http://www.elubin.pl/index.php/content/view/971/118/
http://www.elubin.pl/index.php/content/view/981/104/

no to troche dziwne stwierdzenie, bo kazdy wybiera lepiej platna prace (a taka jest w gornictwie), choc znam jeden przypadek goscia, ktory raz zjechal na dół i zrezygnowal z pracy w KGHM.tom30 pisze:przecież nikt górnikom nie każe iść do pracy - wg mnie wiąże się to z ryzykiem zawodowym - a jak ktoś nie chce lub nie moze to chociaż do piekarni - chleb dla górników >> piec!
JasioJasio pisze:Święte słowa, święte słowa.tom30 pisze:... 95% wypadków pod ziemią, a także w KGHM spowodowane są przez nieuwagę, bądź lekkomyślność samych poszkodowanych lub najbliższych ich współpracowników
Dokladnie. Siedziba WUg w Katowicach, oddział WUG we Wroclawiu nadzworuje KGHM a w samym Mikołowie znajduje sie KD Barbara.marco pisze:Od kiedy to siedziba WUG jest w Mikołowie? Bywam w WUG-u od czasu do czasu i jak na razie to WUG jest w Katowicach na rogu ul. Poniatowskiego i Kościuszki.tom30 pisze:WUG ( jak kotoś nie wie Wyższy Urząd Górniczy z siedzibą w Mikołowie)

Kod: Zaznacz cały
Nie ma tak, że zły sztygar zagania ludzi do pracy zdezelowanym sprzętem, sam zresztą byłem świadkiem, jak operator mówił że ta maszyną nie pojedzie bo jest niesprawna i nikt mu głowy nie urwał. oczywiście że to jest normalne, nienormalność zaczyna się dopiero gdy przełożony górnika dzwoni do mechanika i po prostu żąda określonej liczby maszyn i g.. go obchodzi skąd je wziąć.Jeżeli sztygar mechaniczny mówi "nie" to górnik dzwoni do swojego przełożonego i go o tym informuje, chyba normalne?
Trochę moja jednakmaszynę puszczać mogę sobie tak samo jak i ty bo ... to nie moja i nie twoja działka.
Trzeba jeszcze ze dwa razy zabrać cały zysk z firym może będzie lepiej?generalnie coraz więcej wypadków jest spowodowanych kiepskim sprzętem,

kojarzy mi się to z pewną reklamą - Prawie, prawie robi różnicę,Trochę
JasioJasio, obaj dobrze wiemy że to nie kwestia zysku, to raczej kwestia odpowiedniego szkolenia i uświadomienia ludzi. nowych maszyn jest dość sporo (a ich kupno obciąża koszt wydobycia), problem zaczyna się w momencie gdy występuje jakaś usterka a obsługa dopiero uczy się na niej sposobu naprawy.Trzeba jeszcze ze dwa razy zabrać cały zysk z firym może będzie lepiej?
0 użytkowników » 2 gości