Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Tak sobie ostatnio przypomnialem, ze juz jakis czas temu mialy byc budowane ekrany dzwiekochlonne na obwodnicy oraz remont ulic spoldzielczej oraz willowej za przeniesione pieniadze z hali ( starszy temat ). Jako mieszkaniec jednej z tych ulic jestem ciekawy co sie stalo, ze do tej pory nic sie w tym temacie nie dzieje ?? moze ktos mi odpowiedziec ? Tomi ? 
Maniak

W poprzedniej kadencji wprowadzone były pieniądze na remont Spółdzielczej i Willowej. Prezydent tego nie wykonał. w tej było coś podobnego ale trzeba zerknąć do budżetu a ja niestety mam malutko wolnego czasu 
jeśli chodzi o ekrany to sprawa ciągnie się już trzeci rok (albo dłużej) Prezydent po prostu nie wykonuje uchwały budżetowej.
Rozmawiałem kiedyś ze Stawikowskim który przekonywał mnie, że jest dokumentacja i w następnym roku prace się rozpoczną jeśli będzie kasa w budżecie. Rok minął, a nawet 2 lata, kasa była i nic.
Jak to mawia Raczyński - nie bo nie.
jeśli chodzi o ekrany to sprawa ciągnie się już trzeci rok (albo dłużej) Prezydent po prostu nie wykonuje uchwały budżetowej.
Rozmawiałem kiedyś ze Stawikowskim który przekonywał mnie, że jest dokumentacja i w następnym roku prace się rozpoczną jeśli będzie kasa w budżecie. Rok minął, a nawet 2 lata, kasa była i nic.
Jak to mawia Raczyński - nie bo nie.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
No fakt, ze bylo przeznaczone 1100000 na remont Spoldzielczej i Willowej, zrobiono projeky, ale do niczego dalej nie doszlo. Na wniosek pana Romana Rozmyslowskiego, zreszta w tym okregu wybranego, pieniadze koalicja "nienawisci" przeniosla na budowe parkingow gdzies na ustroniu.hugo pisze:Tak sobie ostatnio przypomnialem, ze juz jakis czas temu mialy byc budowane ekrany dzwiekochlonne na obwodnicy oraz remont ulic spoldzielczej oraz willowej za przeniesione pieniadze z hali ( starszy temat ). Jako mieszkaniec jednej z tych ulic jestem ciekawy co sie stalo, ze do tej pory nic sie w tym temacie nie dzieje ?? moze ktos mi odpowiedziec ? Tomi ?
Ot i tyle w naszym lokalnym piekielku.
A apropos ekrenow przy obwodnicy Lubina, to nie nie jest tak, ze ta droga jest we wladaniu GDDKiA, czyli to chyba oni powinni wybudowac te ekrany? Tomi?
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Maniak

nie znam dokładnie sprawy remontów ulic i nie wiem czy to koalicja nienawiści czy rozsądku (myślę że rozsądku), więc nie podejmę tematu.
co do obwodnicy to fakt, droga nie jest miasta, co nie znaczy, że miasto nie może wybudować ekranów, otóz może.
Ważniejsze jest co innego, ekrany służą komu? no mieszkańcom, na wniosek tych właśnie mieszkańców co najmniej 3 razy radni przekazywali znaczne kwoty na wykonanie ekranów. Prezydent Raczyński nie realizował tej inwestycji bo nie. pytanie kto na tym stracił?? chyba wszyscy, kto zyskał?? chyba nikt.
co do przenoszenia pieniędzy, otóż tak to jest, że pod koniec roku, jeśli nie ma szans na wykorzystanie kasy w budżecie, to jest ona przenoszona na inne cele.
nie oceniam tylko informuje.
co do obwodnicy to fakt, droga nie jest miasta, co nie znaczy, że miasto nie może wybudować ekranów, otóz może.
Ważniejsze jest co innego, ekrany służą komu? no mieszkańcom, na wniosek tych właśnie mieszkańców co najmniej 3 razy radni przekazywali znaczne kwoty na wykonanie ekranów. Prezydent Raczyński nie realizował tej inwestycji bo nie. pytanie kto na tym stracił?? chyba wszyscy, kto zyskał?? chyba nikt.
co do przenoszenia pieniędzy, otóż tak to jest, że pod koniec roku, jeśli nie ma szans na wykorzystanie kasy w budżecie, to jest ona przenoszona na inne cele.
nie oceniam tylko informuje.
Weteran

no chyba nieciekawie jest tam mieszkać, szkoda by taka sprawa poszła w niepamięć
czy masz może informację o wniosku? czy była przeprowadzana jakas szersza akcja na tym osiedlu?
czy masz może informację o wniosku? czy była przeprowadzana jakas szersza akcja na tym osiedlu?
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Mowiszo Spoldzielczej i Willowej, faktycznie do d......y mieszkac z podziurawiona droga.realista pisze:no chyba nieciekawie jest tam mieszkać, szkoda by taka sprawa poszła w niepamięć
A wracajac do ekranow to najpierw trza by chyba postwic ekrany przy ulicy KEN, tam jednak troche wiecej ludzi mieszka.
A co do spoiwa koalicji, to tak sobie nazwalem bo cos musi laczyc ludzi z PO, PIS, SLD i niedobitkow Mackaly i to wbrew mieszkancom Lubina (bynajmniej wiekszosci, ale w koncu demokracje mamy) a jakos niespecjalnie mi sie chce wierzyc, ze to rozsadek. No chyba, ze mamy wyjatkowo "rozsadnych" radnych w naszym miescie, bo na szczeblu narodowym to raczej trudno dostrzec, zeby rozsadek kogos tam laczyl. Ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Maniak

A'propo ekranów to powoli coś się rusza w tym temacie
źródło: powiat-lubin.plEkran będzie miał długość 160 metrów, wykonany zostanie z paneli w obudowie polimerowej o wysokości 5,5 metra, osadzony zostanie na palach żelbetowych o średnicy 60 cm. Cała inwestycja przewiduje 220 metrów ekranów na długości ul. Kaczyńskiego, obecnie wykonywanych jest 160 metrów. Dwa lata temu podobna inwestycja została zrealizowana wzdłuż ul. Hutniczej dzięki, której w 80% został wytłumiony hałas dobiegający z ulicy.
- Ekrany przy ul. Kaczyńskiego mają chronić zabudowę jednorodzinną – mówił Mirosław Gojdź, zastępca starosty do spraw inwestycji drogowych. – Ulica Kaczyńskiego krzyżuje się z ulicą Bolesławiecka, której zarządcą jest prezydent Raczyński. Naszą inicjatywą było wspólne wykonanie tej inwestycji. My właśnie kończymy swój odcinek, natomiast gospodarz miasta niestety odmówił mieszkańcom budowy swojej części ekranów wzdłuż ul. Bolesławieckiej. Co jest bardzo przykre.
Podczas konferencji szefowa powiatu przypomniała, że projekt na ekrany przeleżał osiem lat w biurku prezydenta Lubina
– Ponad 10 lat mieszkańcy okolicznych budynków zabiegali o tę inwestycję, a projekt na ekrany przez osiem lat był u prezydenta. Dlatego mam takie pytanie - Kto jest nierobem? To myśmy zrobili to, co od lat powinno być zrobione przez miasto, trzeba tylko znaleźć na to możliwości, a możliwości są zawsze i nikt mi nie powie, że nie można ich wykorzystywać. – posumowała starosta Małgorzata Drygas-Majka.
Informacje
0 użytkowników » 2 gości