Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Rozpoczęły sie jakieś prace przy dawnym liceum ekonomicznym na razie wycinają krzaki i drzewa dookoła.
Może ktoś coś wie czy ktoś to kupił czy co że taki ruch sie tam teraz zrobił.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Polecam lekturę Kuriera Powiatowego Nr 8. Jako, że jest to numer sprzed miesiąca to nie sądze zebyś zdobył papierowe wydanie. Niemniej na portalu powiatu (www.powiat-lubin.pl) dostepne sa wersje pdf. wszystkich dotychczas wydanych numerów. Interesujący cie artykuł znajdziesz na stronie 11 numeru 8 : http://www.powiat-lubin.pl/kurier/kurier_nr_8.pdf
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

Dzieki jakoś mi umkło, a miałem w rękach ten numer :)
Czyli wiadomo ze nowy właściciel to Baltic Invest z Warszawy
i że coś zaczeli robić,
ale dalej nie wiadomo co on chce tu zrobić :(
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

możemy mieć nadzieję że nie będzie chciał wyburzać, ile musi mieć lat, żeby został zakwalifikowany jako zabytek i tym samym chroniony??
mało mamy w Lubinie podobnych obiektów a ten pasuje w tym otoczeniu...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Z wyburzeniem może być trudno jest on na liście zabytków ale nie ściśle chronionych np. żeby cokolwiek zrobić trzeba mieć zgodę konserwatora, ale jakąś ogólną chodzi o to żeby nie zmienić mocno wyglądu budynku.

Ale z tym budynkiem jest inny problem bo z tego co wiem to jednym z powodów wyprowadzki ekonoma był problem z fundamentami coś pękło czy jakoś tak i naprawienie tego za dużo kosztowało i możliwie że taniej jest wyburzyć ten budynek.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

no to mnie uspokoiłeś, teraz ceny nieruchomości są takie że pewnie zainwestują żeby na tym więcej zyskać. szkoda tylko że nie podają żadnych konkretnych kierunków działania ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

No i znowu mi "umkło" 25.03 na strone www.lubin.pl zapodali newsa że budynek zostanie wyburzony i powstanie tam sklep NETTO. Normalnie rewelka zaraz na przeciwko Biedronki, a gdzieś w pobliżu ma być jeszcze mini TESCO.

http://www.lubin.pl/_portal/news/120644 ... C4%85.html
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Wycięcie drzew ma przygotować grunt pod budowę kolejnego w mieście marketu. Prawdopodobnie budynek byłej szkoły będzie teraz spełniał funkcje marketu Netto.
Dwa ostatnie zdania artykułu wzajemnie sobie przeczą. Pierwsze mówi ,że wycinka drzew spowodowana jest przygotowaniem terenu pod budowę. W drugim natomiast zawarta jest informacja, że to w budynku byłej szkoły będzie mieścił się market Netto. Czyli nie jest to informacja , a totalna dezinformacja.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

No raczej nie wydaje mi sie mozliwe, zeby w 3 pietrowym budynku zrobili Netto. Takze raczej trzeba sie nastawic na zmiane w lokalnej architekturze.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

GregPepe, jak sam widzisz ( czytasz ), budynek pozostanie na swoim miejscu :

cytat
Warto dodać, że w pobliżu prawdopodobnie powstanie też market Netto. Jego lokalizację zaplanowano w budynku po byłej szkole, na skrzyżowaniu ulic Kościuszki i Księcia Ludwika

źródło : http://www.lubin.pl/_portal/news/120832 ... owych.html
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Jest nowe info na powiat-lubin.pl
Już w maju ruszy remont budynku po byłym Liceum Ekonomicznym. Od listopada mieścić się tam będą biura i dwa sklepy: spożywczy i kosmetyczno-drogeryjny.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

W końcu zaczął się remont budynku po byłym liceum ekonomicznym w którym mają powstać sklepy. Remont miał się rozpocząć w maju, ciekawe czy nie spowoduje to przesunięcia otwarcia budynku planowanego na listopad.
Dzisiaj montują kontenery dla robotników.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM