Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Za Realem ma się zacząć budowa Pizza Hut i Carrefoura. Jak ktoś wie coś więcej to piszcie bo mam tylko takie krótkie info.
Weteran

A nie przypadkiem Real ma się stać Carrefourem?
Weteran

Słyszałem plotkę, że Carrefour wykupuje wszystkie reale postawione od zera, no ale może to być tylko plotka.
Bywalec

Próbowalem sie dopytać o szczegóły na razie bez odpowiedzi, ale jeżeli ktoś już kupiłe teren albo sie stara o pozwolenia to musi ktoś w naszych urzędach coś wiedzieć, mozna np. sprawdzić kto jest właścicielem działek między realem a chojnowską w okolicach osiedla FDM-2DeeS pisze:A moze cos blizszego? GDZIE za Realem? Jesli mozesz to daj znac chocby na PW.
Bywalec

Teren, o którym mowa jest objety Planem Zagospodarowania Przestrzennego nr 9. generalnie caly teren jest przeznaczony na budownictwo mieszkaniowe. Hipermarkety moga tam byc zlokalizowane w dwóch miejscach: tam gdzie jest Real ( i na terenie do niego należącym) oraz na działce znajdujacej sie za Realem, przylegającej do ul, Hutniczej, na pld od ul. Stary Lubin ( za myjnią samochodowa i Stylweissem).
Działka ta majaca ponad 4,5 ha nalezy do prywatnego właściciela z Lubina.
Zgodnie z ustawą po to by wybudowac sklep o powierzchni ponad 2000m2 należy (pisze w skrócie i nie stosuje urzedniczej nomenklatury) uzyskać kolejne zezwolenia i zgody od: prezydenta, rady miejskiej i sejmiku wojewódzkiego. Dopiero potem mozna wystepowac o pozwolenie na budowe. Oczywiscie wymagane sa miliony roznych papierow. Z tego co udało mi sie dowiedziec to nic nie wplynęło do rady miejskiej. Jesli więc COKOLWIEK sie w tym temacie dzieje to jest to na samym poczatku drogi (prezydent).
Natomiast rzeczniczka Reala nie ma zadnych informacji co do przejecia ich przez jakąkolwiek konkurencyjna firme.
Działka ta majaca ponad 4,5 ha nalezy do prywatnego właściciela z Lubina.
Zgodnie z ustawą po to by wybudowac sklep o powierzchni ponad 2000m2 należy (pisze w skrócie i nie stosuje urzedniczej nomenklatury) uzyskać kolejne zezwolenia i zgody od: prezydenta, rady miejskiej i sejmiku wojewódzkiego. Dopiero potem mozna wystepowac o pozwolenie na budowe. Oczywiscie wymagane sa miliony roznych papierow. Z tego co udało mi sie dowiedziec to nic nie wplynęło do rady miejskiej. Jesli więc COKOLWIEK sie w tym temacie dzieje to jest to na samym poczatku drogi (prezydent).
Natomiast rzeczniczka Reala nie ma zadnych informacji co do przejecia ich przez jakąkolwiek konkurencyjna firme.
Weteran

zezwolenia i zgody od: prezydenta, rady miejskiej i sejmiku wojewódzkiego. Dopiero potem mozna wystepowac o pozwolenie na budowe. Oczywiscie wymagane sa miliony roznych papierow
No i nic dziwnego, że w Polsce szerzy sie korupcja. Okazja czyni złodzieja.
Mnie ciekawi teren między Krzeczynem a Lubinem. Wg mnie ten teren powinien być zabudowany.
No i nic dziwnego, że w Polsce szerzy sie korupcja. Okazja czyni złodzieja.
Mnie ciekawi teren między Krzeczynem a Lubinem. Wg mnie ten teren powinien być zabudowany.
No i chyba Carrefour wiedział coś wcześniej, bo wczoraj ustawa o sklepach powyżej 2000m2 została przez Trybunał Konstytucyjny uznana za niezgodną z konstystucją.DeeS pisze:... Zgodnie z ustawą po to by wybudowac sklep o powierzchni ponad 2000m2 należy (pisze w skrócie i nie stosuje urzedniczej nomenklatury) uzyskać kolejne zezwolenia i zgody od: prezydenta, rady miejskiej i sejmiku wojewódzkiego. Dopiero potem mozna wystepowac o pozwolenie na budowe. ....
Przez rok obowiązywania ustawy nie wydano zgody na żaden nowy hipermarket.
Weteran

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość