Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Konkluzja

Post autor: Soprano »

Postanowilem zalozyc nowy watek, bo formula poprzedniego sie chyba wyczerpala.

Chcialem sie po raz ostatni odniesc do dyskusji prowadzonej na tym forum z moim udzialem. Na wstepie dodam, ze nie jestem autorem poprzedniego watku, zalozyl go admin Dale Cooper podpisujac sie jako Soprano (co jest zmiana tresci moich wypowiedzi, poniewaz posty wyrwane z kontekstu zmieniaja znaczenie). Temat powstal na skutek mojego pytania dotyczacego zamykania watkow w dziale humor, admin w odpowiedzi napisal cos typu: "ty robisz bledy i jestes tu krotko to nie masz racji".

Tyle genezy, teraz konkluzja.

Nie bede sie odnosil do postow pana Realista, po prostu szkoda slow.

Natomiast zastanawialem sie dlaczego na tym forum udziela sie stosunkowo malo ludzi, biorac pod uwage ilosc zarejestrowach (ok.1300). Odpowiedz otrzymalem szybko i dobitnie, ktorej efektem byla w/w dyskusja. Wystarczy poczytac posty nowych uzytkownikow i odpowiedzi "starej gwardii". Czuja sie oni tutaj jak "wlasciciele" tego forum, ktore powinno byc tylko ich "folwarkiem". Podzialy na MY i WY, obrazliwe implikacje, szydercze opinie na pewno nie zacheca nowych do uczestnictwa w dyskusjach. Nie umiem tutaj cytowac z innych watkow ale teksty typu "... obciachowy sposob wyrazania siebie ...", czy " ... szkoda, ze post nie moze byc sprzedany na makulature ..." na pewno nie prztspoza temu forum nowych uzytkownikow. Z opiniami mozna sie nie zgadzac od tego wlasnie jest dyskusja, ale proby obrazania innych nie powinny byc tolerowane. Fakt, mam swiadomosc tego, ze niektorzy ludzie w momencie wyczerpania argumentow merytorycznych zaczynaja po prostu slac epitetami, co nie znaczy, ze admin ma wszystko tolerowac tylko dla tego, ze oni "sa" tutaj dluzej.

Warto mysle, to sugestia do modow, zastanowic sie co zrobic zeby to "miejsce" bylo atrakcyjne, bo jako idea sprawdza sie rewelacyjnie. Moze troche mniej "nadymania" i troche wiecej obiektywizmu przyniesie pozytywne skutki.

Tyle w ramach zamkniecia dyskusji dotyczacej dzialu humor i rasistowskie dowcipy.

pozdrawiam serdecznie

P.S. Moze by otworzyc dzial pralnie, gdzie wszyscy ktorym koncza sie argumenty mogli sie "wywrzeszczec", natomiast dostep mieli by tam tylko zarejestrowani uzytkownicy i goscie nie musieli by czytac postow pisanych przez kompromitujacuch sie "staro-gwardzistow".
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

http://www.jakubw.pl/trolle/index.html

Pojęcie "trollowania" wywodzi się od angielskiego określenia "trolling",
stosowanego w rybołóstwie (znalazłam opis: "Angling with a hook and line
drawn through the water" - ... Inne znaczenie,
na które sie natknęłam to "kręcenie się w kółko").

Pewien rodzaj ludzi lubi krążyć od grupy do grupy "trollując", czyli
wywołując kłótnie i bezsensowne dyskusje. Postują tylko po to, by
wkurzyć innych. Niektórzy doprowadzili trollowanie do pewnego rodzaju
sztuki i lurkując czekają na okazję by niby to niewinnie włączyć sie do dyskusji.
Inni się nie kryją i podburzają zupełnie otwarcie [...]

Nie karmcie trolli, nie dajcie się wpuścić w bezcelową dyskusję!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Każde forum ma wielokrotnie więcej zarejestrowanych użytkowników niż regularnie na nim piszących. To zaden argument.

To już bodaj trzeci wątek o tym samym. Aby nie za dużo?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

JasioJasio pisze:To już bodaj trzeci wątek o tym samym. Aby nie za dużo?

To pytanie nalezy kierowac do Dale Cooper, ja jestem autorem tylko jednego watku.

pozdrawiam serdecznie
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

eot
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Ja trochę z innej beczki. realista pozwoliłem sobie przejrzeć tematy "trollowane" wg Ciebie. Łącznie od chwili w której "nie karmić trolli" napisałeś po raz pierwszy popełniłeś 9 postów w tematach "trollowanych", w tym w trzech postach użyłeś "EOT".

Nie chcesz karmić czy jednak chcesz?
Konsekwencja tak w okolicach -1 w 10-cio stopniowej skali :)

PS Dyskusja we wszystkich trzech tematach stała się dość jałowa, strony mają swoje racje i nie zamierzają ich zmienić.
Po co - pytam więc - to kontynuowac?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

@JasioJasio, słuchaj, sprawdź wiadomości - na PM, ewentualną odpowiedź daj też na PM i po kłopocie.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM