Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Zachęcony ostatnim zdaniem zadam pytanko. Potrzebuję programu do edycji wideo, który pozwoli na jednoczesne wczytanie wielu plików.
Wyjaśniam. Mam kamerę z dyskiem. Do tej pory używałem (z zadowoleniem) Pinnacle Studio, jednak ten rpogram wymaga aby do projektu wgrywać plik za plikiem, nie da się zaznaczyć dwudziestu czy dwustu plików tylko mozolnie trzeba klikać i przeciągać sceny z każdego pliku oddzielnie. Ja chciałbym wrzucić wszystkie potrzebne mi pliki na raz do projektu i potem je sobie edytować.

Jakieś propozycje?

Ewentualnie interesowałby mnie program do łączenia plików mpeg-2, tak, żeby połączyć ich z 20 i w takich grupach wgrywac do Pinnacla.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

oj tu nie pomogę, ale sam z chęcią się dowiem

a jeśli ktoś dodatkowo wie w czym najlepiej edytować filmiki też pod linuchem - będzie miło :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Podzieliłem, żeby się burdelik nie zrobił. Jak źle nazwałem temat, niech ktoś rzuci propozycję i zmienię.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

no i słusznie zrobiłeś,

a skoro polecamy, to ja polecam niewtajemniczonym to:

Obrazek

Jest to otwarty odpowiednik Photoshopa, za darmo, też po polsku i także pod Windows,
jeśli chodzi o mnie to od dłuższego czasu zaspokaja on zupełnie moje photoshopowe potrzeby.

więcej info: http://www.gimpuj.info/
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM