Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący
KGHM

Post autor: Hayal »

Na żądanie ministra Skarbu Paąstwa lubiąska spółka zwołała na czwartek, 18 października, Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy. W porządku obrad znalazły się zmiany w radzie nadzorczej KGHM... http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1113/104/ no to się zaczyna polityka ;]
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący
prywatyzacja KGHM?

poseł Adam Szejnfeld z Piły, minister gospodarki w gabinecie cieni Platformy Obywatelskiej.
Ledwie ruszyła kampania wyborcza, zadeklarował, że po zwycięstwie jego partia sprywatyzuje wraz z innymi państwowymi firmami „niedotykalny miedziowy moloch – KGHM”.

więcej w tekście pod linkiem: http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1153/104/
Awatar użytkownika
DLU
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
.

Post autor: DLU »

I tam samym PO zyskała 18 tys. głosów szczęśliwych pracowników KGHM`u + ich rodzin.
Obrazek
Wyborcze samobóje Platformy stają się już przysłowiowe
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran
Re: prywatyzacja KGHM?

Post autor: JasioJasio »

Hayal pisze:poseł Adam Szejnfeld z Piły, minister gospodarki w gabinecie cieni Platformy Obywatelskiej.
Ledwie ruszyła kampania wyborcza, zadeklarował, że po zwycięstwie jego partia sprywatyzuje wraz z innymi państwowymi firmami „niedotykalny miedziowy moloch – KGHM”.

więcej w tekście pod linkiem: http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1153/104/
Wypadałoby być rzetelnym Hayal i dodac, że kilka linijek niżej autor artykułu napisał, że Schetyna (Skeretarz Generalny PO) temu zaprzeczył (a pewnie Schetynę poprze Tusk podczas dzisiejszej wizyty w naszym mieście).

Kotlet odgrzany sprzed 2czy 3 tygodni.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

dałam fragment tekstu, żeby jeśli kogoś interesuje przeczytał sobie całość i dlatego napisałam, że więcej w tekście pod linkiem, więc o co Ci chodzi? i co ma do tego w tej kwestii rzetelność? bez przesady, ja nie przytaczałam fragmentu jako czyjejś wypowiedzi mającej na celu potwierdzenie jakiegoś faktu, tylko dałam fragment z tekstu i jedynym błędem - jeśli można to tak nazwać - było to, że zapomniałam o cudzysłowie...
jak ktoś przeczytał tekst, to wiedział co napisał autor kilka linijek niżej... ;]
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

PO nie zdobedzie tyle głosów żeby rządzic sama i nawet jak by chciała to zrobić to tego nie zrobi bo ani PiS ani LiD jak będą z nimi w koalicji to się na to nie zgodzą. Ale rozważania w tym temacie nie mają sensu. Tusk wczoraj w Lubinie zadeklarował że żadnej prywatyzacji KGHM nie będzie.
Mogło być to korzystne dla wyników firmy, ale dla regionu była by to katastrofa.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

tak tak, z Szejnfelda zrobili głupka (a nie jest to jakiś szeregowy poseł tylko ktoś kto miał zaklepaną funkcję w ewentualnym rządzie po ewentualnych wygranych wyborach) z Sawickiej mitomanke (ta znowu miała sprzedawać MCZ),
W nagraniu była również mowa o lubińskim Miedziowym Centrum Zdrowia.
Można tam było usłyszeć, jak Sawicka mówi o szpitalu górniczym przy KGHM, iż zostanie on sprywatyzowany, że zawiera świetne wyposażenie kardiologiczne oraz zespół lekarzy.
więcej
ciekawe. przypomina mi się powiedzonko "jak się pomyli, to nawet prawdę powie"
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

"Ceny miedzi na rynku i polityka zarządu KGHM zdecydują, jak długo będą istnieć Zakłady Górnicze Lubin.
- Dochodzą do nas sygnały o próbach ograniczenia eksploatacji rudy o słabszym okruszcowaniu – mówi Bogdan Nuciński, przewodniczący NSZZ Solidarność w ZG Lubin. – To może doprowadzić do skrócenia żywotności kopalni, a ostatecznie do utraty miejsc pracy."

więcej:
http://www.elubin.pl/index.php/content/view/1177/104/

lepiej, żeby w KGHM jak najdłużej wydobywano, bo to miasto dzięki kopalni "żyje" i się rozwija.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM