Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

gwidek pisze:Oceniam tak. Papier będzie i kasa też, ale przed tem musi być spotkanie, ale prezio, jak go nazywacie, nie spotka się. I tak zmarnuje najlepszą okazję.
No tos teraz pojechal. Co to za argumenty? Sugerujesz, ze to czy sejmik wyskoczy z kasy to jest kwestja spotkania kilku radnych z preziem? To juz jest po prostu farsa.

A reszta to po prostu demagogia.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
slayne
slayne

Post autor: slayne »

Zeby dostac te pieniadze Prezydent musi zlozyc odpowiednie papierki, a on czeka i oglada konto (?) tyle wywnioskowalem czytajac artykuly i ogladajac TV.
Prezydent wogole nie wytlumaczyl sie z dziury w rynku, a to moim zdaniem bylo najwaznieszjym pytaniem uderzajacym w LSI... Na koniec jak to jest ze archimedia dostalo 1,5 mln zlotych od LSI za projekty ktorych firma nie jest pewna?, w sensie nie wiadomo czy sie wogole tym zajmie??
Obowiazuje chyba w tem jakas kolejnosc czytac: papierki, decyzje, projekt, pozwolenia i budowa.

Wogole czemu UM korzysta z projektow tej firmy, to jest wogole zgodne z prawem? czemu tutaj nie ma wolnej konkurencji i czemu takiej mozliwosci nie dostaly inne firmy?

Co do tych bazarkow to za przeproszeniem nie sa one jakims cudem bo nim bedzie kostka brukowa zamiast budynku w srodku miasta.

Tu nie chodzi o Hale tylko wzajemne wspomaganie danych osob, przeciez te osobki powtarzaja sie w zarzadach vide. Dubinski(prezes LSI, czlonek zarzadu ZL i polityk Lubin2006), Stawikowski (czlonek zarzadu LSI, byly "zastepca" prezydenta, polityk LUbin2006), Myrda (Czlonek zarzadu ZL, byly "zastepca" prezydenta i polityk L2006), Raczynski (prezydent ;p) niewiem dlaczego nikt na to nie zwraca uwagi, a wystarczy poczytac strony firmowe badz ZL.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: gwidek »

Spotkania, które sprecyzuje formę i sposób realizacji inwestycji. Nie chodzi o spotkania z radnymi, chociaż oni pewnie też chcą wiedzieć na co przekażą pieniądze, ale spotkania z marszałekiem i starostą. Dlaczego marszałek miałby w ciemno dawać pieniądze. Tym bardziej na taką spółkę jak LSI?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

jest jakas odpowiedź prezia na www.lubin.pl

To nie prezio odpowiadał tylko cyt. "W imieniu prezydenta odpowiedzi na pytania radnych udzielił Krzysztof Maj, rzecznik prasowy prezydenta. "

Natomiast Prezydent Raczyński odpowiadał inaczej, cyt.

Kod: Zaznacz cały

"Mam nadzieję, że radni czytają dokumenty, które im przedstawiam - mówi Robert Raczyński, prezydent Lubina. - Są to uchwały budżetowe i projekty uchwał. Odpowiedzi  na pytania radnych są tam zawarte i to jest cała moja odpowiedź do listu. "
źródło
bardzo rzeczowa odpowiedź ...
:obled:
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kopytko »

cyt. "W imieniu prezydenta odpowiedzi na pytania radnych udzielił Krzysztof Maj, rzecznik prasowy prezydenta. "
Jak miał upoważnienie to tak jakby to on się wypowiadał ! bo inaczej to po co istnieliby pełnomocnicy, rzecznicy i inni nieu.... niczy itd. !!!

tomii jak ci rzecznik prokuratyry odpowiada - to mówi to w imieniu jako ja czyli "jaś kowalski" ??? - nie on wypowiada się na rzecz i z upoważnienia swojego szefa tj. prezesa prokuraktury czy jak to sie go tam zwie - i takie prawo i zwyczaje - no chyba że dla ciebie prawo i zwyczaje to tak jak dla PiSiorów - trzeba potrafić "odpowiednio" interpretować !
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

kopytko, i po co się tak bulwersujesz??
po prostu rzecznik wypowiedział sie w sposób może i konkretny ale to była wypowiedź rzecznika, natomiast Raczyński powiedział, że nie będzie z nikim rozmawiał i to była jego wypowiedź.
stwierdzenie faktu kto co powiedział to nie jest podwarzanie prawa do ogłoszenia oficjalnego stanowiska przez rzecznika. coś ci się pomieszało.

jeśli chodzi o PIS to nie mieszaj tu polityki jakiejkolwiek partii (zresztą w każdej grupie są ludzie i ludziska) bo to jest nie na temat.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Proponuję na określanie sympatyków PIS/PO nie używać słów typu Pisiory czy Platfusy.
Proponuję unikać "zburaczenia" na forum.

Naprawdę zamiast się bez sensu gryźć pomiędzy różnymi opcjami politycznymi lepiej wejść w bardziej konstruktywne dyskusje.

offtop: A co do naszych tubylczych "Partyj" i śmiesznych wojenek - 13 grudnia 2007 zostanie ratyfikowany traktat reformujący UE - co w praktyce oznacza powstanie Euro-Federacji i stopniowe przekazanie większości kompetencji dot. władzy do Brukseli. Nieistotne czy się to komuś podoba czy nie - naprawdę szkoda energii na dalsze szczucie się nawzajem, kiedy będzie trzeba w ramach EuroFed'u po prostu walczyć o interesy kraju, regionu, miasta...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Gdzies mi sie obilo o uszy, ze ponoc prezio zgodzil sie budowac hale bez udzialu LSI, jestem teraz ciekaw co nowego radni szanowni wymysla, ze by i tym razem pozbawic nas hali. Bubnowski ostatni w telewizji, az zblad bidula z nerwow, jak wywiadu udzielal. Mowil, ze bardzo zaskoczony jest i nie wie co myslec. Dobre.

Oj, bedzie sie dzialo, pewnie teraz lokalizacja bedzie do kitu, albo parkingow nie bedzie, czy cos. To taki test dla radnych na kreatywnosc.

W kazdym razie nie chce byc zlym prorokiem, ale boje sie, ze mimo zapewnien prezia hala wcale nie jest "blizej" niz przed deklaracja.
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

W związku z powyższym, jutro idź do laryngologa, bo uszy masz poobijane... ;-)
Poza tym nie lubię określeń typu ,,prezio"....
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

NEVIL pisze:W związku z powyższym, jutro idź do laryngologa, bo uszy masz poobijane... ;-)
Poza tym nie lubię określeń typu ,,prezio"....

"Prezydent Lubina znów przedłoży Radzie Miasta projekt uchwały w sprawie sfinansowania budowy hali sportowo-widowiskowej. Nie będzie już mowy o dokapitalizowaniu Lubińskiej Spółki Inwestycyjnej." - Lubin.pl

Cytuje bo nie wiem, czy ty pijesz do formy, czy do tresci.

A ja nie lubie podgladac bocianow.

Jesli chcesz zabierac glos w jakiejkolwiek dyskusji, staraj sie cos do niej dodac, nie wazne jakie masz poglady, kazda strona jest warta wysluchania. Oprocz nieodpartej checi pisania nieistotnych postow staraj sie zawrzec w nich troche tresci.

pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
E tam

Post autor: Teść »

Czysta ściema. Nie da się wydać jakichkolweik pieniędzy na budowę czegokolwiek (i hali) w ciągu 2 tygodni do końca roku. Czysta prowokacja i tyle.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Hayal »

Po miesiącach sporów samorządowcy zaczynają się dogadywać w sprawie hali dla Lubina.

O budowie hali widowiskowo-sportowej będą rozmawiać, prawdopodobnie, w połowie tego tygodnia przedstawiciele sejmiku województwa, starostwa powiatowego oraz gmin wiejskiej i miejskiej. Te samorządy, jak się dowiedzieliśmy, zadeklarowały wolę realizacji inwestycji.

więcej na ten temat: http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1356/104/

mogłoby ruszyć w końcu, bo siatkarzy mamy dobrych, piłkarzy ręcznych też, a z pewnością na porządną halę przychodziłoby dużo więcej ludzi.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

http://www.lubin.pl/_portal/news/119754 ... yszli.html

Ach, czasami miec racje nie znaczy miec satysfakcje.
slayne
slayne

Post autor: slayne »

Czytaj lubin.pl bedziesz ja mial zawsze bynajmniej w tej kwestii ;P. To jest zupelnie jak z Rynkiem gdzie oficjalna wersja na tym portalu to ze budowa ruszy i jakie to starostwo nie jest zle, a nieoficjalna to ta ze juz od dawna na bank bedzie tam poprostu kostka brukowa... Ot racja :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

slayne pisze:Czytaj lubin.pl bedziesz ja mial zawsze bynajmniej w tej kwestii ;P. To jest zupelnie jak z Rynkiem gdzie oficjalna wersja na tym portalu to ze budowa ruszy i jakie to starostwo nie jest zle, a nieoficjalna to ta ze juz od dawna na bank bedzie tam poprostu kostka brukowa... Ot racja :)

To jaka jest prawda?

Moim zdaniem hala to sprawa polityczna i tylko taka. Radni zrobia wszystko, zeby sie tej hali Raczynskiemu zbudowac nie udalo. Jedyna szansa to jacys "zbuntowani" z obozu koalicji. A reszta to rzniecie glupa i nic wiecej. No teraz w starostwie to jest pan Gojdz, on zaprowadzi tam porzadek i nasze miasto rozkwitnie.

Z rykiem jest wiekszy problem, niestety brak porozumienia naszych wladykow skutkuje dziura na samym srodku tegoz, a to czy kostka tam bedzie zalezy od wlasciciela, w tym wypadku jakiejs tam niemieckiej firemki. Jak obserwuje zachowanie naszych szanownych radnych, to jestem coraz bardziej sklonny uwierzyc w te brednie, ze to starostwo wszystkiemu winne. No nic pozostaje czekac, az jakis (jakas) radny nie wytrzyma tej koalicyjnej glupoty i zaglosuje za budowa hali.

pozdrawiam
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM