Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Witam
Chciałabym podzielić się swoimi uwagami na temat zachowania mieszkańców Lubina. Na początek wyjaśniam: jestem osobą w pełni dorosłą, jednak ze względów zdrowotnych urosłam tylko do zaledwie 145 cm. i nie wyglądam na swój wiek. Jednak to, w jaki sposób traktowana jestem na ulicy, odbiera mi chęć do życia. Do napisania tego tekstu skłoniło mnie dzisiejsze wydarzenie podczas podróży autobusem lini nr 7, ok. godziny 12.00 (25-04-2008 r.). Obok mnie na tylnych siedzeniach pojazdu siedział nastolatek, który podczas rozmowy z kumplem rzucał non stop stekiem przekleństw. Wysiadałam na ul. Skłodowskiej obok gimnazjum a na moje "sorry" usłyszałam: "k...a wyłaź!". Jestem przerażona panującym tutaj chamstwem i agresją niestety nie tylko młodzieży. Kilka dni temu starsza kobieta, również w autobusie rzuciła do mnie "Posuń się!". Czy tak trudno o zwykłe "Przepraszam"? Czuję się obrażona, poniżona i znieważona. Szczerze nienawidzę tego zaścianka i mieszkających tu ludzi.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec
Kruszyna pisze:Szczerze nienawidzę tego zaścianka i mieszkających tu ludzi.
O, kolejna osoba na forum, która mnie nienawidzi, choć nie wiem za co...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rusek »

Miasto Lubin nie ma kilku mieszkańców. To nie jest wioska tylko 80 tyś miasto. Jak można ocenić mieszkańców po kilku sytuacjach? Proszę podać mi jakieś miasto gdzie nie spotkam takich ludzi? To tak jakbym powiedział że wszyscy kierowcy to barany bo widzę co chwili w telewizji wypadki... Proszę to przemyśleć.
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

może nam być, co najwyżej przykro. ...

Ja jestem często we wrocławiu i jakoś nie zauważam różnicy, wszędzie są ludzie kulturalni i wszędzie znajdą się prostaki.
można co najwyżej zwracać uwagę, np. tej kobiecie, o zachowanie chociaż podstawowego poziomu kultury. niestety z młodzieżą to raczej nie zadziała ale nie tylko w Lubinie, to problem ogólnokrajowy.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kruszyna »

Rusek,
To prawda, że faktycznie potraktowałam temat zbyt ogólnie. Wiem, że nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka, ale poniosły mnie emocje i straciłam panowanie nad sobą. Jeżeli poczułeś się urażony, bardzo przepraszam.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rusek »

Cieszy mnie to że dało Ci to do myślenia. Nie czułem się urażony. Mnie takie teksty nie ruszają. Zgadzam się zupełnie z tomi. Pozdrawiam
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: m_krzywy »

Czym młodsze pokolenie tym bardziej zdemoralizowane. Głupota i chamstwo imponuje. Nie znam osoby która by nigdy nie przeklnęła.
Administrator
Administrator
Kontakt:
Administrator
Administrator

Post autor: Junglos »

krzywy nia badz swietoszkiem bo sam klniesz ;)
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: m_krzywy »

Tak jak ty. Wobec innych zachowuje pozory kultury. Jak się w coś wkręcę albo jak coś mnie denerwuje.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM