Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
z ta kostka brukowa to widzisz tajemnica jest i uwierz mi w redakcji portalu o tym wiedza ;p tylko jak zwykle nie pisza, szef LSI zarzeka sie ze powstanie tam piekny moloch jak z bilboardu. Oczywiscie nie prawie moralow ze druga strona jest dobra i odsylam do lepszych autorytetow niz ja np. Newsweek.
Raczynski to taki cudak ktory za pomoca mediow potrafi obrocic kota ogonem nawet wtedy kiedy obraca pieniedzmi przeznaczonymi na cel taki jak dzieci mróó
Co do Gojdzia to czekam na odpwowiedz bo naprawde jestem tego ciekaw, mam nadzieje ze wreszcie mi odpowiesz.
Raczynski to taki cudak ktory za pomoca mediow potrafi obrocic kota ogonem nawet wtedy kiedy obraca pieniedzmi przeznaczonymi na cel taki jak dzieci mróó
Co do Gojdzia to czekam na odpwowiedz bo naprawde jestem tego ciekaw, mam nadzieje ze wreszcie mi odpowiesz.
Nowy(a) na forum

Ok. Portal, jest zly, Raczynski to cudak, szef LSI sie zarzeka, ze cos tam. To wszystko nie ma znaczenia w sprawie budowy hali, a to jest tutaj meritum. Co do kostki na rynku to nie wiem co tam sobie wlasciel kombinuje, ale zacznijmy tutaj operowac faktami. Pierwszy fakt jest taki, ze starostwo nie wydalo pozwolenia na budowe tego, co sie dyrektor LSI zarzeka, ze wybuduje. Nie oceniam czy faktycznie parkingi wyznaczone przez miasto byly zle, czy dobre. Ale dla mnie osobiscie to nie ma znaczenia. Dzisiaj w kazdym miescie, gdzie powstaly galerie handlowe zycie w rynku zamarlo. Jedyny Wroclaw stanowi tutaj wyjatek. Dlatego jesli w ryku nie powstanie ta galeria, nie powstanie nic i przestaje to miec znaczenie, czy bedzie tam kostka czy dziura. Zbyt daleko zaszlu juz pewne usyalenia i sprawy wlasnosciowe, zeby to teraz odkrecic.slayne pisze:z ta kostka brukowa to widzisz tajemnica jest i uwierz mi w redakcji portalu o tym wiedza ;p tylko jak zwykle nie pisza, szef LSI zarzeka sie ze powstanie tam piekny moloch jak z bilboardu. Oczywiscie nie prawie moralow ze druga strona jest dobra i odsylam do lepszych autorytetow niz ja np. Newsweek.
Natomiast nie odpowiedziales jaka jest prawda, w sprawie dzisiejszego spotkania prezydenta z reszta "stron" budujacych hale.
Co do Gojdzia, nie wiem czy moge podac te fakty, chyba ustawa o ochronie danych osobowych na to nie pozwala. Dlatego ok. wycofuje to co napisalem. Moze faktycznie postawilem ta teze zbyt jednoznacznie.
W kazdym razie dla mnie osobiscie Gojdz jest marnym autorytetem moralnym i obecnosc jego osoby w zarzadzie starostwa powoduje u mne wyrazny niesmak.
Ujme to tak, ktos wywalony dyscyplinarnie z Interferii przez ludzi z jego wlasnej partii wydaje sie byc jednoznaczne.
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Bywalec

Rada Miejska zdecydowała o przekazaniu ponad 14 milionów na budowe hali.
http://www.powiat-lubin.pl/news.php?id=617
" ... radny Paweł Niewodniczański zaproponował zmianę propozycji prezydenta w taki sposób aby pieniądze na budowę hali przeznaczyć, w formie dotacji celowej, Starostwu Powiatowemu."DeeS pisze:Rada Miejska zdecydowała o przekazaniu ponad 14 milionów na budowe hali.
No juz widze jak nam Gojdz hale buduje.
Mam nadzieje, ze prezydent nie przekaze tych pieniedzy dla starostwa, bo nie widze w tym sensu.
No nic wlasciwie niestety potwierdza sie moja teza z niechecia radnych do budowy hali. Aczkolwiek ich kreatywnosc przerosla moje wszelkie oczekiwania. Wiedzialem, ze cos wymysla zebysmy nie mieli hali, ale zeby taka bzdure !
Wlasciwie pozostaje mi tylko jedno powiedziec : ZALOSNE.
Dobra wszyscy obroncy rady, fakty mowia same za siebie. Tu juz nie ma nic do dodania, dla mnie na razie EOT.
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Nowy(a) na forum

Ta decyzja oznacza tylko tyle, ze hali nie buduje nikt. Jestem gotow sie zalozyc, ze prezio nie przekaze tych pieniedzy do powiatu, najwyzej nie po raz kolejny nie otrzyma absolutorium.Teść pisze:Najlepsza z możliwych decyzji. Halę buduje powiat. Pieniądze dają samorządy Lubina, gminy wiejskiej, sejmik i jeszcze niech namówią KGHM. Miasto zaoszczędzi na tym ze 20 mln.
A z innej bajki, nawet zakladajac dobra wole radnych i prezydenta, ta decyzja opoznia rozpoczecie prac co najmniej o 1/2 roku.
To tyle.
pozdrawiam
Maniak

no tak radni nie dają kasy na hale to źle, jak dają to też źle...
bardzo dobrze że kasa idzie z wielu źródeł bo niby dlaczego miasto ma wydawać o 20 mln więcej?? za taką kasę można np: remontować drogi itp.. dlaczego nikt nie pyta co miałoby być nie zrobione w mieście za te 20 mln?
jak Raczyński nie przekaże kasy to się okaże że to właśnie on blokuje budowę Hali. tym bardziej że kasa z sejmiku jest już (podobno) zaklepana a gmina wiejska i powiat wyrażają chęć współpracy i współfinansowania.
bardzo dobrze że kasa idzie z wielu źródeł bo niby dlaczego miasto ma wydawać o 20 mln więcej?? za taką kasę można np: remontować drogi itp.. dlaczego nikt nie pyta co miałoby być nie zrobione w mieście za te 20 mln?
jak Raczyński nie przekaże kasy to się okaże że to właśnie on blokuje budowę Hali. tym bardziej że kasa z sejmiku jest już (podobno) zaklepana a gmina wiejska i powiat wyrażają chęć współpracy i współfinansowania.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

prosze prosze. Powoli zaczynam wierzyc, ze hala powstanie. To zaczyna nabierac sensu.
http://www.powiat-lubin.pl/news.php?id=620
http://www.powiat-lubin.pl/news.php?id=620
Dlamnie to wszytko zaczyna coraz dziwniej wygladac szczegolnie ten cytat - "Zebranych dziennikarzy zaskoczył wicestarosta Piotr Czekajło. - Jest już gotowy do realizacji projekt hali na 3000 miejsc i to z pozwoleniem na budowę - mówił. - Jego właścicielem jest SSA Zagłębie Lubin. Został on kiedyś zarzucony ze względów finansowych, ale dziś jest to najbardziej zaawansowany merytorycznie i dokumentacyjnie projekt na szybką budowę hali. "
Mysle ze to jest troche takie robienie ludzi w balona zreszta nie pierwszy raz. Nowy projekt stadionu teoretycznie w tym miejscu zaklada parking, pozatym jest jeszcze wiele wiele niejasnosci bo pokazanie tego czym wtedy lubincy kibice byli zludnie karmieni nic nowego zbytnio nie wnosi . Ale pozyjemy zobaczymy. Narazie dzialaja jak "blyskawica", jest nawet pozwolenie na budowe, przy takiej predkosci prac za 3 miesiace bedziemy mieli juz fundamenty.
Mysle ze to jest troche takie robienie ludzi w balona zreszta nie pierwszy raz. Nowy projekt stadionu teoretycznie w tym miejscu zaklada parking, pozatym jest jeszcze wiele wiele niejasnosci bo pokazanie tego czym wtedy lubincy kibice byli zludnie karmieni nic nowego zbytnio nie wnosi . Ale pozyjemy zobaczymy. Narazie dzialaja jak "blyskawica", jest nawet pozwolenie na budowe, przy takiej predkosci prac za 3 miesiace bedziemy mieli juz fundamenty.
No i się okazało że projektu jednak gotowego nie mahugo pisze:... "Zebranych dziennikarzy zaskoczył wicestarosta Piotr Czekajło. - Jest już gotowy do realizacji projekt hali na 3000 miejsc i to z pozwoleniem na budowę - mówił. - Jego właścicielem jest SSA Zagłębie Lubin. Został on kiedyś zarzucony ze względów finansowych, ale dziś jest to najbardziej zaawansowany merytorycznie i dokumentacyjnie projekt na szybką budowę hali." ...
powiat-lubin.plwww.powiat-lubin.pl pisze:.
Prawdopodobnie, zostanie ogłoszony konkurs na projekt nowej hali. Ten istniejący, sprzed paru lat, okazał się zbyt drogi do realizacji.
Kiedy nowoczesna hala widowiskowo-sportowa będzie gotowa?
- Na Euro 2012 powinna być – stwierdził starosta. – Ale myślę, że stanie się to dużo wcześniej…
Maniak

Z tą kasą to nie wiem do końca.tomi pisze:pocieszające jest fakt, że .... jest kasa ...
Obawiam się że *SOPRANO* będzie miał rację i prezydent może nie przekazać po prostu tych pieniędzy. Radni nie mogą mu wiele zrobić, nie udziela mu absolutorium z wykonania budżetu, ale wcześniej chyba też nie dostał i jakoś się tym nie przejął.
Maniak

sprawa jest prosta, jeśli powiat zawali sprawę i nie załatwi formalności tzn. konkursy przetargi pozwolenia itp. to raczyński będzie miał pretekst do nie przekazania kasy. inna sprawa że spodziewam się burzy medialnej i to jeszcze nie raz w tym temacie. Przekonywanie ludzi kto na prawdę chce budować a kto blokuje itd. a można przecież budować wspólnie ....
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 1 gość