Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
UPC zmniejsza predkosc.

Post autor: nindustrialny »

witam
slyszalem ze na linii dialog UPC jest powazny konflikt przez ktory oczywiscie traca klienci. upc wypuscic oferte 10 mb ale dialog zaczal blokowac lacza i te 10 dziala jak 3.
podobno tez zwykle 2mb zaczynaja sie zatykac.
czy ktos ma inet w upc i zauwazyl ze predkosc sie zmniejszyla?
pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: monter »

To ja sie dolaczm do prosby od odpowiedz na to pytanie. Wlasnie mam zamiar podpisac umowe z UPC na pakiet tv/net/telefon. Chce wiedziec czy to na pewno dobry ruch.
Po 5 latach korzystania z neostrady rezygnuje z tepsy raz na zawsze. Od ostatnich 2 lat place za 1 mb a mam 512. Nigdy nie sprawdzalem i raz mnie cos naszlo. Nie chce miec z oszustami nic wspolnego.
Speed life.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Nigdy 1mb nie jest równe 1024kb tym bardziej w różnych firmach, skoro krążą pogłoski że upc zwalnia, to może warto zainteresować się ofertą konkurencji? Kiedyś ze znajomymi testowaliśmy łącza upc vs dialog o takiej samej przepustowości, dialog był lepszy. choć może teraz się to zmieniło...
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ok przeprowadzilem wywiad w tym temacie:
1. UPC nie ma nic wspolnego z dialogiem !! maja swoje lacza i tyle
2. kilku moich znajomych posiada od nich neta i po testach jest ok
3. 10 mb bedzie dopiero oferowane w Lubinie od polowy grudnia wiec nie moze zwalniac i dzialac jak 3 mb skoro ich jeszcze nie ma

Wlasnie tydzien temu zamowilem u nich caly pakiet TV/net/telefon i niestety bede mial 2 mb bo jak wyzej pisalem 10 jeszcze jest niedostepne.

Vendro masz racje 1 mb nigdy nie jest rowne 1024 ale... na bank tez nie jest rowne 512 mb. Az takich rozbieznosci byc nie moze. Poza tym przez prawie 2 lata korzystania nigdy nie udalo mi sie uzyskac wiekszej predkosci sciagania niz 64 a to o czyms swiadczy.
Speed life.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: if_ona »

monter pisze:Ok przeprowadzilem wywiad w tym temacie:
[...] 3. 10 mb bedzie dopiero oferowane w Lubinie od polowy grudnia wiec nie moze zwalniac i dzialac jak 3 mb skoro ich jeszcze nie ma
Przedwczoraj rozmawiałam z panią konsultantką (?), która nie widziała problemu w zmianie mojego 4Mb na 10Mb ( https://ramki.upc.pl/przyspieszenie/index2.php ). Ciekawa jestem efektów..
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Strona UPC od dłuższego czasu (od roku?) okłamuje sprawdzających dostępność 10mbit/s w swoim miejscu zamieszkania. Lubiński BOK UPC skutecznie pozbywa klientów złudzeń.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dokladnie info o tym ze jeszcze nie ma 10 mb otrzymalem z lubinskiego BOK UPC.
Tak czy inaczej za kilka dni bede mogl wyrazic swoja opinie na temat lacza UPC bo 12-go wlasnie mam umowionych instalatorow. Poczekam i zobacze jak bedzie. Wierze ze w grudniu uda im sie w Lubinie wprowadzic 10 mb wtedy sie zmigruje.
Speed life.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

dziś dostałam maila z UPC:

"Ze względu na Regulamin promocji, w ramach której obecnie korzystają Państwo z naszych usług, zmiana prędkości Internetu jest możliwa po wybraniu specjalnej promocji "Przyspiesz swój Internet w UPC - 2008-1". Promocja ta umożliwia podwyższenie prędkości do aktualnych Parametrów Technicznych nawet w trakcie zobowiązania za jednorazową opłatą w wysokości 50 zł. Jeśli są Państwo zainteresowani takim rozwiązaniem, prosimy o kontakt telefoniczny z Ogólnopolskim Biurem Sprzedaży [...]
Bezpłatna zmiana parametrów technicznych będzie mogła nastąpić po zakończeniu aktualnego okresu zobowiązania."

no to przekonam się w grudniu jak to 'przyspieszenie' przyspieszy LOL - akurat wtedy kończy mi się poprzednia promocja..
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

To są jakieś kpiny. Chcę wyższą prędkość, firma na tym zarobi bo będę płacił wyższy abonament, a oni żądają za tą zmianę opłaty???
Co innego obiecywały paniusie w BOKu,

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie, cena będzie taka sama. Aktualnie za tzw. Turbo 4Mb płacę 89zł (promocja z ub. roku). Kilka m-cy temu Turbo zmieniło się na 10Mb, czyli nowi użytkownicy mają szybszy (teoretycznie) net za taka samą cenę 89 zł, jak starzy użytkownicy. Ale to chyba norma - każda firma olewa 'zasiedziałych' klientów.
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Co innego obiecywały paniusie w BOKu,
No i w tym wlasnie pojawia sie problem. Jak podpisywalem umowe (okolo 15 pazdziernika) mialem info ze pod koniec grudnia bedzie 10. Dzien przed inastalacja (11 listopada) dzwonilem na infolinie potwierdzic termin instalacji i przy okazji zapytalem o to samo i uzyskalem dokladnie ta sama informacje czyli ze pod koniec grudnia. Dzien pozniej przychodza instalatorzy UPC i mowia ze przeciez od 2 tygodni juz instaluja klientom 10 w domach. Przelozyli o 3 dni termin aktywacji netu i zmienili mi umowe na nowe zasady (czyli od razu na 10 zamiast 2 cobym oszczedzil 50 pln oplaty za migracje). Czyli mam juz to co chcialem - prawie...

Przez pierwsze 3 dni testowalem predkosc lacza. Wartosc nie dosc ze nie jest zgodna z tym co mialem miec to w zasadzie nawet nie zbliza sie do 10. Wiem ze to nie apteka ale bez przesady. Zadzwonilem do 'inzynierow' z infolinii i podano mi ip jakiegos ftp'a z ktorego po odpaleniu sciagania 2 duzych plikow predkosc wynosila 510 na obu (czyli jakby ok bo razem to daje 1020). Jednak testy nadal wykazuja cos innego.

Z kazdym testem wartosci wahaly sie od 3,5 do max 6 i nic wiecej. Przetestowalem wiele roznych serwisow ale w sumie najbardziej polecano mi www.numion.pl

Wczoraj jeszcze mialem w czasie testu 3,1 dopiero dzisiaj sytuacja ulegla zmianie:

Download speed: 8,835.77 (1,104.47) 100%
Upload speed: 970.57 (121.32) 100%
Surfspeed inside Poland: 1,215.29 (151.91) 100%
Latency: 187 milliseconds

Jesli ktos z Was ma 10 od UPC bardzo prosze o wklejenie wyniku z tego samego serwisu na ktorym ja testowalem. Ciekaw jestem wynikow.
Speed life.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

dziś UPC poinformowało mnie mailowo, że przyspieszono mi usługę internetową (10 Mb/s)..

Download speed: 11,707.71 (1,463.46) 100%
Upload speed: 1,019.41 (127.42) 100%
Surfspeed inside Poland: 871.71 (108.96) 100%
Latency: 313 milliseconds
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Gratulacje.