po pierwsze bylem w Legnicy a nawet sie tam uczylem w energetyku... dosc fajne miasto... i uwazam je za "najfajniejsze" mozecie sie z tym nie zgadzac to przecie tulko moja opinia...
co do innych "wywodow" to fakt ze poprzeginalem ale prosze zauwazyc ze nie zrobilem tego celowo... to odpowiedz na durne "argumenty" o pochodzeniu... tak jak ze strefa wplywow nie wiem dlaczego zanegowal forumowicz fakt... tak poprostu jest ze z wymienionych terenow mieszkancy odwiedzaja nasze miasto... nie ma o czym dyskutowac chyba ze o powod ja powiem szczerze wielokrotnie sie dziwilem i zadawalem takie pytania "po co do Glogowa"?
hahaha wlasnie Lubin jest w strefie wplywu Legnicy jak sam napisales i tam bedzie to owe "centrumem" nam nic nie zagraza tak jak Wam..
Kurcze Blade! Co za argument, co za mentalność???
przepraszam za slowa... skracajac to mozna powiedziec tak Lubin ma doskonale polozenie bo ma atrakcyjne wieksze miasto w poblizu badz poprostu Lubin jest zapleczem Legnicy... ale to byla odpowiedz na inne "argumenty"
nie jest tak ze "nie lubie" Lubina mam nawet rodzine w Waszym miescie i nie zauwazylem zeby im cokolwiek brakowalo zeby sie tam czuli zle poprostu "zajebiscie fajnie" choc mnie przeraza trzesienie ziemi

udalo mi sie to widziec
pomysl po co mieszkancy Glogowa maja jechac do LGOM? zeby uslyszec i odczuc to co zostalo napisane tu na forum? ze jest sie innym? gorszym?
Doczytałem do tego miejsca i dalej już mi się odechciało. Totalne bzdety z obu stron.
niestety zeby poruszyc jakies spolecznosci musza byc "emocje"... delikatna dyskusja umiera nikt nie czyta

rozpoczelismy rozmowe o mozliwosciach rozwoju miasta do az 500 tys bo tak widzial Lubin forumowicz w zwiazku z budowa kopalni wb... nadal uwazam ze w takiej formie nie ma takich mozliwosci... Lubin ma swoje wady a zwiekszenie liczby mieszkancow zapewne by je bardziej wzmocnilo... dyskusja przeniosla sie na "kasztalt" miasta o problemie braku centrum/oblicza naszych miast bo to nie tylko Lubin tak zle wyglada i nie ukrywalem wad swojego miasta choc opowiedzialem co sie u nas dzieje i podpielem linki... nadal nie wiem co bedzie w Lubinie jak zostanie rozwiazane badz zagospodarowanie centrum przepraszam ale nikt z forumowiczow nie odpowiedzial nie dodal linkow... moje obawy co do przypadkowosci zostaly poprostu wysmiane i to bez argumentow... szkoda...
nie ukrywalem takze ze Lubin byl dla nas centrum zakupow z jego pierwszymi marketami... to sie zmienilo juz tam tak nikt nie jezdzi... nawet budowa galerii nie wroci tamtych czasow... teraz mieszkancy prawdopodobnie beda szukali innych "celow" odwiedzin ten temat byl poruszany dosc emocjonalnie i chyba znacznie minelismy sie z rzeczywistoscia... zamiast zachety padaly argumenty o innosci o izolacji zaczeto wyszukiwac wad i animozji... zero kreatywnosci tak z mojej strony jak i waszej pojechalismy na maxa ale czy to zle? chyba jednak nie bo nadal rozmawiamy... jak juz nam przejdzie to przyjdzie czas na to zeby porozmawiac bardziej sensownie... napisalem
pomysl po co mieszkancy Glogowa maja jechac do LGOM? zeby uslyszec i odczuc to co zostalo napisane tu na forum? ze jest sie innym? gorszym? zeby sie opamietac i moze juz zaczac inaczej rozmawiac...
pomysl ankiety jest i dosc fajny ale jesli mi wypominacie "wrogosc" to dlaczego pierwsze pytanie jest takie tendencyjne?
moje propozycje to np czy jestes za zaplanowanym szerokim planem budowy centrum miasta i jego nowego oblicza? mozna tez ktore miasto w LGOM ma najlepsza strategie rewitalizacji miasta?(tu trzeba przedstawic kazde zeby latwiej bylo ocenic) nastepne to jak wyobrazasz sobie nowe centrum budowa nowych kamienic w starym stylu?... budowa nowoczesnych budynkow w ciasnej pierzejowej zabudowie? luzna zabudowa nowoczecnymi budynkami ze szklanymi elewacjami? badz centrum jako spacerniak bez duzej zabudowy z elementami malej zabudowy jako atrakcje (kawiarnie puby fontanny pomniki itp) albo czy chcesz wspolpracy miast w ramach wiekszej aglomeracji?(szybka komunikacja wspolne projekty itp itd) naprawde jest sporo ciekawych pytan i odpowiedzi...