Regulamin forum
Ogłoszenia pracodawców i poszukujących pracy.
Nowy(a) na forum

Szukam pracy w Lubinie.
Do tej pory pracowałam na stanowiskach negocjator telefoniczny, windykator, kasjer-sprzedawca, w call center również, do tego
współpracowałam z czasopismami.
Żeby nie było: jestem zajętą panną, dzieci nie mam (bo i o to się pyta) i.. Jestem Lesbijką.
mail: szukampracy13@o2.pl
Do tej pory pracowałam na stanowiskach negocjator telefoniczny, windykator, kasjer-sprzedawca, w call center również, do tego
współpracowałam z czasopismami.
Żeby nie było: jestem zajętą panną, dzieci nie mam (bo i o to się pyta) i.. Jestem Lesbijką.
mail: szukampracy13@o2.pl
Weteran

Szukasz pracy czy ogłaszasz, że jesteś lesbijką? Bo co ma wspólnego jedno z drugim?
Nowy(a) na forum

Informuję potencjalnego pracodawcę , że o seksie typu pan Łyżwiński mowy nie ma haha.
no i jestem szczera:)
O ile wiem, to u pana Łyżwińskiego kobiety nie szukały przyjemności tylko sposobu załapania się do pracy. Deklaracja "jestem lesbijka" niekoniecznie musi oznaczać "nie dam dupy za robotę", może natomiast oznaczać "dam dupy ale kobiecie".szukampracy pisze:Informuję potencjalnego pracodawcę , że o seksie typu pan Łyżwiński mowy nie ma haha.
Proszę ile można wywnioskowac z dwuwyrazowego zdania
Stały bywalec

Prokuratura nazywa to inaczej - "zmuszanie do seksu".. http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34375,4305033.htmlJasioJasio pisze:O ile wiem, to u pana Łyżwińskiego kobiety nie szukały przyjemności tylko sposobu załapania się do pracy.
Jeśli wyobraźnia nakierowana jest tylko na seks, to na inne wnioski liczyć nie można... Autorka postu wyraźnie w pierwszym poście napisała, że jest zajęta, co prawdopodobnie można skojarzyć z wiernościąmoże natomiast oznaczać "dam dupy ale kobiecie". Proszę ile można wywnioskowac z dwuwyrazowego zdania
O szukaniu pracy i orientacji seksualnej z gazetowego forum Lubin http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=66754494
PS
A tak w ogóle odnoszę wrażenie, że autorka wątku robi już za "jedyną lesbijkę we wsi" - to taka refleksja w nawiązaniu do serialu BBC "Mała Brytania"
http://www.bbc.co.uk/comedy/littlebrita ... ffyd.shtml
http://www.littlebritain.pl/daffyd.html

Niektórym pracodawcom zapewne może to po prostu przeszkadzać. Zapewne znajdą się tacy, więc Autorka postu z góry uprzedza pracodawcę a ten wie z Kim ma doczynienia imho ( jeśli chodzi o tę sferę przynajmniej )
, no ale nie o tym chyba post 
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
może natomiast oznaczać "dam dupy ale kobiecie". Proszę ile można wywnioskowac z dwuwyrazowego zdania
Jeśli wyobraźnia nakierowana jest tylko na seks, to na inne wnioski liczyć nie można... Autorka postu wyraźnie w pierwszym poście napisała, że jest zajęta, co prawdopodobnie można skojarzyć z wiernością
Droga if_ono, jako reprezentant plci meskiej, musze przyznac, ze wszyscy mamy troche wybujala wyobraznie, a ciekawosc jest nasza slaboscia. A tu taka gratka ...
Musisz nam, to niestety wybaczyc, to raczej nieszkodliwe jest.
Natomiast musze przyznac, ze nie wiem na ile autorka tego watku prowokuja, a na ile powaznie pyta o prace (choc imo miejsce do ego nie odpowiednie), ale przyznac trzeba, ze temat conajmniej intrygujacy i dosc na czasie (tolerancja). Mowiac szczerze potencjalnego pracodawce g..... to powinno obchodzic, jakiej orientacji seksualnej jest jego pracownik, lub kandydat na pracownika. Natomiast bardziej bym sie zastanawial jak no to zareaguja inni pracownicy danej firmy. Ciekawosc jest czesto slaboscia nie tylko facetow. pozdrawiam edit: pociolem 
Ostatnio zmieniony 22 sie 2007, 22:54 przez Soprano, łącznie zmieniany 1 raz.
Stały bywalec

Drogi Soprano.. Na wstępie mojego listu chciałabym Ciebie zapewnić, że wspomniana przez Ciebie wybujała wyobraźnia płci męskiej i ciekawość zazwyczaj są mi obojętne. Odpowiadając na post Jasia oczywiście poleciałam stereotypem - z pełną premedytacją 
a temat wręcz odpowiedni w sezonie tzw. ogórkowym...
)
PS. Tnij posty przy cytowaniu..
i szuka pracy, i prowokujeNatomiast musze przyznac, ze nie wiem na ile autorka tego watku prowokuja, a na ile powaznie pyta o prace [...] , ale przyznac trzeba, ze temat conajmniej intrygujacy i dosc na czasie (tolerancja).
a temat wręcz odpowiedni w sezonie tzw. ogórkowym...
Fakt, Kodeks Pracy wyraźnie wylicza o co może pytać pracodawca.. autorka postu na forum Gazety [link podałam wyżej] jest oburzona pytaniami o stan cywilny, planowane dzieci.. Takie polskie realia..Mowiac szczerze potencjalnego pracodawce g..... to powinno obchodzic, jakiej orientacji seksualnej jest jego pracownik, lub kandydat na pracownika.
Tak jak lubińscy dziennikarze na widok kobiet za kierownicą autobusów komunikacji miejskiej - czyli prowincjonalnie http://www.elubin.pl/index.php/content/view/831/118/Natomiast bardziej bym sie zastanawial jak no to zareaguja inni pracownicy danej firmy.
Ciekawość nie zależy od płciCiekawosc jest czesto slaboscia nie tylko facetow.
PS. Tnij posty przy cytowaniu..
Nowy(a) na forum

Ukłon w kierunku pana "hemik" i if_ona.
I dziękuję za zauważenie,że napisałam jasno i wyraźnie, " jestem zajęta" tu czytaj wierna.
I oczywiście jest prawdą fakt, że uprzedzam, jeśli komuś nie odpowiada fakt mojej orientacji będzie o tym wiedział z góry a nie potem usłysze po bokach " Boże, kogo ja zatrudniłem", i wbrew temu, co się tu niektórym wydaje, nie obwieszczam w życiu realnym na prawo i lewo , że jestem Lesbijką.
Za to faktycznie poczułam się jak "jedyna w wiosce".
Ciekawe opinie.
Pozdrawiam!
I dziękuję za zauważenie,że napisałam jasno i wyraźnie, " jestem zajęta" tu czytaj wierna.
I oczywiście jest prawdą fakt, że uprzedzam, jeśli komuś nie odpowiada fakt mojej orientacji będzie o tym wiedział z góry a nie potem usłysze po bokach " Boże, kogo ja zatrudniłem", i wbrew temu, co się tu niektórym wydaje, nie obwieszczam w życiu realnym na prawo i lewo , że jestem Lesbijką.
Za to faktycznie poczułam się jak "jedyna w wiosce".
Ciekawe opinie.
Pozdrawiam!
A nie myslisz, ze nosi to jednak znamiona prowokacji, znam wielu pracodawcow i powiem szczerze, nigdy nie pytaja oni o orientacje seksualna, a "walenie" im w twarz "Jestem homo" imho ma znamiona prowokacji. Nikt nie wchodzi i nie mowi "jestem hetero dzien dobry ...".szukampracy pisze: I oczywiście jest prawdą fakt, że uprzedzam, jeśli komuś nie odpowiada fakt mojej orientacji będzie o tym wiedział z góry a nie potem usłysze po bokach " Boże, kogo ja zatrudniłem"
Mam coraz wieksze wrazenie, ze cala ta sprawa to taka "tycia" prowokacja majaca na celu wywolanie na ten temat dyskusji. A fakt, warto dyskutowac szczegolnie na "trudne" tematy.
No, pewna nielogicznosc tu widze. Pracodawcy to tez ludzie, a informowanie ich, ze jestes lesbijka to czym jest .szukampracy pisze: i wbrew temu, co się tu niektórym wydaje, nie obwieszczam w życiu realnym na prawo i lewo , że jestem Lesbijką.
A to?
szukampracy pisze:Żeby nie było: jestem zajętą panną, dzieci nie mam (bo i o to się pyta) i.. Jestem Lesbijką.
No jesli chodzi o to forum to osobiscie nie widze powodu.szukampracy pisze:Za to faktycznie poczułam się jak "jedyna w wiosce".
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Informacje
0 użytkowników » 2 gości