http://www.powiat-lubin.pl/news.php?id=578
Ciekawe jak to sie potoczy dalej.
Swoja droga trzeba miec tupet żeby za pieniądze z obcej gminy przeznaczone na dzieci robić sobie... reklame.

Te characze, ktore żadal od inwestorow i przynzawal na rozne cele (wg wlasnego uznania") bylo z pewnoscia pozyteczne dla miasta ale nie wiem czy do konca zgodne z polskim prawem.tomi pisze:problem polega na tym że Maćkała nie łamał prawa
tomi pisze:Udokumentowany mamy na tym forum inny (tutaj:-))
obawaiam się, że może sobie takie wałki kręcić bezkarnie....

Tomi daj spokoj, dwa lata to przerabialismy, "Wiem, ale nie powiem" - to przeca "braci" domena. Zlamal prawo to do sadu z nim, nie zlamal trodno musisz jeszcze poczekac na "detronizacje" wiadomo kogo.tomi pisze:polar21co do łamania prawa to mam nadzieje, że nie pojawi sie niedługo następny powód do podobnego pytania ale chyba sie mylę.

spokojnie, NIK siedzi i kontroluje - ok niech szukają, jak nic nie znajdą to będzie można spokojnie powiedzieć że jest w porządku.Tomi daj spokoj, dwa lata to przerabialismy, "Wiem, ale nie powiem"
prawda jest taka że mamy takich jakich sobie wybraliśmy.Prawda jest taka ze mamy najgorszych politykow jakich sobie mozna bylo tylko wymyslic, ratuja nas tylko zloza miedzi amen.

cała sprawa dotyczy podwyżek cen wody:- Donosów, złożonych ze strony radnych na mnie, jest w prokuraturze chyba kilkadziesiąt - powiedział. - Jeden więcej, jeden mniej - nie robi na mnie żadnego wrażenia.
niestety wojenka trwa,Na zarzut, że radnym nie dano możliwości zdecydowania o cenie wody, Raczyński odpowiada:
- Oni dużo gadają, a tak naprawdę nie potrafią się zebrać w określonym terminie. To jest upokarzające dla mieszkańców Lubina, że przewodniczący nie potrafi zwołać sesji.
Przewodniczący ripostuje, że nie miał takiej możliwości - prezydent nie wniósł uchwały w trybie pilnej sesji.
Pytanie kto ma rację na razie pozostaje bez odpowiedzi. Wiadomo jednak, że w taki sam sposób jak w ubiegłym roku, w Lubinie cenę wody ustalano jeszcze dwukrotnie – w latach 2004 i 2006.
- Jedynie w 2005 r. radni mogli zająć stanowisko w sprawie cen wody, gdyż wtedy nie było jej podwyżki, wtedy też rada wszelkie dokumenty otrzymała na czas – poinformował przewodniczący Bubnowski.

Prezydent Lubina może pójść do więzienia nawet na 5 lat. Taką karą zagrożone są czyny, o które oskarża go Najwyższa Izba Kontroli. Dzisiaj do Prokuratury Rejonowej w Lubinie NIK skierował doniesienia o popełnieniu przestępstwa.
troszkę więcejMówi się w nim o dwóch przestępstwach: z art. 296 §1 Kodeksu Karnego traktującym o niedopełnieniu obowiązków w sprawach majątkowych firmy oraz art. 585 §1 Kodeksu Spółek Handlowych mówiący o działaniu na szkodę spółki. Oba przestępstwa zagrożone są karą 5 lat pozbawienia wolności.
0 użytkowników » 1 gość