ktoś tu ma jakiś kompleks... i nie radzi sobie z nim?
Proszę jak szybko zeszło z tematu ledów na inne, coś czuję... że ledy to tylko przykrywka prawdziwej frustracji... czy nawt prywatnej wojenki.... ależ u Pana, panie slayne zółci... no tak się rozpisać...
Nozyce sa zbyt bufoniaste, byc moze to efekt zbyt dlugiego siedzenia na jednym fotelu, piorka sa za duze. To jest poprostu moje Ja, najwieksze Ja, NAJWAZNIEJSZE JA. Prawdzwiwa frustracja polega na tym, ze sie pisze i ktos nie slucha, nie wyciaga wnioskow zas w innych sprawach poprostu klamie myslac, ze nie ma osob ktore znaja prawde. Znalazl sobie cep ciemny lud i rzadzi.

O prywatnej wojence i zolci nie masz pojecia, jezeli chcesz ja poznac to zostan politykiem. Bedziesz wtedy na sline mowil deszcz, ja sam osobiscie politykami gardze tak samo jak glupota. Jeszcze raz zegnam, milego piania nad pomnikiem naszego Slonca Kultury i madrosci.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

slayne - szkoda naszej dyskusji - manipulujesz ją, edytując swoje posty i usuwając z nich wszystko... skąd ten zwyczaj u Ciebie? W świecie realnym też tak robisz zazwyczaj... manipulując? A narzekasz na innych. Chcąc zmieniać świat - zacznij od siebie. Ja się wyłączam z dyskusji z Tobą, bo to żałosne - jak cały twój nieskładny i zmanipulowany słowotok. (Niewygodne rzeczy piszesz potem je usuwasz :) ).

Pozdrawiam
slayne
slayne

Jak napisalem czekam na zlikwidowanie konta, administrator wyjawil mi taka chec na PW z czego sie ciesze. Ty zas zamiast za przeproszeniem pierd. odnies sie do tego co zostawilem, zegnam i nie licz ze ci na cokolwiek odpowiem bo nie mam zamiaru. Jezeli czytasz jakikolwiek watek na forum czytaj go od poczatku nie po lebkach, ludzie nie beda musieli sie w czymkolwiek powtarzac. Po co mi z Toba dyskutowac skoro nie odnosisz sie do zandego z argumentow piszac, ze takowych nie bylo? Manipulacje mam glebokow powazaniu tak samo jak twoje proby zaszufladkowania mojej osoby. Zegnam i nie do uslyszenia. //Ostrzeżenie za: //Bałagan w temacie, offtop i brak kultury. //Dale Cooper
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Pomijając osobiste wycieczki dyskutantów a wrqcając do tematu wątku, to powiem tak:

1 Nie chciałbym mieszkać w wiezowcu na przeciwko "Muzy", w który ekrany walą światłem od rana do nocy.
2 Mówcie co chcecie, ale jesli jedzie się skrzyzowaniem, to przynajmniej na chwilę odwraca się wzrok i patrzy na ekran. Moim zdaniem wypadek czy stłuczka spowodowana niuwagą kierowcy patrzącego w ekran to kwestia czasu.
3 Pomysł dobry, ale nie w tym miejscu.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

JasioJasio,
1 Nie chciałbym mieszkać w wiezowcu na przeciwko "Muzy", w który ekrany walą światłem od rana do nocy.
2 Mówcie co chcecie, ale jesli jedzie się skrzyzowaniem, to przynajmniej na chwilę odwraca się wzrok i patrzy na ekran. Moim zdaniem wypadek czy stłuczka spowodowana niuwagą kierowcy patrzącego w ekran to kwestia czasu.
3 Pomysł dobry, ale nie w tym miejscu.
cóż, to są argumenty z którymi trudno się nie zgodzić.

Moim zdaniem każdy, kto wpływa na innych swoją działalnością powinien się kierować maksymą "przede wszystkim nie szkodzić"

slayne,
ZADEN ZARZADCA DROG NIE MOGLBY WYDAC NA TO ZEZWOLENIA ZE WZGLEDU NA PRZEPISY ZAWARTE W USTAWIE. W TYM PRZYPADKU PRAWO LAMIE ALBO URZAD MIEJSKI BADZ NAGINA JE CK MUZA W ZALEZNOSCI DO KOGO NALEZY KAWALEK TEGO TERENU.
Jeśli tak jest, a też mi się wydaje że to rozprasza uwagę kierowcy co powodować może zagrożenie wypadkowe, to ktoś łamie prawo i pewnie podlega jakiejś karze. Problemem są nie tylko ektany CK Muza tylko wszystkie led-y. Więc dlaczego nikt się tym nie zajmuje?? co na to policja??

PS: jeździłem troszkę po Londynie, w zeszłym roku, jakoś nie zauważyłem tego typu reklam, ciekawe dlaczego?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: hemik »

tak, żeby nie było, że to tylko u Nas ;) W Warszawie mają podobny problem, tylko jak by to powiedzieć trochę większy : ): )
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM