Ja nie mam problemu z polskimi znakami, ani czciąkami. Nie stosuję ich, bo mi się nie chce, Sorki kolego, ale to co powiedziałeś pokazuje, że masz tak naprawdę nas forumowiczów głęboko w d***e. Ja rozumiem problemy sprzętowe, dysleksje i inne ważne powody. Ale to co piszesz to czyste buractwo i brak szacunku do nas - ludzi, którzy z tobą dyskutują i jednocześnie innych użytkowników języka polskiego. Jeśli chcesz aby chciało nam się z tobą rozmawiać - okaż nam szacunek - włóż odrobinę wysiłku w to, aby twoje posty były dla nas czytelne i prawidłowe.
Szanowny Panie Realisto, rozumiem, ze "pije" Pan do faktu nieuzywania przeze mnie polskich czcionek, mimo tego, ze "jasnie nam panujacy" Dale Cooper w watku dotyczacym moderacji tego forum, wyraznie napisal, ze polskie znaki nie sa wymagane i ich brak jest powszechnie akceptowany. Pozwole sobie nie komentowac powyzszego cytatu, gdyz nie ma on nic wspolnego z merytorycznymi aspektami tej dyskusji. Mimo, ze sprawia wrazenie ataku na moja osobe i probe obrazenia mnie, ja niestety odczytuje to jako chec zaistnienia "malego" czlowieczka w gronie podobnych mu ludzi. Natomiast na szacunek trzeba sobie zapracowac, a robiac sobie takie "personalne wycieczki" trudno Panu bedzie go sobie zaskarbic (oczywiscie "koledzy" z forum beda Pana zapewniali o wzajemnym szacunku, ja natomiast nie musze tego robic). serdecznie pozdrawiam
Szanowny Panie Realisto, rozumiem, ze "pije" Pan do faktu nieuzywania przeze mnie polskich czcionek, mimo tego, ze "jasnie nam panujacy" Dale Cooper w watku dotyczacym moderacji tego forum, wyraznie napisal, ze polskie znaki nie sa wymagane i ich brak jest powszechnie akceptowany. Pozwole sobie nie komentowac powyzszego cytatu, gdyz nie ma on nic wspolnego z merytorycznymi aspektami tej dyskusji. Mimo, ze sprawia wrazenie ataku na moja osobe i probe obrazenia mnie, ja niestety odczytuje to jako chec zaistnienia "malego" czlowieczka w gronie podobnych mu ludzi. Natomiast na szacunek trzeba sobie zapracowac, a robiac sobie takie "personalne wycieczki" trudno Panu bedzie go sobie zaskarbic (oczywiscie "koledzy" z forum beda Pana zapewniali o wzajemnym szacunku, ja natomiast nie musze tego robic). serdecznie pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 sie 2007, 12:27 przez Soprano, łącznie zmieniany 2 razy.
Panie Realisto leczenie kompleksow i wytykanie innym, ze nie tylko oni maja fajna zabawke, ale jeszcze kilku powinno byc "ponad" panem. Proponuje troche szacunku dla siebie.realista pisze:Zauważcie:
Dziwnym trafem Azius (nowo zarejestrowany użytkownik) korzysta z tego samego komputera co Soprano (obydwoje: Mac i Mozilla) a zarówno Azius, Soprano jak i Pbonja (też nowo zarejestrowana) mają identyczny styl pisania i brak polskich czcionek.
Kwestia jednak cudownego i nagłego rozmnożenia użytkowników o identycznym "zachowaniu" niech będzie przemyślana we własnym zakresie.
A oto moja oficjalna odpowiedź do triumwiratu Soprano, Azius, Pbonja
Cała długa produkcja i wiązanka sprowadza się do jednej prostej zasady, oczywistej dla kulturalnej osoby wychowanej w tzw. "cywilizacji łacińskiej":
Jeśli wchodzisz do cudzego domu - zachowujesz się zgodnie z oczekiwaniami gospodarza. Jeśli wchodzisz na czyjś okręt - musisz przestrzegać poleceń kapitana.
Tutaj okrętem/domem jest Forum i jeśli moderator (kapitan/gospodarz) prosi o przestrzeganie zasad prawidłowej polszczyzny - to nie ma dyskusji - albo się tych zasad przestrzega, albo droga wolna (są inne fora) - pełna wolność i dobrowolność.
My tutaj, w tym gronie, staramy się przestrzegać zasad i jeśli ktoś celowo i z premedytacją łamie je, uzasadniając tym, że mu się nie chce no to....... (tutaj też niech każdy dokończy we własnym zakresie).
Ja jestem jedna osoba i zawsze, ale to zawsze wystepuje tylko pod jednym nikiem - Soprano. Nawet nie wiedzialem, ze na tym forum stosuje sie tego typu praktyki i wciela sie w kilka osob na raz, a moze po prostu glodnemu chleb na mysli, ale nie mi to rozstrzygac.
Mysle, ze znam obu nowozarejstrowanych uzytkownikow i moge wszystkich zapewnic, ze nie sa oni jedna osoba.
To forum jest, jak sugeruje nazwa oficjalnym forum Lubina, nie jest natomiast prywatna wlasnoscia pana Realisty, Dale Cooper w w/w watku napisal, ze polskie znaki nie sa tu obowiazkowe. Natomiast dzielenie uzytkownikow na "MY" i "WY" jest conajmniej nie na miejscu. Ja chcialem podkreslic, ze z przyjemnoscia moge zostac okreslony zaimkiem "WY". I proponuje nie "nadymac" sie zbytnio faktem nalezenia do "MY", bo komunizm sie skonczyl i to juz nie jest wladza.
Reasumujac ostatnie zdanie dziwnie przypomina mi wujka Stefana z kawalu o Mistrzu cietej riposty (jesli nie znasz moge zacytowac).
serdecznie pozdrawiam
realista pisze:Dale, nie dociera do nich i nie dotrze... chyba, że przejdziemy na pismo obrazkowe.
Obrazek
oto z czym mamy tu do czynienia
Natomiast to powinien moderator przeniesc do dzialu "Pokaz sie innym", choc osobiscie uwazam, ze nie ma sie czym chwalic. Widzialem juz lepsze zdjecia ... burakow.
serdecznie pozdrawiam
Bywalec

Soprano, tego to oni nie usuną ani nie przeniosą...coś Ty...oni (moderatorzy) stosują tzw. sprzątanie wybiórcze...kiedyś nazywano to inaczej, ale oni mają prawo nie pamiętać, należy im to wybaczyć, wszak wtedy sikali do piaskownicy 
Pozdrawiam
PS. Pewnie to też posprzątają
PS.2. O kurczę, piszę z Safari, pewnie jestem teraz Twoim (soprano) 4 wcieleniem
Pozdrawiam
PS.2. O kurczę, piszę z Safari, pewnie jestem teraz Twoim (soprano) 4 wcieleniem
obserwator pisze:Soprano, tego to oni nie usuną ani nie przeniosą...coś Ty...oni (moderatorzy) stosują tzw. sprzątanie wybiórcze...kiedyś nazywano to inaczej, ale oni mają prawo nie pamiętać, należy im to wybaczyć, oni wtedy sikali do piaskownicy
Pozdrawiam
PS.2. O kurczę, piszę z Safari, pewnie jestem teraz Twoim (soprano) 4 wcieleniem)
Pelna zgoda.
Fajnie jest miec cztery wcielenia, sprobujcie sami.
Chetnych do bycia moimi kolejnymi wcieleniam zapraszam na priva.
serdecznie zapraszam
Weteran

Chłopaki bawicie mnie do łez
Możecie założyć kabaret forumowy ^^
Bywalec

Weteran

Strasznie to głębokie, prawie jak Mumio.
Weteran

Za wikipedią: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Najskuteczniejszą obroną przed trollingiem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. (...) Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i przeniesieniem się w inne miejsce lub całkowitym zaprzestaniem działalności. W praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, ponieważ na forum bardzo często znajdą się jakieś osoby, która będą jednak z trollem dyskutowały i tym samym zachęcały do kontynuacji działalności. Dodatkowo niektóre trolle potrafią stworzyć wokół siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają dyskusję z udziałem trolla etc. — na szczęście jest to zjawisko czasowe, bo trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyższością zachowaniem w stosunku do tych osób, szybko je do siebie zniechęcają. W slangu internetowym często mówi się, że trolla nie należy "karmić" - czyli że nie należy z nim w ogóle wchodzić w jakąkolwiek polemikę. 
Nie karmić trolla
Nie karmić trolla
Ostatnio zmieniony 22 sie 2007, 17:32 przez realista, łącznie zmieniany 2 razy.
Bywalec

Zgodnie z panska sugestja, postaram sie ignorowac pana zaczepki i probowac nie odpowiadac na nie, nawet wtedy gdy bezposrednio beda dotyczyly mojej osoby.realista pisze:Za wikipedią:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
Najskuteczniejszą obroną przed trollingiem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. (...)
Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i przeniesieniem się w inne miejsce lub całkowitym zaprzestaniem działalności. W praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, ponieważ na forum bardzo często znajdą się jakieś osoby, która będą jednak z trollem dyskutowały i tym samym zachęcały do kontynuacji działalności. Dodatkowo niektóre trolle potrafią stworzyć wokół siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają dyskusję z udziałem trolla etc. ? na szczęście jest to zjawisko czasowe, bo trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyższością zachowaniem w stosunku do tych osób, szybko je do siebie zniechęcają.
W slangu internetowym często mówi się, że trolla nie należy "karmić" - czyli że nie należy z nim w ogóle wchodzić w jakąkolwiek polemikę.
Obrazek
Nie karmić trolla
Mam nadzieje, ze tutejszy "kierownik piaskownicy" zadba o moje dobre imie i na panskie posty zawierajace tresc obrazliwa zareaguje prawidlowo i je usunie.
Tak wiec przestaje karmic trolla, a przynajmniej mam taka nadzieje.
Nowy(a) na forum

Troche sie juz pogibilem, chcialem odpisac realiscie na jego zarzuty o jednej osobie i kilku wcieleniach, ale aby to czytelne to chcialem go zacytowac i jakos nie moglem. Realista ludzi ktorzy maja inny sprzet niz pc znam cala mase, co mam zrobic, ze w takim srodowisku mam znajomych. Styl moj i Soprano....................... no moze masz racje obaj mamy Mac OS i obaj nie uzywamy polskich znakow i to wszystko, poza tym inna skladnia, inne budowanie zdan i inny dobor slow no i ja jestem bardziej lysy. Niestyty nikt z forum nie wypowiedzial sie na temat moich wpisow, a tylko jedno co zostale zauwazone to jaki komputer posiadam, a jak to kogos interesuje to po prostu prosze zapytac a odpowiem.
Ja dalej uwazam, ze jezeli jest to oficjalne forum miasta lubina to gospodarzami sa wszyscy mieszkancy tego miasta i wycieczki osobiste o gospodarzu i gosciu sa nie na miejscu. Logujac sie tutaj zostalem poinformowany, ze loguje sie na oficjalne forum miasta Lubin, a nie na prywatne forum kilku urzytkownikow, ktorzy ustalaja wlasne wedlug wlasnego widzimisie prawa z korzystania forum.
Niedopuszczalnym jest nagminna praktyka kasowania calych wypowiedzi, ktore nie podobaja sie administatorom, lub ich kolega. Wypowiedzi, ktore w zaden sposob nie naruszyly prawa polskiego.
Pisze tutaj bo poprzedni watek zostal zamkniety i to nie z powodow merytorycznych tylko praw widzimisie i nie wiem gdzie mialem dokonac tego wpisu.
PS. czcionek polskich nie uzywam od samego poczatku internetu w Polsce, nie uzywam tez w SMS i nikt tego nie zmieni.
Ja dalej uwazam, ze jezeli jest to oficjalne forum miasta lubina to gospodarzami sa wszyscy mieszkancy tego miasta i wycieczki osobiste o gospodarzu i gosciu sa nie na miejscu. Logujac sie tutaj zostalem poinformowany, ze loguje sie na oficjalne forum miasta Lubin, a nie na prywatne forum kilku urzytkownikow, ktorzy ustalaja wlasne wedlug wlasnego widzimisie prawa z korzystania forum.
Niedopuszczalnym jest nagminna praktyka kasowania calych wypowiedzi, ktore nie podobaja sie administatorom, lub ich kolega. Wypowiedzi, ktore w zaden sposob nie naruszyly prawa polskiego.
Pisze tutaj bo poprzedni watek zostal zamkniety i to nie z powodow merytorycznych tylko praw widzimisie i nie wiem gdzie mialem dokonac tego wpisu.
PS. czcionek polskich nie uzywam od samego poczatku internetu w Polsce, nie uzywam tez w SMS i nikt tego nie zmieni.
Weteran

Bywalec

Realisto, jeśli mam dysleksję i jestem dysortografem - znaczy, że jestem niemile widziany na tym forum i ewentualne moje uczestnictwo będzie zaakceptowane pod warunkiem przesłania zaświadczenia od odpowiedniego lekarza na adres administratora i wszyskich moderatorów? To Cię satysfakcjonuje? Mogę jeszcze zdjęcie załączyć... W nagrodę i po weryfikacji dostanę pod nickiem dopisek: uwaga inwalida...? Pozdrawiam PS. Zaczynam pisać dosłownie, bo porównania, przenośnie i metafory słabo się chyba sprawdzają, niczym grochem o ścianę...
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 22:37 przez obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
Informacje
0 użytkowników » 2 gości