Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Zachowanie Pana posła to już totalne przegięcie.
Ja nie mam gdzie mieszkać.
Piotr Cybulski jest jednym z najbardziej majętnych parlamentarzystów. Ma 294 hektary ziemi, buduje dom (183 mkw.), jeździ trzyletnim audi 2. W aktualnym oświadczeniu majątkowym wymienia też oszczędności (3 tys. zł, 48 tys. USD) oraz roczny dochód z kancelarii Sejmu (prawie 102 tys. zł).
A obecny leśniczy zapyla 65km do pracy

W dzisiejszej Gazecie Wrocławskiej jest o tym na 1 stronie
http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/769389.html
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Ja tam bym od razu obciął liczbę posłów o 60%, z tego co widać obecnie w sejmie wnioskuję, że jest ich za dużo i nie radzą sobie ze związanym z tym chaosem.

A tak utrzymujemy za nasze pieniądze kilkuset darmozjadów łącznie z ich liczną świtą.

Poseł to powinna być realna praca na rzecz kraju, a nie ludzie z przypadku (wygra ten kto rozda więcej baloników na wiecach wyborczych), słowem należałoby chwycić Posłów za mordę - trochę obowiązku i dyscypliny wyszłoby im na zdrowie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Jesteś wyjatkowym łaskawcą realista.

100 posłów i 50 senatorów wybieranych w okręgach jednomandatowych, żadnych list krajowych i żadnego przejmowania głosów przez tych na czele listy.
Dać im dodatkową kasę (jak zliwkiduje się 360 miejsc w parlamencie to można dać im 100% podwyżki a i tak będzie znacznie taniej niż teraz) na fachowych doradców (jak w kongresie USA) i niech radzą i ustanawiają dobre prawo.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Tak! I niech zaczną od zniszczenia największego złodzieja!
www.zlikwidujzus.com!!!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

JasioJasio to dobra propozycja,

a tak mamy wybory które i tak nic nie zmienią i powtórkę całego cyrku - a fundujemy to z naszych pieniędzy, klasa rządząca urządza sobie zabawy i podchody towarzyskie, kłócą się jak nie powiem kto...

żenada

a tak naprawdę wystarczy tych stu kilkudziesięciu parlamentarzystów i kilkudziesięciu specjalistów do zarządzania krajem

a obecnych polityków i partyjniaków ubrać w pasiaki i do łopaty, w łańcuchy, do kopania rowów, trzymałbym ich tak do chwili aż by wybudowali te autostrady, 3 miliony mieszkań, stadiony i inne rzeczy które obiecali (nauczyli by się co to znaczy dotrzymać słowa)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

realista cieszę się że sięzgadzamy, tym bardziej że zgadzamy się rzadko :)

Przynasz jeszcze, że choć szanse na zwycięstwo jednych bądź drugich są mizerne, to jednak to co było do tej pory (tzw IV RP) było wyjątkowo obrzydliwe i nieśmieszne nawet, czas najwyższy był skończyć tę żenadę.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Przeczytalem artykul i jestem w sumie w szoku.

poziom s k u r w y s y n s t w a pana posla cybulskiego jest dosyc wysoki.
wlasciwie to co tu wiecej dodac - bedzie skandalem jak pan szanowny posel cybulski ponownie zostanie wybrany do sejmu (skandal, ktor sami sobie zafundujemy).
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

JasioJasio pisze:realista cieszę się że sięzgadzamy, tym bardziej że zgadzamy się rzadko :)
No gdybyśmy się zgadzali na każdym kroku i w każdej kwestii to forum dyskusyjne nie miałoby racji bytu (chyba, że jako klub wzajemnego poklepywania po plecach).

A co do drugiego, hmmm, powiedzmy tak, czasem gadając z kimś zastanawiam się czy ten ktoś ma ukryty dyktafon w kieszeni :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Na marginesie powiem, ze pozwoliłem sobie policzyć i pan poseł Cybulski raczył w trakcie jednej kadencji zaliczyć 5 partii w tym jedną dwa razy.

Chłop godzien zaufania :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Eeeh, ja tutaj w wolnych chwilach próbuję działać i rozwijać Inicjatywę dla Lubina (niepolityczną) więc tym bardziej wypada abym się nie wypowiadał zbyt kontrowersyjnie o lokalnych politykach jak np. wspomniany Pan Poseł.... :)

No cóż, ale co do pewnej (pożądanej) jakości w polityce to się chyba wszyscy zgadzamy :)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM